Unii oameni cred ca singurul loc de munca al unui consilier financiar este de a investi bani. Desi aceasta este una dintre responsabilitatile sale, nu este doar una. De asemenea, pot lucra cu tine la o gama larga de alte sarcini financiare. OVB Allfinanz Romania este o firma care ajuta la evolutia altor firme, cu succes.

 Reechilibrarea investitiilor. Portofoliul tau este probabil alcatuit din diferite tipuri de investitii de fonduri mutuale, obligatiuni, echivalente de numerar, iar acele investitii sunt egale cu 100% din banii tai. De exemplu, puteti avea 50% din bani in fonduri mutuale si restul de 50% in obligatiuni sau numerar. In timp, pe masura ce va apropiati de pensionare, poate doriti sa modificati procentele pentru a va proteja averea. Un consilier financiar va poate oferi sfaturi cu privire la cand si cum sa modificati aceste procente.

  • Planificare fiscalaStiti ce legi fiscale se aplica situatiei dumneavoastra financiare? Sau ce investitii vor fi impozitate cel mai mult? Un consilier financiar va sti raspunsurile la aceste intrebari. Ei stiu care dintre activele lor vor avea cel mai mare impact asupra impozitelor lor, atunci cand aceste impozite sunt datorate si cat de mult vor fi datorate.
  • Planificare imobiliara.Pe masura ce construiesti bogatie, una dintre sarcinile tale este sa decizi unde s-ar duce acei bani daca ti s-ar intampla ceva rau. Consilierul dumneavoastra financiar poate lucra cu un avocat imobiliar pentru a va asigura ca activele dumneavoastra sunt distribuite in conformitate cu instructiunile dvs., nu pe baza unei instante succesorale aleatorii.
  • Planificarea ingrijirii pe termen lung.Una dintre cele mai mari cheltuieli pe care le puteti suporta la pensie este ingrijirea pe termen lung. Daca aveti nevoie de ingrijire medicala la domiciliu sau daca stati intr-un spital de reabilitare in timp ce va recuperati dupa o interventie chirurgicala, ati putea cheltui fondul de pensii mai repede decat credeti. Un consilier financiar va poate ajuta sa luati cele mai bune decizii in acest domeniu al planificarii.
  • Strategii de cheltuieli.Cand va pensionati, care dintre investitiile dumneavoastra va necesita o retragere minima in fiecare an? Ce flux de venituri ar trebui sa atingeti mai intai? Intrebari ca acestea sunt critice atunci cand incepeti sa utilizati banii pe care i-ati economisit. Un consilier financiar te poate ajuta sa iei cele mai bune decizii in acest domeniu.
  1. Chiar si profesionistii au nevoie de ajutor

Medicii nu fac o interventie chirurgicala pe ei insisi. Stomatologii nu-si scot dintii. Expertii in orice domeniu primesc sfaturi si intrebari de la altii pe care ii respecta. Iar acest lucru este valabil si in lumea planificarii financiare. Asta pentru ca toti au puncte oarbe. Stiti despre ce vorbim.

Cand conduci, trebuie sa indepartezi punctele care va blocheaza linia de vedere. Si asta poate provoca accidente daca schimbi benzile prea repede. De asemenea, si un om are puncte oarbe. Pentru unii, emotiile lor. Pentru altii, dezinformarea lor. Iar aceste puncte oarbe pot provoca mari greseli in planificarea financiara. De aceea ai nevoie de un consilier financiar.

Un profesionist va poate oferi o vedere panoramica la 360 de grade a situatiei financiare, deoarece se uita spre exterior. Acestea pot detecta zonele slabe la care ati putea fi orbi si va pot oferi sfaturi despre cum sa le remediati. Ei pot pastra o minte rece atunci cand se simte o panica, si ei va pot oferi sfaturi informate cu privire la modul de a face miscari de bani intelept. Chiar si cei mai buni au nevoie de ajutorul expertilor. Si tu la fel.

  1. Consilierii financiari va economisesc timp si stres

Gandeste-te la ziua ta de lucru obisnuita. Esti nebun ocupat din momentul in care te trezesti pana cand atingi perna pe timp de noapte, nu? Permiteti-ne sa va punem o intrebare onesta Chiar credeti ca puteti dedica orele de cercetare necesare alegerii fondurilor mutuale potrivite sau gasirii echilibrului corect al acestor fonduri?

Fidelity a intervievat participantii la programul sau, 77% dintre ei admitand ca nu au avut timp sau cunostinte sa aiba incredere in optiunile lor de investitii. Cred ca nu sunt singuri. Si chiar daca am avea timp, am prefera sa-l petrecem cu familia.

Consilierii profesionisti investesc timp in fiecare zi. Ei stiu ce fac. Ei pot gasi raspunsurile in jumatate din timp, pentru ca este lumea in care traiesc. Acestea va pot salva nenumarate ore pe care pur si simplu nu le puteti obtine in timpul pe care preferati sa-l petreceti in alta parte.

  1. Consilierii financiari isi tin emotiile sub control

Ascultati-ne, acesti oameni, atunci cand piata de valori sufera un accident mare, asa cum s-a intamplat cu criza financiara din 2008, ei vor sti sa gestioneze situatiile intr-un mod rapid, eficient si prompt. Consilierii financiari au aceasta putere de a redresa lucrurile inainte ca acestea sa scape de sub control.