Jocuri de norocDe ce jocuri de noroc si nu noroc la jocuri?

Jocuri de noroc. Jocuri de noroc. Jocuri de noroc. Si nu pot sa zic mai mult. Dar o sa incerc. Rostesc jocuri de noroc, bani pierduti si ma invaluiesc o gramada de intrebari. Cum ajungi sa fii dependent de  jocuri de noroc? Cati bani poti sa pierzi la jocuri de noroc? Cate persoane poti sa minti pentru jocurile de noroc? Si mai ales, de ce nu poti controla ratiunea in dependenta de jocuri de noroc?

Jocurile de noroc: mai rele decat o amanta!

Hmmm..Aparate, ruleta, poker, zaruri, loto. Sunt atat de multe jocuri de noroc si chiar nu le stiu pe toate… Principiul e unul singur: bagi niste bani si astepti sa scoti mai multi. Cateodata merge, cateodata nu merge. Poti sa risti 1 milion si sa pleci acasa cu 10, poti sa risti 10 milioane si sa pleci acasa cu nimic.

Jocuri de norocSi furtuna de dupa este cea mai dureroasa: „Ce-ai facut azi noapte? Unde-s banii din casa? Ma inseli? Copilul nu mai poate de foame si tu…tu ce faci cu banii?”. Cei din jur devin  frustrati nu atat din cauza atitudinii jucatorului, ci din cauza lipsei de bani. Si uite asa certurile se inmultesc, noi griji se aduna si totul impinge inspre a juca mai mult, a risca mai mult. Si mai ceva ca o amanta blonda, tanara si frumoasa, aceste jocuri de noroc pot distruge o casnicie cat ai zice peste.

Sali de jocuri de noroc mai dese ca brutariile

Si societatea ce face? Cum ne ajuta sa scapam de aceste vicii? Pai, nu ne prea ajuta! Pe fiecare strada, la fiecare colt de strada gasesti: sali de jocuri de noroc, cazinouri, sali de pariuri sportive cu niscaiva „pacanele”.

Si cum sa faci economii si sa folosesti banii cu cap cand tentatia e la tot pasul? E ca si cum ai vrea sa te lasi de fumat si in jurul tau ar fi numai tigari aprinse. Pe langa piata vizibila, mai este si piata de jocuri de noroc la „negru”. Cine nu stie de vestita „alba-neagra” , la mare cautare intr-o perioada? Te bateai cu camatarii, ii alergai sau te alergau ei pe tine, dar tot ramaneai fara bani.

Cati bani se pierd la jocuri de noroc?

Jocuri de norocSi daca toti omuletii ce isi inceara sansa la jocuri de noroc pierd asa multi bani, iti dai seama cat castiga managerii acestor afaceri? Cetatenii romani au investit in jocuri de noroc, in anul 2010, 3.15 miliarde de euro, exceptand cheltuielile din cazinouri.

„Pacanelele” sunt punctul de atractie, inghitind, in 2010, 2.5 miliarde de euro. De exemplu, doi barbati au furat, in decembrie 2010, 100.000 lei si i-au jucat pe toti. Un prieten a pierdut intr-o zi 3 milioane la un joc cu soricei. Un alt prieten m-a rugat sa ii dau de urgenta 400 de euro, doar ca sa nu isi ia o mama de bataie. Alte cunostinte ale unor cunostinte pierd intr-o noapte cate un apartament sau cate o masina. Tot la jocuri de noroc.

Primul pas in rezolvarea unei probleme este constientizarea ei.

Si atunci ce ramane de facut? Dependenta de alcool distruge ficatul, dependenta de droguri distruge neuroni, dependenta de jocuri de noroc distruge portofelul, contul din banca sau propria casa. Toate distrug familii. Si aceasta dependenta de jocuri de noroc este similara cu depresia, starile de anxietate, atacuri de panica, anorexie si alte tulburari comportamentale.

Nu iti mai controlezi ratiunea, ratiunea preia controlul. Poti doar sa recunosti problema si sa apelezi la un ajutor de specialitate si la iubirea celor din jur.