Vrei sa-ti renovezi casa? Dupa cum bine stii, vopsirea peretilor este cea mai la indemana si mai putin costisitoare metoda de a schimba aspectul locuintei tale atat in interior cat si in exterior. Iata 9 lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre vopsea, inainte de a porni in aceasta minunata aventura!

1. Fie ca te decizi sa vopsesti in interior sau la exterior, e bine sa incerci culorile inainte. Cumpara un esantion de culoare si aplica vopseaua pe o bucata de carton. Apoi, asaza-l langa peretele pe care intentionezi sa il vopsesti in diverse perioade ale zilei. Astfel, iti vei face o idee despre cum va arata in functie de luminozitate si daca va da bine in mediul inconjurator.

2. Asezarea unei case influenteaza foarte tare alegerea culorilor pentru vopsea. Zonele umbroase fac culorile sa para mai intunecate, iar culorile vii s-ar putea sa fie prea stralucitoare pentru zonele intens luminate. Pentru a echilibra aspectul unei case cu doua etaje situata intre cladiri cu un singur nivel, de exemplu, vopseste etajul pe exterior cu o nuanta mai inchisa.

3. Vrei sa vopsesti pe vreme rece? Atunci ar trebui sa folosesti o vopsea de exterior care are o toleranta la temperaturi scazute de aproximativ +1-2 grade Celsius, intr-un interval de aplicare de 24-48 ore. Majoritatea vopselurilor de exterior, insa, se pot aplica numai la temperaturi de minim +10 grade Celsius.

Da click aici pentru a vedea articolul complet.