Ne asteptam ca Xiaomi 12 sa fie urmatorul mare smartphone al gigantului tehnologic chinez – ar putea fi anuntat inainte de sfarsitul anului 2021, desi o lansare globala este probabil sa cada la inceputul anului 2022.

Acest viitor telefon Android ar putea ajunge sa fie unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale anului, cu exceptia cazului in care orice versiune Lite, Pro sau Ultra lansata in acelasi timp este si mai buna – este, de asemenea, unul dintre cele mai asteptate telefoane mobile din 2022.

Despre produs

Smartphone-ul Xiaomi 12 dispune de conectivitate de date 5G, un ecran AMOLED DotDisplay de 6,73″ 120Hz, o camera foto profesionala tripla de 50+13+5 MP si o baterie de 4.600 mAh cu o incarcare rapida ca un fulger de 120W HyperCharge, care incarca telefonul la 100% in cateva minute.

Obtineti o experienta de utilizare confortabila si conectivitate 5G cu smartphone-ul Xiaomi 12. Telefonul dispune de un ecran tactil AMOLED cu o rata de reimprospatare de 120 Hz si o camera foto tripla fiabila de 50+50+50 MP. Cu procesorul Snapdragon 8 Gen1, va puteti bucura simultan de cele mai noi jocuri, puteti edita fisiere video de mari dimensiuni si va puteti conecta la retelele de date 5G de ultima generatie. Dispozitivul dispune, de asemenea, de incarcare wireless si de Dolby Atmos.

Ecran tactil

Dispozitivul dispune de un ecran tactil AMOLED de 6,73″ cu o rezolutie FHD+ de 1440 x 3200 pixeli, cu o claritate, un contrast si culori superbe. Are o rata de reimprospatare lina de 120 Hz si o rata de esantionare tactila de pana la 480 Hz, pe care o veti aprecia atunci cand jucati jocuri, vizionati videoclipuri sau pur si simplu parcurgeti retelele sociale.

Ecranul este acoperit cu Corning Gorilla Glass Victus, o noua generatie de sticla durabila cu o crestere de 150% a protectiei la caderi si de 200% a rezistentei la zgarieturi.

Camere

Xiaomi 12 are o camera foto tripla cu blit LED. Senzorul principal are o rezolutie de 50 MP, cu o deschidere de f/1.9 si modul Ultra Night pentru a capta mai multa lumina si detalii in conditii de iluminare slaba. Camera Ultra Wide cu rezolutie de 50 MP si deschidere f/2.2 este ideala pentru a surprinde peisaje, arhitectura si grupuri de persoane, deoarece ofera un camp vizual de 123 de grade.

Nu in ultimul rand, exista o camera telemacro de 50 MP. Camera principala poate inregistra clipuri video la o rezolutie de pana la 8K si ofera o serie de functii avansate, cum ar fi One-Click AI Camera cu efecte de film, inregistrare HDR10+ si multe altele. Camera selfie are o rezolutie de 32 MP si o deschidere f/2,45 pentru selfie-uri de inalta calitate, cu culori echilibrate.

Performanta si stocare

Un procesor extravagant Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 octa-core cu suport pentru conectivitate de date 5G este inima care alimenteaza Xiaomi 12. Procesorul este insotit de 8 GB de memorie RAM fulgeratoare. O combinatie care face ca telefonul sa fie capabil chiar si de cele mai solicitante jocuri, multitasking si editare video. Datele dvs. pot fi stocate simultan pe 256 GB de stocare interna.

De ce tot mai multe persoane aleg Xiaomi

Iti vine sa crezi ca un smartphone care costa in jur de 100 USD este construit integral cu Metal? Xiaomi a demonstrat ca este posibil cu noul Redmi 3.

Dupa cum am spus deja, Xiaomi foloseste hardware de inalta calitate, modulul camerei nu face exceptie. Fie ca este un smartphone cel mai accesibil, fie ca este cel mai bun pret, smartphone-urile Xiaomi au avut intotdeauna o camera decenta pana la excelenta.

Chiar si Redmi 2, la pretul de 100 USD, care este considerat cel mai bun telefon cu camera din gama de pret, poate face fotografii uimitoare si inregistra videoclipuri la rezolutie de 1080p.

Proaspat lansat Xiaomi Mi5 (400 USD sau 24K INR aprox.) are chiar si un stabilizator optic de imagine pe care il gasesti de obicei doar in smartphone-uri scumpe precum iPhone 5s sau 6s, LG g4 si asa mai departe, care te costa mai mult de 600 USD (40K INR).

Xiaomi, care a fost fondata in 2010 de fostul CEO Kingsoft, Lei Jun, a inceput ca o companie de software, oferind o versiune personalizata de Android, MIUI. Nu au fost producatori de smartphone-uri initial.

MIUI a castigat o popularitate uriasa si a fost portat pe un numar mare de smartphone-uri. Acesta este motivul pentru care are multe caracteristici care ii lipsesc versiunii stoc a Android.

In 2011, au inceput sa-si faca propriul hardware si au lansat primul sau smartphone cu MIUI pe el. MIUI a fost produsul de baza si puterea Xiaomi.

Exista anumite lucruri si avantaje ale MIUI care l-au facut cel mai popular ROM personalizat cu o baza imensa de fani:

Foarte personalizabil – MIUI de la Xiaomi este cel mai personalizabil ROM de acolo. Aveti sute de teme pentru a schimba aspectul intregii interfete de utilizare.

Alternativ, puteti modifica fiecare parte a software-ului, cum ar fi ecranul de blocare, umbra de notificare si chiar ecranul de pornire, in mod individual, dupa gust.

Este rapid – Indiferent cat de bogat si greu arata, va puteti deplasa si naviga intre aplicatii mai rapid.

Securitate – Aplicatia de securitate implicita de pe Xiaomi este extrem de puternica. Puteti controla/configura permisiunile pe care le acordati aplicatiilor individuale.