Repatrierea cadavrelor consta in transferul unei persoane decedate dintr-o alta tara in tara sa de origine. De exemplu, daca sunteti cetatean spaniol din Mexic, se efectueaza toate procedurile necesare pentru ca organismul sa se odihneasca in spania, efectuand repatrierea corpului in Mexic.

Desi, este o actiune neobligatorie, este esential ca persoanele fizice sa le efectueze pentru a se odihni in locul lor de origine, astfel incat este necesar sa efectuam un serviciu funerar complet pentru straini. Apeleaza la servicii bune de repatriere decedati accesand linkul.

Cat costa repatrierea unui corp dintr o regiune in alta?

Atunci cand mutati un cadavru dintr-un oras in altul in tara, pot aparea situatii diferite, deci este important ca, daca va aflati in aceasta situatie, sa contactati un serviciu funerar; multe fiind disponibile 24 din 24.

Daca vorbim despre mutarea unui corp dintr-o tara in alta, atunci vorbim despre o repatriere a cadavrelor.

Este important de mentionat ca unele tari din UE aUu acorduri intre diferite tari pentru a continua repatrierea cadavrelor, cum ar fi in Mexic, atunci cand un organism decedat trebuie sa fie returnat in tara lor. De obicei, costurile de transport al corpului, cu exceptia cazurilor exceptionale, sunt suportate de familie.

In ceea ce priveste birocratia in repatrierea cadavrelor, nu trebuie sa existe griji, doar contactati asistenta funerara si vor efectua gestionarea completa a funeraliilor internationale prin prezentarea unei scrisori catre Consulat prin solicitarea autorizatiei pentru transferul corpului.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca nu este acelasi lucru sa mutati un corp decat sa mutati cenusa. Transferul cenusii nu necesita cerinte sanitare, astfel incat acestea sa poata fi transportate liber intr-o carcasa de cenusa si, daca compania aeriana permite acest lucru, poate fi transportat chiar si in portbagajul manual. In orice caz, este necesar sa se prezinte certificatul de deces in tara de destinatie.

Serviciile funerare sunt importante in astfel de situatii.

 Procedurile care trebuie efectuate sunt supuse unor reglementari care trebuie respectate si, in functie de tara de destinatie, cerintele pot varia foarte mult. Serviciul funerar va accelera procedurile astfel incat aceasta procedura sa fie cat mai rapida si temporara posibil, dar este important sa se tina cont de faptul ca de multe ori depindem de agentiile externe.

Acestia vor insoti familia decedatului de la inceput pana la sfarsit, deoarece pentru ei este important sa efectueze un serviciu funerar international complet si ca trupul sa se odihneasca in tara sa de origine.

Pentru linistea ta: asigurare

Pentru a face fata tuturor acestor proceduri si costului economic al transferului international, idealul este de a incheia o asigurare care include repatrierea cadavrelor.

Asigurarile care includ de obicei aceasta acoperire sunt moartea, viata, calatoriile si asigurarile de sanatate. Sau puteti incheia o asigurare specifica de repatriere pentru serviciul respectiv. Pentru un confort mai mare al asiguratului, aceste asigurari includ, de obicei, transferul unui insotitor si o acoperire mai mare.

Dar principala diferenta dintre toate aceste asigurari este ca numai asigurarea de deces include costul inmormantarii sau incinerarii dupa transfer.

Cum isi ingroapa slavii mortii?

Majoritatea rusilor sunt ortodocsi rusi, asa ca inmormantarile vor urma traditia ortodoxa rusa. Aceste obiceiuri difera foarte mult de alte ramuri ale crestinismului, dar au unele aspecte comune.

Imediat dupa moartea unei persoane dragi, familia scalda trupul si imbraca trupul in alb. Corpul este, de asemenea, infasurat cu o curea pentru protectie, deoarece traditia populara rusa spune ca sufletul trebuie sa fie legat de corp. Cadavrul este lasat intr-un sicriu deschis timp de trei zile pentru ca prietenii si familia sa le viziteze si sa-si aduca omagiul familiei.

Dupa priveghi are loc serviciul. Slujba de inmormantare urmeaza pasi stricti, incepand cu oaspetii care inconjoara sicriul deschis in sens invers acelor de ceasornic. In timp ce inconjoara sicriul, cei indoliati pun flori si sarutari pe corpul persoanei decedate. La sfarsitul ceremoniei, acestia acopera cadavrul cu un giulgiu de inmormantare.

Folclorul rus sustine ca sufletul decedatului ramane pe Pamant timp de 40 de zile inainte de a merge in rai. Pentru a ajuta la trecerea sufletului de pe Pamant, familiile gazduiesc adunari pe tot parcursul acelei perioade de timp.

In mod traditional, familiile tin adunari in a 3-a, a 9-a si a 40-a zi dupa moartea unei persoane dragi. Aceste zile specifice sunt importante in traditia rusa.

La fiecare adunare, familiile sunt incurajate sa-si exprime durerea, condoleante si sa-si planga pierderea. Cu aceasta revarsare emotionala, sufletul persoanei iubite este incurajat sa treaca mai usor in viata de apoi.

Inmormantarile ortodoxe ruse includ o lectura a Cartii Psalmilor, cea mai comuna lectura fiind Psalmul 118. Cantecele si imnurile funerare sunt, de asemenea, populare in timpul inmormantarilor.

In cazul unei inmormantari militare, o formatie canta „Marsul funerar vechi”. In caz contrar, cantecele si imnurile populare includ:

  • „Imnul Trisagion”
  • „Marsul funerar” de Chopin
  • „Memorie eterna” de Pavel Cesnokov

Rusia are, de asemenea, o populatie evreiasca numeroasa, cu o istorie bogata a traditiilor evreiesti rusesti. Similar cu religia ortodoxa rusa, aceste traditii provin dintr-o lunga istorie a folclorului.