Daca aveti materiale lungi si voluminoase de depozitat – cum ar fi cherestea, foi de furnir de lemn, placaj si tevi – stiti ca aveti nevoie de rafturi speciale. Trebuie sa cumparati suport pentru tevi? Raft pentru cherestea? Ceea ce aveti nevoie este cunoscut sub numele de rafturi cantilever. Si, esti in locul potrivit pentru a gasi raspunsurile la toate intrebarile tale privind aceste rafturi. Acest articol iti va explica ce sunt rafturile cantilever si cand ai nevoie de ele.

Ce sunt rafturile cantilever?

Rafturile cantilever sunt concepute pentru a stoca materiale lungi, voluminoase sau incomode de aproape orice lungime. Spre deosebire de alte sisteme ale rafturilor, rafturile cantilever nu au obstacole verticale, astfel incat poti incarca produsul cu un stivuitor fara restrictia unei coloane frontale.

Un sistem al rafturilor cantilever include urmatoarele componente:

  • Baze care ancoreaza sistemul de rack pe podea si se conecteaza la montantul unitatii, servind ca componenta principala de stabilizare;
  • Coloane verticale care se conecteaza la baza. Montantii cantilever au gauri in care bratele cantilever sunt conectate pentru a crea nivelurile de depozitare. Montantii pot fi utilizati pentru unitatile cu o singura fata si cu doua fete;
  • Brate care se conecteaza la montanti si sunt folosite pentru depozitarea produsului. Bratele cantilever actioneaza ca „rafturi”;
  • Bretele care stabilizeaza coloanele verticale oferind sprijin orizontal si diagonal. Concentratia in consola este cea care tine montantii impreuna si ofera suport structural;
  • Pardoseala care ofera un nivel solid pentru raft bratelor de depozitare in consola atunci cand este necesar.

Tipuri de rafturi cantilever

Cele mai comune doua tipuri de rafturi cantilever sunt:

Raft structural cantilever

Un suport structural este realizat din otel structural laminat la cald. Aceste tipuri de rafturi pot suporta capacitati mari de incarcare si pot rezista la conditii mai dure decat rafturile rulate. Deoarece este fabricat din otel mai greu, rafturile structurale necesita mai multa munca de instalat si este mai scump decat unul rulat. Cu toate acestea, tinde sa dureze mai mult si necesita mai putina intretinere.

Raft cantilever format rulat

Un suport profilat este realizat din otel format la rece. Acest tip de rack este fabricat cu otel mai usor si conectori fara suruburi, deci este mai putin costisitor si mai usor de instalat decat un rack structural. Cu toate acestea, rafturile formate in rola pot sustine mai putina greutate si sunt mai usor deteriorate de impactul cu stivuitorul decat rafturile structurale.

Chiar am nevoie de rafturi cantilever?

Daca materialele tale sunt prea lungi sau voluminoase pentru raftul mediu pentru paleti, atunci probabil ca ai nevoie de un sistem de rafturi cantilever. Cele mai comune tipuri de produse puse pe aceste rafturi sunt cheresteaua si tevile. De asemenea, mobilierul este depozitat in mod obisnuit pe rafturile cantilever.

Cutremurele pot reprezenta un pericol semnificativ pentru depozite daca un raft nu este construit si instalat pentru a rezista activitatii seismice. Ca urmare, multe reglementari nationale si locale iti cer sa obti un permis pentru rafturi cantilever inainte de a le utiliza in afacerea ta. In zonele de activitate seismica, poate fi necesar sa furnizezi si dovada testarii seismice.

Oricare ar fi alegerea ta, sistemul de tip Cantilever comercializat de noi poate fi folosit in interior sau exterior si la un pret accesibil.

Sfaturi pentru depozitarea merelor care se pot aplica si altor fructe

Alege merele potrivite. Alegeti mere fara pata, neinvinetite si coapte dintr-un mar de depozitare preferat (vezi lista de mai sus). Merele invinetite sau taiate se vor strica destul de repede si pot strica cu usurinta un lot intreg (de unde si sintagma „un mar urat strica toata gramada”). Merele cu tulpini tind sa se pastreze mai mult decat cele fara, asa ca daca puteti culege mere cu tulpinile pe, mergeti la ea.

Protejati fiecare mar. Pentru depozitarea pe termen lung, este important ca merele sa nu se atinga. Infasurati fiecare mar individual in ziar sau hartie de ziar simpla. Daca alegeti sa utilizati ziar reciclat, asigurati-va ca verificati din nou  ce tipuri de cerneluri sunt folosite. Marea majoritate a ziarelor din ziua de azi imprima folosind cerneluri pe baza de soia, dar unele inca folosesc cerneluri care  cu metale toxice si substante chimice toxice.

De asemenea, nu folositi niciodata insertiile lucioase din ziare – cele mai des folosesc cerneluri toxice si nu protejeaza merele in acelasi mod. Alte optiuni pentru impachetarea merelor: pungi de hartie maro, hartie de macelar si prosoape de hartie. De asemenea, puteti sari peste infasurarea merelor si, in schimb, sa le cuibariti intr-o cutie sau lada cu paie curate, rumegus sau chiar nisip curat si umed. Indiferent ce alegeti, asigurati-va ca va spalati bine merele chiar inainte de a le savura.

Impachetati merele. Asezati usor merele impachetate intr-o cutie de carton sau de lemn de dimensiuni mici pana la mijlocii. Tratati merele cu blandete – nu le trantiti acolo, altfel le puteti strica. S-ar putea sa fiti tentat sa va impachetati merele in cutii mari, dar doriti sa va verificati in mod regulat merele care incep sa se strice, iar acest lucru este greu de facut cand aveti bucati ambalate intr-o cutie imensa.