Cardul meu de credit este ca un copac intr-un anotimp de toamna. Rapiditatea cu care frunzele cad din copaci in zile de octombrie este egala cu cea cu care banii mei zboara de pe card.

Covorul de frunze asternut romantic in parc este format din bluzite, rochite, cosmetice, coafor, iesiri in oras, mancare, tigari, taxi-uri etc. etc. etc. Am cautat indelung o aplicatie care sa „opreasca frunzele din cazut”. Am incercat sa inventez o aplicatie care sa ma ajute in prinderea frunzelor, dar nimic, nimic!

Haide draga, ca poti si tu sa inventezi o aplicatie, ce-o fi asa greu?!

Fa-ti o aplicatie in Excel! Noteaza pe un tabel toate cheltuielile si toate veniturile pe care le ai!Analizeaza extrasul de cont si vezi ce cheltuieli poti sa reduci! Poti sa iti notezi in telefon cati bani cheltuiesti zilnic! Lasa-te de fumat si vei economisi!

Toate aceste metode mai mult sau mai putin inventive au durat cate 3 zile maxim si apoi totul s-a dus pe apa sambetei. Nu pot inventa o aplicatie in care sa am o dovada clara a cheltuielilor. Nu ma pot tine de treaba, nu pot sa notez in caietel sau in Excel in fiecare zi…nu pot!

Cum ar fi daca ar fi o aplicatie perfecta?

Hahahahaha!  Deci aceasta aplicatie ce ajuta la gestionarea veniturilor ( salariului mai bine spus) si a cheltuielilor ar trebuie sa aiba foarte multe „calitaturi”. In primul rand ar trebui sa fie ieftina. Atat de ieftina incat sa si-o poata permite oricine, dar oricine! Ideal gratuita. 😉 Apoi ar trebui sa fie mobila, atat de mobila incat sa incapa perfect in telefonul mobil!

Aceasta aplicatie imi va permite inregistrarea cheltuielilor si veniturilor intr-o luna, insa si programarea unor cheltuieli in viitor sau cheltuieli ce se repeta constant in fiecare luna.

Mi-as dori o aplicatie atat de desteapta incat atunci cand planific o vacanta intr-o alta tara aceasta sa schimbe in euro sau in valuta tarii respective sumele planificate de mine pentru vacanta. Si tot asa…

O aplicatie conjugata la mai mult ca perfect.

Vreau o aplicatie si mai capabila decat mi-o imaginez eu. Sa indeplineasca cerintele de mai sus, dar si multe altele pe langa, la care mintea mea care asteapta weekend-ul cu interes nu se mai poate gandi, dar care mi-ar fi de un real folos.

Poate minunea asta de aplicatie imi va calcula si cati bani am de economisit pana astazi pentru a-mi plati avansul pentru vacanta de vara din Mexic… Si daca nu va fi prea darnica, Vama Veche scrie pe mine. 😉

Aplicatie pentru familie

Daca as avea un sot, acesta ar avea si el acces in aplicatie, cheltuielile familiei putand fi tinute sub control mai usor.  Unde-s doi creste si numarul de carduri „posedate”.  Vom putea adauga in aplicatie tranzactiile realizate din si in fiecare cont: suma platita, suma primita, data, beneficiar, furnizor.

Si cum in spatele oricarei tehnologii sta o memorie de elefant, voi putea consulta aplicatia pentru a-mi aduce aminte cati bani am cheltuit anul trecut pe weekend-ul la munte.

O aplicatie care reduce stresul

Chiar mi-as dori sa pot cumva sa scap de stresul banilor. Mi-as dori nespus sa nu mai am ganduri in genul: „Azi dimineata am scos 1 milion de pe card. Ce-am facut cu ei?”. Sunt convinsa ca o astfel de aplicatie nu va naste bani si nu va aduce primavara in carduri. 🙂 Totusi, daca vei sti cum sa o folosesti te va ajuta in economisirea unor banuti si vei sti tot timpul pe ce se duc banii tai.

Daca citesti articolul si visezi la bani economisiti sa stii ca ai nimerit unde trebuie. Vom gasi noi o cale sa te ajutam…. Si ia zi…tie ti-ar folosit o aplicatie de inregistrat, gestionat, salvat si urmarit veniturile tale, dar mai ales cheltuielile?