aplicatii onlineAplicatii online: mereu adaptabile mofturilor tale

Secolul 21 este un secol al vitezei. Traim in mare viteza. Pentru a tine pasul cu timpul trebuie sa prindem tot felul de scurtaturi pentru a ne face viata mai usoara. Ei si daca nu ai probleme cu timpul atunci sigur vrei sa iti faci viata mai distractiva. Cam pentru tot ce ne trece prin cap avem mari sanse de a gasi aplicatii online care sa ne ajute. Urmand acelasi principiu al unicitatii, chiar daca doua aplicatii online servesc aceluiasi scop, ele vor fi fara indoiala diferite.

Caracteristici de baza ale unei aplicatii online

Aplicatii online = „unelte” web-based, usor accesibile atat timp cat dispui de o conexiune la internet si un browser. Intrucat aceste aplicatii online sunt in intregime gazduite pe alte servere nu trebuie sa iti instalezi nimic pe PC.

O multime de aplicatii online isi gasesc utilizare atat in viata de zi cu zi, cat si in activitatea companiilor: de la agenda ta zilnica online pana la cel mai complicat sistem de contabilitate. SaaS ( Software as a Service), Cloud Computing sau servicii de gazduire Web sunt cateva din cele mai cunoscute servicii ce ofera posibilitatea dezvoltarii si integrarii unei aplicatii online. Dar sa nu intram in detalii tehnice… 😉

Puncte forte ale unei aplicatii online

Avantajele sunt partea mea preferata cand vorbesc de aplicatii online.aplicatii online eficiente Rostesc „aplicatii online”, gandesc „super usor”! In primul rand, o aplicatie online nu cere mari sacrificii. Nu ai nevoie de un hardware sau software puternic, ci doar de un browser si o conexiune la net. Investitia initiala este minima sau chiar inexistenta, in functie de ceea ce cauti. Exista atat aplicatii online gratis, cat si aplicatii online pentru care platesti un abonament lunar.

Si de costuri aditionale nu trebuie sa iti faci griji. Orice fel de stricaciune, defectiune sau problema va fi rezolvata pe banii furnizorului serviciului respectiv. Si tot furnizorul va suporta si costurile de modernizare sau perfectionare a aplicatiei.

Alte puncte forte ale unei aplicatii online. ( Imi pare rau, dar chiar sunt multe!!! )

Si oricat de stupid ar suna cliseul „la un click distanta”, el este foarte adevarat, intrucat aceste aplicatii online pot fi accesate rapid. Si daca expresiei de mai sus ii adaug si un „invinge orice granita si bariera”, am iarasi dreptate. Daca ai la dispozitie o conexiune la internet, poti accesa aplicatia de pe orice coltisor al planetei. Modul de utilizare al aplicatiilor online este un alt plus. Interfata oferita utilizatorului este, in general, prietenoasa si nu iti va fi greu sa te prinzi cum functioneaza aplicatia.

Un alt avantaj demn de mentionat ar fi si securitatea oferita informatiilor si datelor stocate in aplicatii online. Atat timp cat furnizorul este unul de incredere, atunci mai mult ca sigur si aplicatia online va proteja datele tale personale, documentele salvate in aplicatie si informatiile introduse „in sistem” de-a lungul timpului.

Dezavantaje ale unei aplicatii online aveti?

Dezavantaje. Hmmmm…dezavantaje in utilizarea unei aplicatii online de care chiar ai nevoie. In acest moment imi vine in minte un singur dezavantaj: ai uitat sa iti platesti factura la net si nu-ti merge netul.
Iti pot da 100 de exemple de aplicatii online. Tu ar trebui sa stii cel mai bine ce aplicatii online ti-ar fi intr-adevar utile. Poti vedea aplicatiile online ca pe o resursa de fun, un ajutor in organizarea timpului si a agendei personale, o ustensila de urmarit bugetul tau personal, un ajutor in gestionarea afacerii tale etc. Tu ce alegi?