Casele realizate cu containere maritime sunt o tendinta ascendenta din ce in ce mai utilizata de arhitecti si designeri de interior.

Utilizarea containerelor pentru locuinte maritime pentru spitale, spatii comerciale, hoteluri, scoli si case este o tendinta in ultimii ani datorita robustetii, durabilitatii, functionalitatii, pretului si componentei ecologice pe care o implica, pe langa proiectarea tuturor tipurilor de spatii.

Case de containere ca locuinte

Acest tip de constructie permite un sistem arhitectural modular si reutilizabil. Sunt constructii adaptabile la orice buget si extensibile.

Din punct de vedere arhitectural, structura sa permite stivuirea a pana la 8 inaltimi si spatii fara stalpi, in plus, toti peretii pot fi vitrati. Se realizeaza spatii deschise si foarte luminoase care sporesc intrarea luminii naturale.

Acoperirile unei case de containere

Poti opta pentru aceleasi solutii in interior si in exterior ca intr-o cladire clasica. Materialele folosite sunt lemnul, tencuiala, gresie sau covorul, printre multe altele.

Spatiile pot fi minimaliste sau industriale, predomina liniile drepte si materialele naturale, cum ar fi lemnul sau otelul.

Constructia este mult mai ieftina si iti permite sa investesti mai mult in interior, obtinand spatii spectaculoase asemanatoare cu cele pe care le-am putea gasi in locuintele de lux.

Avantajele caselor de containere

Mai jos detaliem  avantaje pe care acest tip de constructie le are pentru Case, Spitale, Spatii Comerciale sau Scoli. Intra pe cabine-containere.ro pentru a gasi cele mai bune produse.

Robustete

Containerele maritime sunt perfecte ca un sistem structural pentru constructii.

Acestea sunt concepute pentru a transporta tone de greutate si pot fi stivuite la inaltime datorita cadrului lor structural robust. Ele sunt, de asemenea, practic incasabile si au o durata de viata foarte lunga.

Durabilitate

Ele sunt concepute pentru a rezista la cele mai rele conditii meteorologice, vant, valuri, salinitate, ceea ce le face durabile.

Ele sunt reciclabile si reutilizabile.

Flexibil

Acestea sunt „intermodale”, ceea ce inseamna ca trebuie sa indeplineasca o serie de standarde stricte ISO (Organizatia Internationala de Standardizare) in ceea ce priveste dimensiunea, greutatea si capacitatea.

Datorita masurilor lor standardizate, ele pot fi combinate ca si cum ar fi un meccan, pentru a obtine desenele pe care le doriti.

Usor de transportat

Avand masuri standardizate si respectand standardele ISO, acestea pot fi transportate fara probleme de nave, camioane sau trenuri. Acest lucru ieftineste foarte mult transportul modulelor.

Luminozitatea

O structura de container cantareste mai putin decat o structura normala din otel sau beton armat si are o rezistenta mai mare, ceea ce reprezinta un mare avantaj impotriva cutremurelor si necesita mult mai putina fundatie si pregatire a solului, reducand costurile de realizare.

Disponibilitate

Containerele maritime pot fi gasite in aproape fiecare colt al globului.

In plus, ele pot fi instalate oriunde accesibile, chiar si cu elicopterul.

Modern

Arhitectura containerelor este o alternativa la moda (si ecologica) la cladirile conventionale. Permite modele care trec de la minimalist la contemporan, trecand prin industrial.

Cost

Containerele utilizate costa relativ putin, in special in comparatie cu constructia cladirilor conventionale.

Reducerea costurilor se datoreaza si faptului ca sunt necesare fundatii mai simple.

Adaptabil

Fiind un sistem modular, in general, casa poate fi extinsa fara complicatii mari, in functie de nevoile si bugetul fiecaruia.

Ecologic

Durabilitatea si robustetea sa, printre alti factori, fac ca arhitectura containerului sa respecte conceptul de design al „3 Rs”: Reutilizare, Reciclare si Reducere.

Indiferent daca ati auzit de case de containere sau nu, acum va confruntati cu realitatea ca casele de containere au mai multe avantaje pe care multi solicitanti de case le pot gasi potrivite pentru ele.

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa construiti o casa de containere, iar urmatoarele  motive va pot ajuta in cele din urma sa luati decizia.

Construirea unei case container nu va costa la fel de multi bani ca ai cheltui pe construirea unei case traditionale.

Casele de containere pot fi impartite in mai multe grupuri, inclusiv pachete plate si case de containere de transport modificate.

In general vorbind, apartamente-pack case de containere nu sunt la fel de scumpe ca casele de containere de transport maritim modificate, deoarece acestea din urma sunt susceptibile de a fi construite in case si poate preveni mai mult de ploaie, furtuni, si fulgere de la rau ei insisi. Indiferent de preturile pe care le au, acestea nu sunt la fel de scumpe ca construirea unei case traditionale

O casa de containere poate arata chiar mai frumoasa si mai eleganta decat o casa din caramida si otel.

O casa traditionala obisnuita nu poate fi construita atat de frumoasa si eleganta pe cat doriti decat daca intentionati sa platiti un pret ridicat pentru ea.

Dimpotriva, o casa de containere poate fi facuta in diferite forme si stiluri care vor ajunge aproape exact la cererea dvs., fara a va costa atat de multi bani. Trucul este ca containerele in sine nu sunt la fel de scumpe ca  si caramizile, otelul, cimentul si alte materiale de constructie.