Este dovedit faptul ca absenta luminii naturale afecteaza in mod direct starea de spirit, iar daca lucrati la distanta dintr-o casa intunecata, veti observa si mai mult consecintele. Vestea buna este ca am gasit solutia perfecta. Acesta va fi un  pas inainte in stilul tau de viata!

Cand ne gandim la casa perfecta, ne imaginam de obicei o casa spatioasa, plina de lumina naturala, cu spatii deschise si privelisti ale unui cadru idilic. Acesta din urma nu este intotdeauna posibil, dar obtinerea iluminarii naturale este la indemana noastra. Si, in zilele noastre, exista mai multe modalitati de a transforma o camera intunecata intr-o oaza de lumina si confort, dar daca ar trebui sa ramanem cu o singura metoda, acestea ar fi, fara indoiala, ferestrele late .

  • Ele pot fi instalate in orice camera.
  • Ele va permit sa contemplati cerul ca nici o alta fereastra.
  • Acestea pot creste aportul de lumina solara cu pana la 88%, in functie de modelul ales.
  • Ele se integreaza perfect in spatii.
  • Acestea contribuie la eficienta energetica (lucru de luat in considerare daca ne gandim la cresterea vertiginoasa a facturilor la energie electrica).

Din toate aceste motive, ferestrele late fac parte din dorinta multor oameni ce aleg sa isi construiasca o casa de la zero.

Si acum, vrei sa descoperi cu noi toate trucurile pentru a imbunatati luminozitatea in fiecare dintre camerele casei tale?

Sfaturi pentru a imbunatati lumina in bucatarie si camera de zi

Dupa pandemie, bucataria a devenit una dintre cele mai importante camere ale oricarei case, de fapt, este de obicei centrul total  al activitatilor. Dar cum sa castigi lumina in acest domeniu?

Una dintre cheile infailibile este de a deschide bucataria in camera de zi. In acest fel, nu numai luminozitatea este imbunatatita, ci si spatiul.

Culorile alese si materialele sunt, de asemenea, de cea mai mare importanta atunci cand vine vorba de extinderea luminii. Tonuri de lumina si materiale, cum ar fi lemnul  sau marmura, va va ajuta foarte mult sa realizati acest lucru cu mare usurinta.

Deci cea mai buna investitie pe care o puteti face in bucatarie si in camera de zi este sa instalati ferestre late prin care sa poata trece multa lumina. . Vei avea lumina pe tot parcursul zilei si te  vei putea bucura de soare, fara sa aprinzi vreun bec in casa.

Sfaturi pentru imbunatatirea luminii in dormitoare

Dormitoarele sunt cele mai intime zone ale caselor. Ele sunt locuri de odihna, pace si deconectare, dar iluminarea este, de asemenea, esentiala in ele. In plus fata de instalarea ferestrelor late , care pot fi integrate in tavan si care va permit sa vedeti inclusiv stelele inainte de culcare, alegerea textilelor naturale, cum ar fi inul sau bumbacul pentru asternut, in culori neutre si deschise, va contribui la imbunatatirea luminozitatii.

De asemenea, o podea de lemn si chiar unele plante de interior, va face camera sa castige o doza de lumina si sa devina mult  mai confortabila. Alege de aici corpuri de iluminat pentru casa ta.

Sfaturi pentru imbunatatirea luminii in bai

Apartamentele de astazi sunt de obicei mici, iar baile sunt zonele care sufera cel mai mult din cauza lipsei de metri patrati. Este posibil sa va imbunatatiti lumina? Desigur!Gandeste-te la o baie in care , iluminatul oferit de o fereastra situate pe tavan  transforma complet camera. De asemenea, va va ajuta sa alegeti un mobilier de baie suspendat in culori alb sau lemn si sa selectati acoperiri in tonuri de lumina.

De asemenea, nu uita ca o cada, chiar daca nu are legatura directa cu lumina, iti poate face baia sa para din ce in ce mai mica si mai ingusta. In absenta spatiului, alege intotdeauna un dus!

Sfaturi pentru a imbunatati iluminarea casei tale

Daca suntem deja clari cu privire la punctul de plecare, vom vedea cateva sfaturi pentru a imbunatati iluminarea in casa noastra.

  1. Culori deschise

Albul este culoarea prin excelenta pentru a spori lumina intr-un spatiu, dar nu este singura solutie. Toate culorile din versiunea lor cea mai moale au aceasta particularitate, putem recurge la tonuri bej, prime, nisip, gri deschis si pastel. De multe ori este acelasi material care aduce culoare in camera, asa ca trebuie sa incercam sa facem aceste materiale sa urmeze aceleasi linii directoare, folosind paduri usoare si finisaje cu tonuri moi.

  1. Folosim mobilier redus

Cand mobilierul ajunge la tavan sau este foarte voluminos, reduce senzatia de spatiu si, daca este aproape de fereastra, chiar mai mult.

Mobilierul redus va spori senzatia de spatiu clar. Distributia pe care o ridicam cu mobilierul va fi, de asemenea, un punct cheie, deoarece, daca asezam mobilierul in fata unei ferestre, vom limita intrarea luminii, in timp ce, daca o plasam langa ea, ne vom bucura de mai multa lumina naturala in interiorul spatiului.