Aşa cum sugerază şi numele, scaunele de gaming sunt folosite pentru jocuri video. Totuşi, în ultima vreme, putem observa o popularitate crescândă a scaunelor de gaming, în defavoarea scaunelor de birou obişnuite. Dar de ce se întâmplă acest lucru? Se va ajunge la o înlocuire totală a scaunelor de birou?

Scaunele de birou standard îi obligă pe utilizatori să se așeze static. În timpul orelor de ședere cu normă întreagă, acest lucru duce la o postură slabă, tulpina articulațiilor, letargie și disconfort. În contrast puternic, scaunele pentru jocuri sunt „ergonomice”.

Asta înseamnă că vin cu componente reglabile care îndeplinesc standardele ergonomice moderne. Acestea subliniază două calități esențiale. În primul rând, prezența unor piese reglabile care susțin o postură sănătoasă așezată. În al doilea rând, caracteristici care promovează mișcarea în timp ce stați.

Suport postural eficient

Un scaun de joc în stil curse vine cu un scaun capitonat căptușit, cu spătar înalt și perne pentru spătar. Pernele se ajustează pentru a susține curbele naturale ale coloanei vertebrale. Cotierele reglabile oferă o ușurare suplimentară a coloanei vertebrale prin absorbția greutății brațelor.

Pentru cele mai bune rezultate, urmați pașii descriși în ghidul de utilizare al scaunului nostru de jocuri. Începeți prin reglarea înălțimii scaunului, astfel încât picioarele să se așeze pe podea. Apoi reglați pernele. Glisați perna lombară în partea mică a spatelui. Reglați tetiera pentru a vă lega gâtul. Apoi, înclină-ți corpul în spătar.

Aceasta aliniază picioarele, șoldurile, spatele și partea superioară a corpului într-o poziție optimă pentru munca verticală de birou. De asemenea, absoarbe greutatea corpului, ținându-l împotriva gravitației. Ca urmare, coloana vertebrală și mușchii sunt scutiți de nevoia de a exagera excesiv.

Oportunități de a vă deplasa în timp ce stați

Mulți oameni de știință ergonomici sugerează că nu există o poziție așezată „perfectă”. În schimb, corpul trebuie să se miște, rareori asumând posturi statice. De exemplu, durează doar o oră de statică statică pentru a scurta coloana vertebrală. Dimpotrivă, folosirea unei tăvi rotative dinamice în timp ce stați, extinde coloana vertebrală și favorizează flexibilitatea.

Acest lucru arată cum stimularea coloanei vertebrale așezate ajută la atenuarea riscurilor obiceiurilor sedentare. Pe un scaun de joc, utilizatorii pot modifica cu ușurință poziția pentru a se angaja cu brațele, spatele, abdomenul sau mușchii picioarelor.

Mișcările mici mențin mușchii activi – fără tensiune. Aceasta stimulează circulația, întărește mușchii nucleului și menține mintea angajată.

Scaunele de joc promovează mișcarea în timp ce stau în câteva moduri. În primul rând, utilizatorii pot înclina spătarul cu câteva grade înapoi sau înainte din când în când.

În al doilea rând, pot regla pernele lombare sau pentru gât în ​​timp ce se așează sau se apleacă înainte în scaun. O a treia opțiune este de a regla cotierele, care înviorează brațele și umerii. Pe scaunele de gaming de calitate, utilizatorii pot înclina și bloca scaunul la unghiuri diferite.

Acestea fiind spuse, vă recomand cu încredere orice scaun de gaming pentru munca de la birou. Dacă lucraţi de acasă, puteţ inclusiv să încercaţi un scaun pentru gaming cu suport de picioare si functie de sezlong.