In prezent, este normal ca in multe locuri sa fim intrebati ce limba vorbim sau daca stim engleza; este aproape o cerinta pentru absolvire si, de multe ori, pentru performanta la locul de munca. Dar de ce este atat de important?

In oricare dintre contextele noastre, este posibil sa intalnim oameni care vorbesc o alta limba (germana, franceza, mandarina, japoneza, portugheza, araba, rusa, hindi etc.), dar acest lucru nu inseamna ca nu putem comunica, deoarece avem o limba comuna: engleza.

Engleza a fost listata ca limba universala, avand in vedere acest lucru, oricine poate folosi engleza pentru a comunica, indiferent de nationalitatea sa.

Studiile arata ca, de fapt, copii de varsta prescolara invata adesea prin stimularea din mediul inconjurator.

Cunoasterea acestei limbi este valoroasa nu numai in sfera personala, ci si in mediul academic si de lucru. De exemplu, materialele de cercetare: articole, reviste, scrieri etc., sunt in mare parte in aceasta limba.

De aceea, universitatile solicita din ce in ce mai mult un anumit nivel de limba engleza, deoarece studentul se va confrunta cu texte tehnice in aceasta limba. In acelasi mod, unele locuri de munca cer profesionisti cu stapanirea acestei limbi si de multe ori oportunitatile de angajare sunt pierdute pentru ca nu o cunosc.

Invatarea limbilor straine genereaza mai multe beneficii decat posibilitatea de a functiona oriunde. Activati-va creierul prin imbunatatirea proceselor si evitarea posibilelor boli, cum ar fi dementa. Alte beneficii sunt:

  • Imbunatatiti-va memoria.Prin invatarea unei alte limbi, creierul construieste automat propozitii, traducere si rationament pentru a o pune in practica.
  • Imbunatatiti-va atentia.Deoarece ar trebui sa fiti intotdeauna atenti la ceea ce cititi, auziti, vorbiti etc., generand o atentie sustinuta asupra limbii si caracteristicilor sale pentru a putea face o comunicare coerenta.
  • Vorbirea unei alte limbi te ajuta sa te perfectionezi in sfera sociala, fie dorind sa o practici, fie sa o inveti. Acelasi context genereaza nevoia de a vorbi si de a se face inteles. Nu va fie teama sa faci greseli atunci cand va exprimati, deoarece invatati din greseli.
  • Usor de invatat alte limbi.Prin generarea invatarii de noi limbi, creierul devine mai flexibil si receptiv la asimilarea diferitelor limbi.
  • Posibilitati sporite.Vorbirea unei alte limbi va va permite sa accesati locuri de munca sau oportunitati mai bune: calatorii pe care le puteti face, oferte economice mai mari sau promovarea de posturi.
  • Imbunatatiti-va empatia.Aceasta invatare va va permite sa va puneti in locul altor oameni si sa le intelegeti cultura, modul de gandire, dificultatile etc., imbunatatindu-va toleranta si permitandu-va sa aveti o minte deschisa.
  • In zilele noastre exista prea multe posibilitati de a invata o alta limba; de la a face un curs de pregatire in limba aleasa de tine sau de a face un schimb intr-o alta tara, timp de cateva luni, la utilizarea unei aplicatii gratuite pe telefonul mobil. Trebuie doar sa stabiliti obiectivul si sa incepeti sa lucrati pentru a-l atinge.

Ce avantaje iti ofera cursurile online?

  1. Avansare in cariera

Cursantii netraditionali se bucura de doua avantaje semnificative ale cursurilor online legate de avansarea in cariera. In primul rand, un certificat sau o diploma poate califica un angajat pentru o marire de salariu. In al doilea rand, unele companii restrictioneaza pozitiile la nivel de conducere la angajatii care detin o diploma de licenta sau master. Obtinerea unei diplome poate duce la o promovare care poate implica si cresterea salariilor.

Pe langa beneficiile tangibile ale carierei, majoritatea diplomelor si certificatelor online permit, de asemenea, cursantilor sa continue sa lucreze in timp ce studiaza. Studentii pot lucra in timpul zilei si pot finaliza cursurile seara sau in weekend. In plus, cursantii care lucreaza pot aplica imediat noi cunostinte si abilitati la locul de munca.

Invatarea online poate ajuta studentii sa-si perfectioneze abilitatile tehnice de care au nevoie la locul de munca. Noile abilitati pot include capacitatea de a folosi noi suite de software, de a efectua cercetari aprofundate online si de a comunica eficient online in diferite formate, cum ar fi forumuri de discutii si teleconferinte.

Angajatorii solicita adesea aceste abilitati, deoarece tot mai multe posturi impun angajatilor sa lucreze de la distanta. De asemenea, studentii pot adauga noi abilitati la un CV si le pot discuta in timpul unui interviu de angajare.

Cursurile online folosesc sisteme de management al invatarii pentru a furniza continutul cursului, permitand studentilor sa trimita teme si sa comunice cu colegii si profesorii. Majoritatea programelor online folosesc fie Blackboard, fie Canvas LMS.

Din pagina de destinatie Blackboard, cursantii pot vedea notele, pot crea un portofoliu academic si pot tine pasul cu termenele limita cu un calendar. Canvas ofera multe dintre aceleasi beneficii ale educatiei online, inclusiv o functie de rezultate care afiseaza stapanirea de catre studenti a obiectivelor cursului.