Astazi, otelul inoxidabil este unul dintre cele mai frecvent utilizate materiale in fabricarea uneltelor pentru gatitul alimentelor, precum oale si tigai, dar si pentru producerea unei game largi de alte ustensile de bucatarie. Datorita numeroaselor sale caracteristici, otelul inoxidabil este versatil si foarte sigur din punct de vedere igienic.

De asemenea, are o ductilitate ridicata, ceea ce il face deosebit de potrivit pentru anumite tipuri de prelucrare care sunt utilizate in productia moderna de serie. Cumpara o oala fara capac, inox, Pujadas – top line 16.5 litri si vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune rezultate.

Tigaie si oale din otel: caracteristici principale

Potrivita atat pentru uz casnic cat si profesional, o oala din otel inoxidabil se preteaza diferitelor tipuri de gatit. In special, acest material este potrivit pentru fierbere, braconaj, bain-marie si pentru gatit bulioane, supe, ciorbe. In general, este deosebit de potrivit pentru toate acele preparate in care alimentele nu intra in contact direct cu partile laterale si fundul vasului, deoarece este scufundat intr-un lichid.

Rezistent si sigur in masina de spalat vase la temperaturi ridicate, o tigaie din otel inoxidabil nu va fi deteriorata nici dupa contactul cu cei mai agresivi detergenti sau produse de sterilizare. Este unul dintre principalele motive pentru care acest material este, de asemenea, foarte apreciat in toate bucatariile care nu sunt destinate uzului casnic, precum cele din cantinele scolare, spitalele si restaurantele.

In general, la fabricarea veselelor, otelul inoxidabil este utilizat ca material de constructie propriu-zis care formeaza intregul corp al tigaiei. In unele cazuri, tigaile din otel inoxidabil sunt acoperite cu material antiaderent, in special in constructia tigailor si tigailor.

Pentru a imbunatati conductivitatea termica, un vas de aluminiu este adesea adaugat la vasele de otel, ceea ce le imbunatateste performanta si favorizeaza difuzia uniforma a caldurii. Acest element este sudat la fund sau incapsulat in interiorul acestuia.

Avantaje Tigaie din otel

  • Siguranta igienica: rezistenta excelenta la spalarea frecventa si la atacul agentilor chimici prezenti in detergenti face vasele din otel inoxidabil conforme cu legile care identifica materialele potrivite pentru a intra in contact cu produsele alimentare, inclusiv, desigur, cele mai recente standarde.
  • Usor de intretinut: spalarea regulata dupa fiecare utilizare este tot ceea ce are nevoie o tigaie de otel. Detergentii care se gasesc in mod obisnuit pe piata sunt mai mult decat suficienti pentru a mentine vasele curate, de fapt otelul inoxidabil nu retine grasimea sau mirosurile.
  • Soliditate si longevitate: extrem de durabil in timp, otelul este un material foarte putin afectat de uzura. Chiar si utilizarea intensiva nu o deterioreaza; Cumpararea de oale si tigai de otel inseamna dotarea bucatariei cu echipamente extrem de fiabile, deoarece este practic eterna.
  • Rezistenta la stres: Oala din otel inoxidabil nu se teme de umiditate, coroziune, caldura sau schimbari bruste de temperatura si rezista bine la socuri. De fapt, suprafata sa compacta si neporoasa limiteaza riscul de fisuri sau spargeri.

De ce sa cumparati vase din otel inoxidabil, precum vase si tigai? Motivele sunt numeroase si toate valabile, ceea ce explica popularitatea acestui tip de echipamente de bucatarie, in ciuda pretului lor peste medie. Iata patru dintre principalele avantaje oferite de acest tip de vesela:

  1. Durata

In ceea ce priveste durata de viata utila, otelul inoxidabil este foarte simplu incomparabil cu toate celelalte materiale utilizate pentru fabricarea oalelor si a tigailor: uzura este aproape invizibila pe suprafetele din otel inoxidabil, chiar si atunci cand acestea sunt frecate si spalate in mod regulat. ; si in acelasi mod actiunea grasimilor, caldurii, lichidelor, care au efecte atat de daunatoare asupra suprafetei vaselor din alte materiale, este aproape invizibila aici.

Achizitionarea unui set de vase din otel inoxidabil este o achizitie pe viata.

  1. Suprafata

Nu exista tigai cu o suprafata mai dura, mai neteda si fara porozitate decat cele din otel inoxidabil. Faptul ca sunt netede este util bucatarului, deoarece le permite sa fie gatite complet si uniform, fara a fi nevoie sa va faceti griji ca alimentele se lipesc de fund; iar absenta porozitatii face aproape imposibila formarea scurgerilor, crapaturilor si loviturilor.

Orice pregatire se va face intotdeauna intr-o tigaie la fel de buna ca noua.

  1. Igiena

Otelul inoxidabil este utilizat in medii industriale pentru usurinta curatarii si intretinerii sale, iar tigaile din acest material nu sunt in niciun caz o exceptie: sunt de fapt extrem de usor de spalat si necesita foarte putin timp si ingrijire pentru a ramane intotdeauna in perfecta stare.diferent de vasele din alte materiale.

Nu este necesara inmuierea indelungata sau frecare intensa cu tampoane si detergenti de spalat: otelul se curata perfect in cateva minute, ramanand mereu la fel de nou.

  1. Estetica

De asemenea, un bucatar vrea sa fie mandru de aspectul bucatariei sale si al echipamentelor sale, iar otelul inoxidabil face acest lucru posibil.

Desi nu sunt disponibile in numarul mare de culori existente pentru vasele din alte materiale, tigaile si vasele din otel inoxidabil sunt elegante si rafinate si au un aspect clasic si, prin urmare, etern, chiar si dupa zeci de ani de utilizare intensa si zilnica.