Un magazin de amanet poate fi un loc bun pentru a obtine rapid bani in plus pentru a plati facturile, pentru a cumpara un cadou sau poate doar pentru a alimenta masina cu benzina. Acesti pasi iti vor oferi informatii utile care iti permit sa stii ce se intampla intr-un magazin de amanet si cum functioneaza, astfel incat sa poti sti la ce sa te astepti de la el.

Decide ce element doresti sa amanetezi si suma de bani pe care doresti sa o obtii pentru el. Uneltele, electronicele, armele si bijuteriile sunt obiecte comune. Acestea  trebuie sa fie in stare buna sau sa fie sigure sau operationale; Cu toate acestea, nu vei primi prea multi bani pentru ele . Daca nu rambursezi imprumutul care a fost facut pentru articol, magazinul de amanet il va pune in magazinul lor pentru a incerca sa-l vanda pentru mai mult decat te-a  imprumutat. Aceasta este o modalitate pentru ei de a face un profit.

Nu pot vinde obiecte stricate sau nefunctionale, asa ca nu iti vor imprumuta bani pentru ele daca nu sunt in stare buna. Tocmai din acest motiv, ei, de asemenea, nu iti pot oferi  suma reala cat valoreaza obiectul in sine, ci un procent .

Du articolul la magazinul de amanet si spune-le daca doresti sa il vinzi articolul sau doar sa il amanetezi pentru scurt timp. Ai putea apela, de asemenea,la primul magazin de amanet pentru a vedea daca acesta este interesat de obiect.

Uneori, daca un magazin de amanet are deja o multime de articole precum cel pe care incerci sa-l amanetezi, s-ar putea sa nu-l accepte. Acest lucru se poate intampla cu unelte mari, cum ar fi scari telescopice, deoarece este posibil sa nu aiba loc sa le depoziteze. Daca este posibil, curata elementul pentru a-l face sa arate bine si ai grija sa functioneze corect. Daca articolul are nevoie de imbunatatiri, ai grija sa le faci inainte de a ajunge la amanet, pentru a fi sigur ca ti-l vor primi ca si gaj.  De cele mai multe ori se accepta doar marci de lux.

Cand esti intrebat cat doresti imprumut. Trebuie sa fii direct si increzator, dar si politicos si rezonabil. De exemplu, poti spune „As dori sa obtin cel putin suma asta “sau „Am nevoie de suma “.

De obicei, este util sa ceri ceva mai mult decat iti doresti cu adevarat, pentru ca uneori vei fi ravasit, la fel cum se intampla si atunci cand iti cumperi o masina. Aminteste-ti ca va trebui sa platesti dobanda la imprumut si ca aceasta este mult mai mare decat cele ale bancilor! (Plata dobanzilor este un alt mod in care amanetarea lucrurilor face profit.) Daca nu rambursezi imprumutul, ei vor trebui sa iti vanda articolul pentru a-si recupera banii.

Dupa ce ati convenit asupra pretului, completeaza documentele si primesti banii. Documentele necesare pentru a amaneta sau vinde ceva va necesita o identificare oficiala si va trebui sa plasezi semnatura pe partea din spate a chitantei. Acest lucru se face din motive de securitate, pentru a ajuta la gasirea obiectelor furate care au fost amanetate. Acestea fiind spuse, amanetarea bunului ta s-a produs sit u ai in buzunar niste bani in plus.


Returneaza banii imprumutati in  termenul de timp pentru a plati imprumutul plus dobanda, astfel incat sa poti obtine articolul inapoi.

In general, vei avea la dispozitie una pana la trei luni pentru a plati angajamentul sau pentru a-l reinnoi (verifica cu magazinul de amanet la care mergi aceasta clauza din contract). Daca nu poti plati intreaga suma, atunci poti plati doar dobanda si poti „reinnoi” contractul pentru inca o luna. La sfarsitul acestui timp, poti achita datoria si  poti recupera articolul sau il poti reinnoi din nou.

Majoritatea caselor de amanet nu iti permit sa reinoiestui contractul pe termen nelimitat si la un moment dat va trebui sa le platesti totul sau sa pierzii articolul. Vezi cat timp vei mai putea sa-ti reinnoiesti articolul la magazinul de amanet la care mergi. Aminteste-ti ca daca platesti dobanda si reinnoiesti contractul, cand revii luna urmatoare, vei datora in continuare dobanda celei de-a doua luni. Daca o faci de prea multe ori, vei adauga o suma considerabila de bani in plus pentru a recupera articolul. Cel mai bine este sa-ti recuperezi articolul in prima luna!

Articolul tau trebuie sa fie in stare buna, astfel incat sa poti obtine niste bani. Gandeste-te la acest lucru; Daca ai vedea acel articol intr-un magazin,l-ai cumpara?  Daca nu, atunci gandeste-te de  ce si-ar risca magazinul de amanet banii? Ei trebuie sa vanda produsul dupa aceea pentru a-si recupera banii in cazul in care nu rambursezi imprumutul. Casele se amanet trebuie sa se asigure ca bunul lasat gaj trebuie sa fie in stare buna, pentru a se aigura ca il pot vinde in acest tip de cazuri.