Avocatii sunt profesionisti in materie de drept, cu capacitatea de a consilia cu privire la aspecte juridice, de a efectua cercetari, de a finaliza tranzactii, de a negocia, de a analiza si de a actiona ca intermediari in contractele dintre intreprinderile terte, astfel incat acestea sa ramana in limitele legale. Verifica site-ul Si-law.ro pentru mai multe informatii.

Acesti profesionisti sunt acolo pentru a apara competenta sociala, administrativa, penala, civila si comerciala, fie in fata instantelor, fie prin faptul ca sunt un reprezentant in cadrul tranzactiilor neoficiale, pentru a mentine un echilibru pentru linistea clientilor lor.

Un avocat bun are valori precum: respectul, toleranta, asertivitatea, onestitatea, loialitatea si un interes real de a avea grija de drepturile si libertatile clientilor lor pe baza principiilor justitiei, dar cum o realizeaza?

Ce face un avocat? Iata cateva actiuni de baza

Domeniul dreptului este foarte larg, astfel incat atunci cand studiezi acest grad, te poti specializa in ceea ce te intereseaza cel mai mult, inclusiv: Drept civil, Drept fiscal, Drept penal, printre alte ramuri din care poti alege.

Indiferent de specialitatea pe care o alegi, iata cateva dintre cele mai frecvente activitati pe care le fac avocatii:

Apararea drepturilor si intereselor clientilor sai

Principala motivatie a unui avocat bun este de a apara interesele clientilor sai, atasate principiilor legii, pentru a incheia tranzactii de care beneficiaza ambele parti, pentru a nu ajunge in instante.

Ghideaza negocierile de cumparare, vanzare si inchiriere a bunurilor tale.

Imobiliarele sunt un instrument excelent de investitii, atat timp cat se pot stabili tranzactii transparente; Avocatii sunt responsabili pentru reglementarea acestui tip de tranzactie, protejand atat proprietatea, cat si interesele ocupantului, intr-un mod corect si echitabil.

Desfasurarea procedurilor comerciale

Avand o educatie in domeniul dreptului, avocatii isi pot reprezenta clientii in procese comerciale, cum ar fi negocierile dintre companii si persoane fizice, interventia in evacuari si alte situatii care pun in pericol stabilitatea economica a clientilor.

Consultanta juridica pentru companii si persoane juridice

Avocatii au puterea de a consilia cu privire la orice interactiune care duce la situatii juridice, cum ar fi concedieri, contracte, tranzactii, parteneriate comerciale si orice alt tip de proces juridic de care are nevoie o companie.

Avocatii pot fi prezenti la intalniri, decizii si interactiuni cu investitorii si actionarii, pentru a asigura sanatatea corporativa si juridica a companiilor, investitorilor si persoanelor juridice.

Reprezentarea in cauzele penale

Atunci cand o persoana este acuzata de o infractiune sau solicita o actiune in justitie impotriva unei alte persoane, avocatii sunt mijloacele de a se adresa institutiilor care reglementeaza legile.

Fiecare cetatean are dreptul la reprezentare de catre un avocat, chiar daca acuzatiile sunt complexe; furt, malpraxis, hartuire sexuala, abuz de putere, printre alte situatii juridice cu care te poti confrunta, un avocat va fi responsabil de a fi reprezentantul tau legal.

Acestea sunt unele dintre cele mai reprezentative actiuni ale avocatilor; Dupa cum poti vedea, acesti profesionisti sunt persoana publica capabila sa ghideze, sa consilieze si sa reprezinte persoane fizice si companii in fata diferitelor institutii, publice sau private.

Care sunt abilitatile avocatilor?

De-a lungul gradului de drept, vei avea posibilitatea de a dobandi abilitati care te vor ajuta de-a lungul carierei profesionale, ceea ce iti va permite sa actionezi intotdeauna in justitie si in bunastarea oamenilor.

Acestea sunt unele dintre cele mai apreciate abilitati atunci cand iti incepi viata profesionala ca avocat:

  • Stapanirea si gestionarea cunostintelor tehnice.Avand o vasta cunoastere in probleme de drept iti va permite sa ai o stapanire mai buna cu privire la diferitele situatii cu care te vei confrunta in zilele tale ca un litigator.
  • Abilitati de comunicare.Ca avocat va trebui sa mentii o comunicare constanta cu clientii si familia, intr-un mod empatic si asertiv.
  • Stapanesti mai multe limbi.Desi fiecare tara are propriile legi, uneori va trebui sa dialoghezi sau sa revizuiesti documente in alte limbi, astfel incat cunoasterea altor limbi iti va stimula viata profesionala.
  • Fii un bun negociator.Devenind intermediar intre companii, oameni si institutii, trebuie sa poti ajunge la acorduri in beneficiul ambelor parti, deci va trebui sa fii convingator si bun negociator.

Concluziile

  • Avand in vedere toate acestea, nu putem decat sa admiram si sa respectam rolul avocatului, deoarece el este inca un profesionist care, din biroul sau, incearca sa participe si sa inteleaga toti oamenii care vin cu marile lor probleme pentru a le rezolva cu efort mental, fara absolut niciun alt instrument.

O profesie care, nu pare a fi precara, din cauza lipsei sale de reglementare si a drepturilor de munca ale acelor profesionisti care investesc atatia ani din viata lor pentru a putea profesa.

  • Si, de asemenea, si in cele din urma, o profesie extrem de necesara, deoarece acesta este firul principal intre legile in vigoare si cetateni. Fara ei, oamenii din afara lumii legii nu ar sti adesea cum sa actioneze.