Oameni de succes, cu o gandire „altfel”

Exista oameni de succes si exista oameni care admira oameni de succes.. . Sunt multi care ar da orice sa afle reteta succesului, insa nu multi stiu ca secretul porneste nu de la felul in care actioneaza acesti oameni ci de la felul in care gandesc. John C. Maxwell, autorul cartii „Cum gandesc oamenii de succes” este de parere ca acesti oameni de succes au un lucru in comun: gandesc intr-o maniera total diferita de restul oamenilor. John Maxwell a mai scris numeroase carti de lidership care s-au vandut in aproximativ 19 milioane de copii la nivel mondial.

Ca si sportivii, numerosii oameni de succes au reusit cu ajutorul antrenamentului. Diferenta este ca in cazul reusitei in afaceri, antrenamentul se concentreaza pe plan mintal.

Oameni de succes si ideile lor

Se pare ca pentru a intra in categoria oameni de succes trebuie sa ai o gandire diferita, gandire cu care din fericire nu trebuie sa te nasti pentru ca se poate auto-educa, sustin cei de la Businessinsider.

Iata cateva ponturi despre cum ar trebui sa gandesti pentru a fi inclus in randul oamenilor de succes:

1. Gandirea productiva tine de disciplina. Daca vrei sa vezi rezultate, trebuie sa fii pregatit sa muncesti din greu.

2. Descopera lucrurile cele mai importante spre care trebuie sa iti canalizezi energia si apoi foloseste regula 80/20: foloseste 80% din energia ta pentru 20% din cele mai importante lucruri. Aminteste-ti ca nu poti fi peste tot si nu le poti sti si face pe toate. Daca incerci sa fii multifunctional, eficienta s-ar putea sa iti fie afectata cu 40%…

3. Daca vrei sa te numeri printre acei oameni de succes pe care ii admiri atat de mult, trebuie sa fii pregatit sa experimentezi diferite tipuri de oameni si de idei… Provocarile continue sunt cele care te vor tine „in priza” si te vor ajuta sa iti dezvolti rationamentul.

4. „Ideile au viata scurta”. Deci trebuie puse in aplicare inainte de termenul de expirare.

5. Nu te opri asupra primul lucru care iti trece prin minte. Ideile au nevoie de timp pentru a fi „construite”. De cate ori nu ti s-a intamplat sa iti vina o idee „geniala” la 4 dimineata si cand te-ai trezit sa ti se para ridicola? Orice idee trebuie modelata cu atentie pentru a ajunge la o forma functionala si eficienta.

6. Oamenii inteligenti colaboreaza cu alti oameni inteligenti. Nu cred ca ai vazut prea multi oameni de succes inconjurat de idioti, nu-i asa? 🙂 Asa ca uita-te in jurul tau si gandeste-te bine: astia sunt oamenii cu care ar trebui sa colaborezi?

7. Incearca sa nu iti limitezi ideile dupa felul in care gandeste majoritatea! „Think outside the box” ne zic americanii si bine fac. Numerosi oameni de succes isi asuma o gandire care nu se ghideaza dupa  „tendintele” vremii si bine fac…

8.  O gandire strategica, condimentata cu putina spontaneitate este abordata de cei mai multi oameni de succes. Henry Ford a spus:

Nothing is particulary hard if you divide it into smaller parts.

10. Pentru a reusi sa gandesti diferit, fa lucrurile diferit! Gaseste noi trasee pentru a ajunge la munca, citeste carti pe care le consideri plictisitoare… E posibil sa fii surprins de ce vei descoperi si nu intr-un mod neplacut…

11. Da o sansa ideilor pe care le au cei din jurul tau, chiar daca nu au ajuns inca la stadiul de „oameni de succes”…

12. Gandeste pozitiv! Nu e doar un cliseu, gandirea pozitiva chiar are un efect inestimabil asupra succesului. Oamenii destepti nu vad piedici in jurul lor, vad doar foarte multe posibilitati.

13. Fii dedicat ideilor in care crezi si nu te teme de esec!

14. Fii optimist insa nu iti pierde realismul! Doar el te va feri de marile dezamagiri si esecuri.

La sfarsitul zilei gandeste-te ca si tu poti fi unul dintre acesti oameni de succes…

Trebuie doar sa iti schimbi felul in gandesti. Daca reusesti sa iti disciplinezi gandirea, schimbarea iti va aduce o invitatie in clubul exclusivist al acelor oameni de succes pe care ii admiri acum. E o promisiune!