Plosnitele de pat, numite stiintific Cimex lectularius, sunt daunatori infamii care pot transforma un mediu confortabil intr-un cosmar. Aceste insecte mici, dar insidioase, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se ascunde in crapaturile cele mai mici, in mobilierul de pat si lenjeria de pat, iar apoi sa iasa pe timp de noapte pentru a se hrani cu sangele gazdelor lor. Infestarea cu plosnite de pat poate cauza multe probleme si disconforturi, inclusiv mancarime, iritatii ale pielii si insomnie. In acest articol, vom explora mai profund acesti daunatori insidiosi si metodele eficiente de a scapa de ei.

Cunoasterea Plosnitelor de Pat

Cum Arata Plosnitele de Pat?

Plosnitele de pat au cateva caracteristici distinctive care le ajuta sa se adapteze la mediul lor preferat – locurile unde oamenii dorm. Aceste caracteristici includ:

 • Corpul Plat: Plosnitele de pat au un corp aplatizat, ceea ce le permite sa se strecoare in crapaturile si fisurile mici.
 • Lipsa Aripilor: Spre deosebire de alti daunatori care pot zbura, plosnitele de pat nu au aripi.
 • Antene Lungi: Ele au antene lungi si subtiri, care sunt mai lungi decat capul lor.
 • Culoare: Plosnitele de pat sunt de obicei de culoare maro-roscata, dar pot varia in functie de cat de bine sunt hranite, de la maro deschis la aproape negru.

Cum Se Hranesc Plosnitele de Pat?

Plosnitele de pat sunt hematofage, ceea ce inseamna ca se hranesc cu sange. Ele sunt atrasi de gazdele lor umane sau animale si se hranesc pe timp de noapte, de obicei in timpul somnului. Muscaturile lor pot varia de la mici umflaturi rosii pana la zone mai mari de iritatie si mancarime. Cu toate ca muscaturile lor nu sunt cunoscute pentru transmiterea unor boli grave, ele pot provoca disconfort semnificativ si pot afecta calitatea somnului.

Muscaturile de plosnita de pat pot fi identificate prin urmatoarele caracteristici:

 • Sunt, in general, mici, umflaturi rosii sau zone inflamate pe piele.
 • Muscaturile pot aparea in grupuri sau linii si sunt de obicei localizate pe zonele expuse in timpul somnului, cum ar fi fetele, gatul, bratele si picioarele.
 • Muscaturile pot fi insotite de mancarime intensa, iar zgarierea lor poate duce la iritatii ale pielii si posibile infectii secundare.

Atunci cand o plosnita de pat se hraneste, inteapa pielea gazdei cu trompa sa bucala si incepe sa se hraneasca cu sangele. Durata hranirii poate varia, dar de obicei este de cateva minute pana la un sfert de ora. Plosnitele de pat pot patrunde adanc in piele pentru a asigura o hranire eficienta. In timpul hranirii, ele injecteaza si un anticoagulant pentru a impiedica ca sangele sa se coaguleze si sa le permita sa suga sangele fara intrerupere.

Reactiile la muscaturile de plosnita de pat pot varia de la o persoana la alta. Unii oameni pot prezenta reactii minore, cum ar fi umflaturi rosii si mancarime, in timp ce altii pot dezvolta reactii mai severe, cum ar fi bule sau pustule. Mancarimea intensa asociata cu muscaturile de plosnita de pat poate duce la zgarierea pielii, ceea ce poate crea oportunitati pentru infectii secundare.

Pericolele Ascunse ale Infestarii cu Plosnite de Pat

Infestarea cu plosnite de pat poate avea consecinte serioase pentru sanatatea si bunastarea dumneavoastra. Iata cateva pericole ascunse pe care acesti daunatori ii pot reprezenta:

 • Mancarime si Iritatii Ale Pielii

Muscaturile de plosnite de pat pot provoca mancarime intensa si iritatii ale pielii. Aceasta poate duce la zgarieturi, care, la randul lor, pot deveni pozitii de intrare pentru bacterii si infectii.

 • Insomnie si Stres

Faptul ca stiti ca sunteti muscati de plosnite de pat poate duce la stres si insomnie. Lipsa somnului adecvat poate afecta negativ starea de sanatate generala si calitatea vietii.

 • Reactii Alergice

Unele persoane pot dezvolta reactii alergice la muscaturile de plosnite de pat, ceea ce poate provoca umflaturi, roseata si senzatii neplacute.

 • Impactul Emotional

Infestarea cu plosnite de pat poate avea un impact emotional semnificativ. Este stresant sa stiti ca aceste daunatoare se ascund in jurul dumneavoastra si va musca noaptea.

Cum Sa Scapi de Plosnitele de Pat in Mod Eficient

Combaterea infestarii cu plosnite de pat poate fi dificila, deoarece aceste daunatoare sunt cunoscute pentru rezistenta lor la multe substante chimice de dezinsectie. Cu toate acestea, exista cateva masuri pe care le puteti lua pentru a elimina eficient plosnitele de pat din locuinta dumneavoastra:

 1. Identificarea si Localizarea Corecta

Un tehnician de dezinsectie profesionist are cunostintele si experienta necesare pentru a identifica si localiza corect sursele de infestare cu plosnite de pat. Acest lucru include localizarea locurilor de ascunzis ale acestor insecte si determinarea gradului de infestare. Compania DDD, cu experienta sa vasta in domeniul dezinsectiei, dispune de tehnicieni calificati care pot efectua o inspectie detaliata a locuintei dumneavoastra pentru a determina amploarea infestarii cu plosnite de pat. Acestia stiu exact unde sa caute, inclusiv in crapaturi, fisuri, pliuri ale lenjeriei de pat si alte locuri preferate de ascunzis ale acestor daunatori.

 1. Tratamentul Profesional

Odata ce au identificat sursa infestarii, tehnicienii DDD pot aplica tratamente profesionale pentru a elimina plosnitele de pat. Aceste tratamente pot include utilizarea de substante chimice specifice care sunt eficiente impotriva acestor daunatori, dar si sigure pentru sanatatea dumneavoastra si a familiei dumneavoastra.

 1. Igiena Riguroasa

Pe langa tratamentul profesionist, este important sa mentineti o igiena riguroasa in locuinta pentru a preveni reaparitia plosnitelor de pat. Acest lucru include spalarea regulata a lenjeriei de pat la temperaturi ridicate, aspirarea si curatarea atenta a patului si a incaperii si repararea oricaror crapaturi sau fisuri care pot servi drept locuri de ascunzis pentru aceste daunatoare.

 1. Monitorizare Continua

Eliminarea plosnitelor de pat este doar prima etapa. Monitorizarea continua este esentiala pentru a asigura ca infestarea nu revine. Compania DDD poate furniza servicii de monitorizare si prevenire pentru a va ajuta sa va mentineti locuinta in siguranta si sa preveniti reaparitia acestor daunatori neplacuti.

Plosnitele de pat sunt daunatori insidiosi care pot cauza probleme grave de sanatate si disconfort. Identificarea, tratarea si prevenirea infestarii cu plosnite de pat sunt procese complexe si de multe ori necesita servicii profesionale de dezinsectie. Compania DDD va poate ajuta sa scapati de acesti daunatori neinvitati si sa va recastigati somnul si confortul in locuinta dumneavoastra.

Daca va confruntati cu o infestare de plosnite de pat, nu ezitati sa apelati la serviciile profesionale ale companiei DDD. Ei va pot oferi solutii eficiente si sigure pentru a va recastiga pacea si sanatatea in propria locuinta. Dormiti linistiti si bucurati-va de un mediu fara plosnite de pat, cu ajutorul expertilor in dezinsectie de la DDD.

Date de contact Compania DDD®:

 • Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662
 • Sediul central: 021.345.06.88 si 021.345.08.22
 • Bucuresti Ilfov: 0786.727.027
 • Zona de Vest (Timisoara, Cluj-Napoca si Targu Jiu): 0766.472.274
 • Zona de Est (Constanta si Panciu): 0784.399.333
 • E-mail: [email protected]
 • Adresa postala: Aleea Taifunului, nr. 17, Sector 3, Bucuresti