Nu va bucurati prea tare! Asta este doar pe hartie, in noua grila a notarilor!

Realitatea din piata imobiliara este de fapt cu totul alta…evident ca au scazut preturile apartamentelor fata de anii precedenti, stim cu totii asta,  dar sa nu exageram totusi…

Preturile apartamentelor - scad in zadar?

Preturile apartamentelor – exemplu

Exemplificand… in 2010 pretul orientativ pentru un apartament cu doua camere in zona Unirii era 117.000 Euro, acum este 40.000 – 50.000 Euro. Sa nu mai vorbim de 2009 cand un astfel de apartament ajungea la 167.000 Euro. Nici nu vreau vreau sa ma gandesc ce sentiment au cei care si-au luat casa in 2009…Dar mai linistiti-va putin, cifrele se refera tot la grila notarilor! 😀

Preturile apartamentelor – realitate

Realitatea ne arata de fapt ca anul trecut preturile apartamentelor au suferit o scadere de maximum 15%  iar pentru 2011 se preconizeaza o scadere de maximum 10-15%.

Preturile apartamentelor se afla pe o panta descendenta

Chiar daca nu se bucura de scaderea din grila notarilor, preturile la imobiliare sunt totusi intr-o continua scadere: in 2010 la nivel national a existat o scadere de pret medie lunara  de 1,4%; au scazut chiar si cu 3% de la o luna la alta!. Capitala s-a bucurat de cea mai abrupta scadere de pret, insa in continuare locuintele de aici raman cele mai scumpe din tara, 1.154 Euro/mp… Preturile apartamentelor in toate marile orase din tara, in frunte cu Bu­cu­restiul, au atins la finalulul anului trecut cel mai mic nivel din ultimii 3 ani.

Preturile apartamentelor- dezechilibru intre oferta si cerere

Cu toate ca preturile apartamentelor scad incontinuu, piata imobiliara tot nu s-a dezmortit. Desi sunt multe oferte de vanzare, din pacate cererile nu sunt direct proportionale cu ofertele. Si nu pentru ca nu am vrea sa avem propria locuinta (ca doar romanii au simtul proprietatii in sange! :D), dar, desi suntem constienti cu totii ca ar fi un moment oportun sa investim intr-un camin, din pacate bani nu sunt pe cat ne-am dori si nu mai obtii nici credit la fel de usor ca in alti anii…si chiar daca l-ai obtine…cu ce iti platesti rata?

V-ar surade ideea ca pretuile apartamentelor sa scada cu 70%, conform grilei notarilor? Poate asa ne-am permite o garsoniera…

Grila aceasta este insa un element după care se ghidează notarii pentru a colecta taxe către bugetul de stat. Dar este oare doar atat?

Va influenta sau nu aceasta noua grila a notarilor preturile apartamentelor si in realitate? Parerile sunt impartite…Voi ce credeti?

Pentru mai multe detalii accesati http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/cat-de-relevante-sunt-preturile-stabilite-de-grila-notarilor-15083.html.