Rezolutia ta pentru anul 2021 este sa incepi o noua afacere? Daca da, vei avea nevoie de toate ponturile expertilor in business, astfel incat noul drum sa-ti fie cat mai lin. Iata mai jos cateva ponturi pentru fiecare aspect de care te vei lovi, de la documentele legale pana la marketing. Citeste si pregateste-te pentru noua ta afacere din 2021.

Ocupa-te de toate actele inainte de a incepe o afacere mica

Lansarea unei afaceri mici nu inseamna doar o idee si atat. Exista consideratii legale de care e bine sa tii cont, de asemenea. Afla care sunt documentele de care ai nevoie pentru a incepe, astfel incat sa fii pregatit si sa nu pierzi timp pretios.

Vei avea nevoie sa alegi o denumire pentru firma si apoi sa rezervi denumirea acesteia; sa stabilesti obiectivul principal de activitate al firmei tale si pe cele secundare, conform codurilor CAEN; sa depui capitalul social la banca; sa iti stabilesti sediul social si sa redactezi actul constitutiv al firmei tale; de asemenea, va trebui sa decizi daca vei fi sau nu platitor de TVA.

Stai de vorba cu un contabil sau cu o firma de avocatura care te poate reprezenta si astfel vei sti toate actele de care vei avea nevoie la fiecare insitutie unde vei avea de mers.

Palnia de marketing

Palnia de marketing ajuta companiile sa isi standardizeze parti ale vanzarilor si proceselor de marketing. Este un pas esential pentru orice afacere noua. Dar daca nu esti inca familiarizat cu acest concept, stai de vorba cu un expert in marketing digital, sau cu o companie specializata pe marketing online si vei gasi raspunsuri la toate intrebarile pe care le poti avea, precum si consiliere de succes.

Castiga in fiecare zi urmaritori de calitate in social media

Daca vei folosi retelele de socializare pentru a-ti promova afacerea in mediul online, va trebui sa incepi sa castigi followeri. Dar este important sa ii atragi pe cei care sunt cu adevarat relevanti pentru noua ta afacere.

Marketingul pe retelele de socializare a crescut extrem de mult in importanta in ultimii ani, iar tendintele arata ca va fi in continuare pe un trend de crestere. Daca nu te pricepi la marketingul in social media, ai grija ca discutia ta cu expertii in marketing online cu care vei lucra sa cuprinda si social media. Nu este o zona de neglijat!

Social media este extrem de eficienta pentru afacerile noi, pentru ca poti folosi aceste canale fara costuri asociate. Insa nu uita ca daca vrei sa obtii maximul din promovarea in social media, va trebui sa intelegi trendurile.

Atentie la investitia intr-o franciza

Daca vrei sa ai o afacere noua si functionala in 2021, o solutie pentru tine poate fi deschiderea unei francize. Insa este un drum complicat de multe ori si implica bifarea unor pasi importanti. Nu te avanta sa preiei o franciza pana cand nu stii toate conditiile. Si de data aceasta, o echipa de consultanta legala te va ajuta sa te descurci in hatisul legal al demararii unui business nou.

Iata cateva dintre cele mai importante intrebari pe care ar fi bine sa ti le pui inainte de a investi intr-o franciza.

 •  Ai aflat tot ce poti despre conceptul francizei?
 •  Ai primit din partea companiei mama raspunsuri la toate intrebarile tale legate de business?
 •  Ai destule informatii de la cei care au mai deschis astfel de francize?
 •  Ai fost personal sau macar virtual la sediul companiei mama?
 •  In cadrul vizitei ai obtinut destule informatii despre companie, ca si despre cultura si structura acesteia? Ai incredere in executivi?
 •  Te-ai gandit la cateva variante de finantare?
 •  Ai stat de vorba cu un avocat specializat in francize?
 •  Ai la dispozitie resurse pentru a trai timp de 6-12 luni, in perioada de start-up a francizei?
 •  Te-ai gandit la cel mai prost scenariu? Ce se intampla daca dai gres? Cati bani vei pierde? Iti poti reveni?
 •  Esti gata de toata munca necesara pentru a atinge succesul?

Cauta idei pentru numele afacerii tale online

Inainte de a lansa o afacere noua, ai nevoie de un nume. Numele ales ar trebui sa reprezinte clar compania si viziunea sa si sa arate in mod explicit ceea ce ai de oferit, ajutandu-te, in acelasi timp, sa te remarci in fata concurentei.

Nu uita de SEO si de trendurile pentru anul 2021

SEO evolueaza constant, iar ceea ce a fost valabil anul trecut ca strategie de SEO nu va mai fi valabil si in 2021. Ca atare, daca te pregatesti pentru o afacere noua in 2021, e bine sa stii care sunt tendintele relevante. Si de data aceasta, este esential sa ai alaturi de tine o echipa buna de marketing online, care iti va oferi absolut toate ponturile de care ai nevoie si care va face dintr-un business promitator un adevarat succes.

Controleaza cheltuielile blogului

Bloggingul poate fi o strategie eficienta pentru afacerile noi, insa cheltuielile pentru blog pot creste destul de rapid. Tine-le sub control cu ponturile echipei alaturi de care lucrezi.

Cateva intrebari inainte de a lucra de acasa

Daca incepi o afacere noua in 2021, ai sanse mari ca cel putin inceputul sa il faci lucrand de acasa. Insa nu toate companiile si angajatii sunt potriviti pentru munca la distanta.

Pentru a te asigura ca echipa ta e gata de aceasta provocare, stai de vorba cu ei si apoi incearca sa iti dai singur raspunsurile la urmatoarele intrebari:

 •  Cum vei masura succesul unei echipe care lucreaza de acasa?
 •  Cum vei mentine cultura companiei lucrand de acasa?
 •  Cum vei comunica cu echipa? Prin ce canale si cat de des?
 •  Cum vei face fata dezacordurilor sau conversatiilor incarcate la distanta?
 •  Vei reuni echipa pentru unele activitati?
 •  Cum le vei plati?
 •  Cum vei proteja siguranta companiei?
 •  Cum vei face ca angajatii sa perceapa exact prioritatile?
 •  Cum te vei adapta ca lider?
 •  Cum va schimba munca la distanta practicile de recrutare si de angajare?
 •  Vei schimba modul in care platesti salariatii in functie de locatie?
 •  De ce instrumente vor avea nevoie angajatii tai pentru a lucra de acasa eficient?
 •  Cum vei face fata problemelor de timp si de productivitate?
 •  Cum iti vei educa angajatii care nu au mai lucrat la distanta?

Nu neglija review-urile care conteaza pentru clientii tai potentiali

In efortul de a obtine clienti noi pentru o afacere recenta, review-urile conteaza extrem de mult. Insa nu toate review-urile sunt convingatoare. Iti doresti recenzii de impact, pe platforme de impact, care sa iti poata aduce clienti noi.

Sursa: https://smallbiztrends.com/2020/12/new-business-tips-for-2021.html