Termostatele inteligente, monitoarele si alte gadgeturi conectate iti permit sa urmaresti evolutia consumului de energie din casa ta si sa o reduci! Prezentare generala a dispozitivelor de acasa conectate.

Fara a fi singurul raspuns la reducerea consumului, termostatele inteligente Salus Quantum, monitoarele, becurile si platformele fac posibila monitorizarea consumului de energie din casa ta aproape in timp real.

Un instrument care poate fi util pentru a viza consumatorii grei si pentru a-ti gestiona mai bine factura! Economiile pot fi de pana la 30%, iar dispozitivele sunt mult mai accesibile si mai accesibile decat acum 15 ani!

Schimbarea termostatului cu cadran vechi pentru modele mai avansate este una dintre actiunile simple, dar esentiale, pentru a-ti reduce facturile  la incalzirea cu energie electrica.

Termostate inteligente

Termostatele inteligente pot economisi intre 10 si 20% la facturile de incalzire si aproximativ 15% la facturile de racire. In functie de termostatul ales si de locatia locuintei, unitatea se poate achita singura in mai putin de doi ani. Prin urmare, dispozitivul de management al energiei trebuie adoptat ca prioritate.

Ce il diferentiaza de termostatul programabil?

Desi era foarte promitator cand a intrat pe piata, termostatul programabil este doar foarte rar… programat! Aceasta inseamna ca economiile sunt mai mici decat se astepta.

Termostatele inteligente sunt conectate la Wi-Fi, astfel incat sa iti poti urmari consumul in timp real si sa iti recunoasti obiceiurile. Astfel, poti vedea cand utilizezi cel mai mult si cum sa economisesti!

Pe langa faptul ca iti economisesc bani, unele termostate iti pot trimite chiar si alerte: detectarea scurgerilor de monoxid de carbon, fum, probleme la sistemele de incalzire sau la aparate etc.

Aceste tipuri de termostate inteligente invata din comportamentul tau, se adapteaza automat si se programeaza singur in cateva zile. Are nevoie doar de un timp foarte scurt pentru a sti ca la micul dejun iti place o temperatura de 21 de grade.

Lucrul grozav al acestor termostate este ca sunt asociate cu tehnologia Amazon Alexa, ceea ce inseamna ca nu ai nevoie de un dispozitiv separat pentru a obtine beneficiile controlului vocal.

Desi unele dispozitive nu sunt la fel de avansate ca alte modele, acestea ofera o solutie accesibila daca doresti sa ai un termostat inteligent de baza. La fel, termostatul este conectat la Wi-Fi si poate fi programat conform programului tau exact.

Monitoare inteligente

La fel ca si termostatele inteligente, monitoarele sunt conectate la internet si iti permit sa cunosti consumul fiecaruia dintre dispozitivele tau, sa stii daca o lumina este aprinsa, sa urmaresti in timp real consumul de incalzire etc. Totul, unde si cand vrei!

In functie de model, iti va arata consumul de energie in timp real, ponderea incarcaturilor fantoma, istoricul consumului, amprenta ta de carbon sau chiar lista dispozitivelor tale cele mai consumatoare de energie.

De asemenea, te poate ajuta sa stabilesti bugete si obiective lunare. Mai bine, cu el iti poti reduce consumul la minim in timpul consumului de varf si chiar iti poti oferi provocari saptamanale. Monitoarele contribuie si mai mult la economiile totale, mai ales daca sunt asociate cu termostate inteligente!