Turbocompresorul, pe o masina, face posibil sa ai mai mult cuplu la turatii mici si un consum mai mic datorita unei reduceri a deplasarii. Cu toate acestea, turbo este o piesa de uzura care se poate deteriora in timp. O noua inlocuire este deosebit de costisitoare.

De asemenea, este posibil sa alegi serviciul de reconditionari turbine Cluj. O practica virtuoasa pentru planeta, pentru portofel si care are avantaje serioase si pentru masina ta. Iata cinci motive bune pentru a alege un turbo reconditionat.

1. Reconditionarea evita defectele

Turbo masinii tale a renuntat sa mai functioneze? Este necesar sa-l inlocuiesti rapid pentru a continua sa conduci. Numai ca, in loc sa cumperi un turbo nou pentru o masina care are deja cativa ani de mers, poti alege un turbo reconditionat.

Aceasta inseamna ca turbo-ul pe care il cumperi a experimentat deja o prima viata, un esec paralizant si a fost complet reconstruit din nou. Prin urmare, este o munca manuala care a fost efectuata, prin intermediul unui operator competent.

In general, asta inseamna ca turbo-ul tau reconditionat a fost atent studiat si reparat de un profesionist. Aceasta abordare, adesea chiar mai riguroasa decat munca unei masini, iti permite sa ai un turbo fara cusur.

2. Este mult mai economic

Inevitabil, un turbo second-hand este intotdeauna mai putin costisitor decat un model nou. Exista si o piata reala, in plina expansiune. Exista ceva pentru toata lumea, inclusiv pentru furnizorul de servicii, care reuseste sa restaureze o piesa mecanica uzata de timp la nou. Si cumparatorul final, deoarece economiile realizate sunt substantiale. Nu este neobisnuit ca pretul, fata de nou, sa fie redus la jumatate.

3. Este la fel de durabil ca unul nou

Punct forte: turbo-urile reconditionate sunt supuse unei examinari individuale care face posibila asigurarea starii fiecareia dintre componente si in special lubrifierea care este esentiala. Nu este exagerat sa spunem ca un turbo reconditionat va avea aceeasi durata de viata ca si unul nou. Vizual, poate prezenta imperfectiuni, uneori pete.

Dar ca functie, va oferi aceleasi proprietati ca unul nou. Mai mult, piata de turbo reconditionate fiind in crestere, nu vei avea probleme in a gasi un nou model. In plus, un turbo reconditionat tinde sa atraga in mod natural mai mult oxigen, ceea ce permite arderea mai multor reziduuri de combustibil si, prin urmare, reduce impactul asupra mediului.

4. Este o abordare ecologica

Apoi, alegand un turbo reconditionat, vei evita sa comanzi o piesa noua. Este incontestabil, un nou turbo este deosebit de poluant si daunator pentru planeta, de produs. Se folosesc metale pretioase, care necesita extractie complexa si procesare la fel de consumatoare de energie.

Alegerea unui turbo reconditionat este in mod clar un gest pentru planeta. In mod similar, poluarea este in general mai mica, adesea chiar mai buna decat unele turbo entry-level sau medii.

5. Ai o garantie

In sfarsit, turbo-ul tau reconditionat beneficiaza de o garantie care variaza in general de la 12 la 24 de luni. Pentru tine este asigurarea de a avea echipamente de calitate, tratate cu cea mai mare grija.