Există o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la nivelurile de poluare a aerului atât în ​​exterior, cât și în interior. Potrivit unor cercetări, aerul din interior poate fi de cinci ori mai poluat decât aerul de afară. Deoarece aerul din casă nu este circulat suficient, mai ales dacă discutăm de lunile de iarnă, când aerisitul casei prea mult timp îți transformă căminul în iglu.

Purificatoarele de aer pot reîmprospăta aerul, îndepărtând particulele poluante din aer. Astfel se reduce semnificativ riscul de apariție a unor probleme de sănătate precum infecțiile respiratorii sau problemele neurologice. Purificatoarele de aer de calitate elimină mai multe tipuri de particule dăunătoare din interiorul casei tale, ajutându-te să fii sănătos.

În continuare îți voi prezenta trei motive care să te convingă de utilitatea unui Purificator aer la tine acasă:

1.Ameliorează simptomele astmului

In conformitate cu Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor,  o persoană din 12 are astm. Persoanele care suferă de această boală au căile aeriene inferioare inflamate. Poluanții precum părul animalelor din casă, polenul sau acarienii le irită și mai mult căile respiratorii, provocând dificultăți de respirație.

Majoritatea purificatoarelor de aer de uz casnic conțin filtre HEPA, concepute pentru a captura toate aceste particule, astfel încât să te bucuri de un aer cât mai curat în propria casă. Filtrele HEPA sunt alcătuite din ochiuri multistratificate din fire fine de fibră de sticlă, mai subțiri chiar decât firele de păr care rețin toate particulele din aer.

2.Elimină substanțele chimice nocive din mediul interior

Închiderea ușilor și ferestrelor casei nu împiedică în totalitate pătrunderea poluanților externi, cum ar fi dioxidul de azot și monoxidul de carbon. Aceste gaze se găsesc frecvent în zone cu trafic ridicat și pot pătrunde în locuința ta foarte ușor. Cercetările arată că expunerea la monoxid de carbon și dioxid de azot crește riscul de demență și boală Alzheimer.

Chiar dacă nu locuiești într-un oraș mare și cu trafic intens, atmosfera de acasă ar putea fi poluată cu substanțe toxice de la mai mulți agenți de curățare. Multe produse de curățat obișnuite conțin substanțe chimice toxice, cum ar fi amoniac, clor și ftalați. Expunerea la aceste substanțe chimice în cantități mici poate fi inofensivă, dar expunerea de rutină poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi declanșarea anumitor afecțiuni cardiovasculare sau neurologice sau chiar a cancerului cu diverse localizări.

Un purificator de aer cu cărbune activ poate curăța aceste particule chimice, evitând riscul apariției mai multor probleme de sănătate.

3.Îmbunătățește somnul

Alergenii din interior, cum ar fi bacteriile, ciupercile și acarienii, pot declanșa alergii sau febra fânului. Febra fânului provoacă rinoree(secreții nazale abundente) și poate dura până la câteva săptămâni. Strănutul frecvent, tusea, congestia nazală, ochii roșii și mereu înlăcrimați sau durerile în gât sunt câteva simptome alergice frecvente, care îți pot perturba orele de odihnă.

Lipsa unui somn de calitate cauzează somnolență în timpul zilei, afectându-ți productivitatea în dimineața următoare. Pentru a evita nopțile nedormite, este util să folosești un purificator de aer, deoarece acestea filtrează majoritatea alergenilor din cameră. Aerul mai curat îți va oferi un somn mai bun, mai odihnitor și un randament ridicat în ziua ce urmează.

Concluzia

Creșterea nivelului de poluare din exterior a stimulat cererea de purificatoare de aer. Acestea scad nivelul de particule dăunătoare din aer, menținând o atmosferă proaspătă și curată în confortul casei tale. Nu uita să verifici cât timp sunt eficiente filtrele de care se folosește dispozitivul  tău, pentru a le putea schimba când este necesar, astfel încât să te poți bucura de aer de calitate mereu.