Astăzi, mulți oameni iau în calcul ideea de a-și înfrumuseța aspectul zâmbetului prin diferite proceduri stomatologice precum albirea dinților. Acesta este motivul pentru care stomatologia estetică a crescut atât de mult în popularitate în ultimii ani.

Strălucirea și albirea dinților nu este o procedură deosebit de complexă. Cu toate acestea, atunci când este efectuată într-un cabinet stomatologic, rezultatele sunt mult mai bune și mai eficiente decât dacă vă albiți dinții prin alte metode.

Ce presupune tratamentul profesional de albire a dinţilor?

Curățarea dentară – implică periajul și folosirea aței dentare pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare. În acest fel, decolorarea dinților ca urmare a igienei bucale proaste va fi tratată înainte de începerea procesului de albire. În acest caz, ar trebui să observați deja o îmbunătățire a culorii dinților.

Albirea – folosește înălbitori dentari care funcționează prin utilizarea peroxidului de hidrogen. Agenții de albire conțin o concentrație mai mare de peroxid de hidrogen decât este prezentă în pasta de dinți obişnuită și în alte materiale de albire fără prescripție medicală. Agenții de albire, de obicei sub formă de pastă sau gel, sunt aplicați pe dinți. Medicul stomatolog va permite apoi pastei de albire să stea pe dinți pentru o perioadă de timp. Pentru a activa agenții de albire, medicul dentist va folosi lasere sau lumină ultravioletă. Acest lucru va accelera viteza cu care peroxidul de hidrogen pătrunde în straturile dinților și va descompune petele acestora.

Clătire – uneori medicul dentist repetă procesul de albire de câteva ori. Acest lucru este tipic pentru pacienții cu pete foarte persistente. După albire, este necesară clătirea temeinică a dinților pentru a spăla foarte bine agenții de albire.

De ce ar trebui să luați în considerare albirea profesională?

Siguranță – concentrația de peroxid de hidrogen la care vă expuneți dinții este un factor critic. Dacă se folosește prea mult, elementul poate deteriora structura dinților, provocând o hipersensibilitate nedorită. În plus, fără un expert stomatolog, vă poți deteriora cu ușurință țesutul gingival în eforturile de a vă albi dinții.

Proces rapid – în câteva minute pe scaunul dentistului, tratamentul de albire ar trebui să fie complet. Procesul de albire a dinților este rapid, datorită utilizării laserelor și luminii ultraviolete pentru a activa și accelera procesul de albire.

Eficacitate – albirea dinților într-o clinică dentară este foarte eficientă. De fapt, pacienții observă strălucirea și albul dinților lor imediat după finalizarea tratamentului. Cu alte metode, poate fi necesar să repetați procedura timp de câteva zile pentru a vedea vreo îmbunătățire a culorii dinților.

Rezultate mai durabile – deși rezultatele nu sunt permanente, cu albirea profesională, strălucirea dinților dumneavoastră poate dura până la 1 an sau mai mult. Când vă albiţi dinții acasă, fără intervenția unui medic stomatolog, s-ar putea să aveţi nevoie de o procedură repetată după câteva săptămâni, de obicei până la 3 luni.

Îmbunătățirea igienei orale – dacă vă albiți dinții acasă, nu veți ajunge niciodată să înțelegeți valoarea unei sesiuni de curățare profundă cu un stomatolog. Prin curățarea profesională a dinților, strălucirea acestora este deja vizibilă. Curățarea în profunzime îmbunătățește, de asemenea, igiena orală, îmbunătățind starea generală a cavității bucale.

Pentru o discuţie amănunţită despre albirea dinţilor, cel mai bine este să vă adresaţi direct unui medic stomatolog. La Cabinet Stomatologic Crangasi veţi găsi medici cu experienţă care vă vor oferi toate detaliile de care aveţi nevoie şi care vă vor trata cu compasiune și profesionalism.