Daca aveti o tableta sau un smartphone, ati descarcat un numar mare de aplicatii si v-ati putut bucura de avantajele pe care le ofera; cu toate acestea, stiti cu adevarat ce sunt aplicatiile si pentru ce sunt acestea?

In acest articol veti sti ce sunt, pentru ce sunt si cum functioneaza aplicatiile mobile si ce tipuri exista? Alege cel mai bun telefon mobil care sa te ajute sa obtii cele mai bune rezultate.

Ce sunt aplicatiile mobile si pentru ce sunt acestea?

Aplicatiile mobile sunt programe create pentru a fi rulate pe sistemele de operare ale smartphone-urilor, tabletelor sau ceasurilor inteligente. Aplicatiile sunt un instrument indispensabil care a fost creat pentru a facilita sarcinile zilnice ale utilizatorilor si pentru a obtine mai mult de pe dispozitivele mobile.

Primele aplicatii mobile au inceput sa apara la sfarsitul anilor ’90, cand telefoanele analogice au inceput sa utilizeze aplicatii precum agenda, jocuri, jurnal de apeluri, instrumente de personalizare, calendar, cronometru, printre altele. Desi au fost functii de baza, au demonstrat un progres tehnologic enorm.

Cu toate acestea, aplicatiile care sunt utilizate astazi au schimbat modul in care comunicati, va distrati si indepliniti multe sarcini de zi cu zi.

Exista, de asemenea, aplicatii neobisnuite, cum ar fi aplicatii pentru a economisi la o factura de energie electrica. Aceste aplicatii au facut dispozitivele mobile din ce in ce mai indispensabile, motiv pentru care milioane de aplicatii sunt descarcate zilnic in magazinele de aplicatii.

Exista aplicatii de tot felul care servesc pentru domeniile creativ, de munca, educational, de divertisment sau de comunicare. Aplicatiile permit utilizatorului sa acceseze continut specific ori de cate ori este necesar, fara a fi nevoie sa intre pe internet; astfel incat sa economisiti timp si sa faceti sarcinile mai rapid.

Cele mai utilizate aplicatii de catre utilizatori sunt: WhatsApp, Facebook, YouTube, TikTok, Messenger, Snapchat, Google Maps, Spotify, Instagram, Telegram, Gmail, Uber, Outlook, Skype, Google Drive, Cabify, Amazon.

Cate tipuri de aplicatii mobile sunt si care sunt functiile lor?

  1. Dupa ce s-a dezvoltat o aplicatie, aceasta este publicata in magazinele de aplicatii:Google Play (Android), App Store (iOS), Amazon Appstore si Windows Phone Store de la Microsoft.
  2. Gaseste aplicatia de care ai nevoie in magazinul ales de dvs.
  3. Instaleaza aceasta aplicatie pe dispozitiv. Pentru a descarca o aplicatie este necesar sa fii conectat la internet si sa ai un smartphone sau o tableta.
  4. Odata instalata, va indeplini functia pentru care a fost creata; fie ca este vorba de divertisment, furnizarea unui serviciu,  comunicare sau informatii.

Trebuie sa retii ca nu toate aplicatiile sunt compatibile cu sistemele de operare ale unor dispozitive mobile.

Tipuri de aplicatii mobile

In prezent, exista trei tipuri de aplicatii:

Aplicatie nativa

Sunt acele aplicatii care au fost dezvoltate pentru un anumit sistem de operare (iOs, Android, Windows); Pentru ca o aplicatie sa fie disponibila pe toate sistemele de operare, trebuie creata o aplicatie pentru fiecare sistem de operare.

Aceste tipuri de aplicatii pot fi gasite numai in magazinele de aplicatii, cum ar fi App Store sau Google Play.