buget de nunta

Buget de nunta sau bani pentru ziua cea mare…

…la care visam de cand suntem mici, cel putin fetele. Si cam tot de pe atunci ar trebui sa incepem sa strangem daca vrem sa avem nunta magica pe care ne-am imaginat-o atatia ani. Dar asta nu este posibil, si-atunci fie ne ajuta parintii, fie banca…printr-un imprumut.

Dar iata ca romanii tin la traditii si nu se dau in laturi de la a arunca banii pe nunti sau, dupa caz, pe lautari. Cel putin asta ne spune un studiu citat de Mediafax, conform caruia anul acesta romanii vor aloca anul acesta suma de 2,8 miliarde de lei pentru nunti. Cheltuiala principala? Mancarea.

Buget de nunta…consistent

Costul mediu al unei nunti in Romania a ajuns la 20.500 de lei, adica aproximativ 5000 de euro. Ce presupune acest buget de nunta? Ei bine, doar meniul, aranjamentele florare si DJ-ul. Restul, de la tinutele mirilor pana la luna de miere, ii costa pe tinerii insuratei inca aproximativ 2000 de euro, ajungandu-se, in final, la o cifra…astronomica pentru multi romani de rand: 7000 de euro, toti pentru o singura zi!

Iar cat priveste “recuperarea” investitiei din darurile de nunta, aceasta este, de multe ori, doar o iluzie. Ce-i drept, ele ajuta cat de cat, insa nu reusesc sa acopere complet gaura din bugetul tanarului cuplu.

Buget de nunta – secretul unei planificari eficiente

Rar auzim povesti despre indragostiti care s-au hotarat sa se casatoreasca peste noapte, alocand o atentie si un buget de nunta minim acestei zile speciale. De cele mai multe ori, un astfel de eveniment este planuit din timp, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere organizational. Si chiar daca nu reusesc sa stranga toata suma necesara singuri, o economisire timpurie poate transforma o simpla nunta intr-un vis. Dar cum faci asta?

Iti “cresti” din timp un buget de nunta frumusel. Cum? Cu multa atentie, dedicatie si…cu o mana de ajutor. Stiu, din momenul in care ai hotarat ziua (sau macar luna) incepe haosul: cautarea si rezervarea restaurantului, tinutele, invitatiile, meniul, florile, muzica…si lista continua la nesfarsit. Cu atata stres pe cap, nu-ti mai arde de socoteli, de griji, de calcule destinate strangerii de „fonduri”. Dar nu cad din cer si cineva trebuie sa faca si asta…

Cum iti formezi un buget de nunta simplu si eficient?

 

Cu ajutorul unei aplicatii online, care te va indruma in obiectivul tau de economisire si-ti va indica exact ce si cum trebuie sa faci, ce cheltuieli trebuie sa reduci si in ce ritm pentru a ajunge la suma dorita in timp util.

Iar tu te vei putea concentra asupra designului invitatiilor si culorii florilor, adica asupra aspectelor placute ale celei mai frumoase zi din viata ta.