Cheltuieli intretinere – cheltuieli obligatorii…

Daca, in caz de nevoie, mai putem economisi bani reducand cheltuielile de mancare, de distractie sau de ingrijire personala, in categoria cheltuielilor de care oricat ne-am dori, nu putem scapa intra si cheltuieli la intretinere. Si chiar daca faci parte din categoria “nostalgicilor” :p , nu cred ca ti-ar placea sa te intorci in timp, in perioada in care in casa era mai frig ca afara.

De aceea, chiar daca suntem inca in luna septembrie, trebuie sa ne pregatim financiar si…spiritual pentru facturile de iarna care, inca de pe acum, ne dau adevarati fiori.

Cheltuieli de intretinere in Bucuresti – posibil de 2 ori mai mari…

…cel putin asa a declarat primarul Sorin Oprescu, dupa anuntul eliminarii subventiei de la bugetul de stat pentru energie termica, din aceasta iarna.

Statul a renuntat la subventiile acordate catre CET-uri, dar a “compensat” prin cresterea plafonului pentru ajutoare de incalzire de la 615 lei la 786 lei pe membru de familie (sa nu cumva sa ajunga la 800 de lei, venit de bogatas confom Ministrului Muncii…). Economiile facute de buget? 350 de milioane de lei din subventii directe, succes umbrit de triplarea sumei alocate ajutoarelor.cheltuieli intretinere

Asadar, dintr-un milion si jumatate de apartamente racordate la CET-uri din Romania, scazand 330.000 de beneficiari ai ajutoarelor (conform estimarilor Guvernului), raman 1.200.000 de familii care vor fi nevoite sa suporte cheltuieli la intretinere semnificativ mai mari in iarna anului 2011.

Cheltuieli de intretinere – previziuni

Daca locuiesti in Bucuresti intr-un apartament de 2 camere, suma pe care o vei plati pe intretinere va fi de aproximativ 300 de lei, iar daca locuiesti intr-un apartament de trei camere – 350 de lei, adica o crestere de aproximativ 100 de lei pe familie, conform lui Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari.

“Once you pay the bills, money is the most overrated thing in the world” (Ross Perot)

Asta e, platim! Dar bine ar fi sa avem caldura atunci cand va fi nevoie si sa nu ne mai dea cu forta pana-n luna aprilie, golindu-ne buzunarele in mod inutil. Asadar, eu zic sa ne mai bucuram de caldura acestor ultime zile cat de cat senine pentru ca…nu ne costa nimic. 🙂