Magazinele de amanet sunt un tip de companie care a devenit extrem de populara dupa ultima criza economica. Pentru toti acei oameni care aveau nevoie de bani la vremea respectiva, casele de amanet erau locul in care sa apeleze pentru a-i obtine legal.

Acestea sunt entitati private care au un model de afaceri ferm si bine definit. Scopul este de a imprumuta bani imediat clientilor care vin sa-i solicite in cadrul unui model care este cunoscut in lumea economiei ca un imprumut de gaj. Adica, garantia acestui imprumut este un bun cu valoare. Poate fi o bijuterie, un ceas, o antichitate, o masina etc. Desi exista si cazuri in care acel bun este ceva mai mare si mai important ca locuinta.

In prezent, nu exista nici o indoiala ca telefoanele devin din ce in ce mai bune si, prin urmare, au o valoare mai mare. Prin urmare, nu este neobisnuit sa le gasiti ca si moneda de imprumut. Atat ele, cat si alte dispozitive tehnologice, cum ar fi tabletele si computerele. Dar cum functioneaza mai exact un magazin de amanet? In acest articol, clarificam toate indoielile cu privire la aceasta.

Cum functioneaza magazinele de amanet

Aceste tipuri de companii au proliferat in ultimii ani din cauza nevoii ca oamenii sa obtina bani rapid si la fata locului.

Multe magazine de amanet au ales sa se specializeze intr-un anumit tip de bun. Sunt cei care accepta doar aurul sau cei care accepta doar antichitati, printre altele. Dar predomina tipul generalist.

Cine poate accesa acest imprumut

Modul in care functioneaza aceste magazine de amanet este de obicei destul de simplu. De fapt, orice persoana care are varsta legala si o poate dovedi, mediand cartea de identitate, de exemplu, poate merge la o casa de amanet si poate prezenta ceea ce doreste sa amaneteze. Amanet auto Bucuresti este locul unde poti obtine un imprumut bun.

Cum este apreciat acest bun

Odata ce persoana spune ceea ce vrea sa amaneteze, o persoana responsabila va fi responsabila de evaluarea bunului pentru a spune care este valoarea sa. In functie de aceasta, valoarea imprumutului care va va fi oferit, poate varia.

Exista doi factori considerati cei mai influenti in evaluarea bunului care urmeaza sa fie amanetat:

  1. Starea generala. Aici fizica este verificata, daca piesele lipsesc sau daca functioneaza corect. Acest lucru este esential in cazul in care, in viitor, vanzarea sa trebuie facuta.
  2. Cererea. Produsele despre care se stie ca se vor vinde rapid sunt mai apreciate decat cele care nu sunt usor de introdus pe piata.

Conditii de imprumut

Odata ce persoana responsabila a facut evaluarea relevanta a proprietatii, aceasta va proceda la calcularea valorii imprumutului oferit de aceasta.

In orice caz, amanetele au obligatia de a informa clientul cu privire la orice conditie pe care o presupune imprumutul. Adica rata dobanzii, taxa de primire, forma si datele la care va fi platita etc. De asemenea, a conditiilor care trebuie date pentru a putea recupera bunul in cazul in care se doreste asta sau ce se va intampla daca decizi sa il lasi acolo.

Cum se stabileste valoarea unei masini?

Valoarea masinii dvs. depinde de mai multi factori. Calcularea valorii de revanzare poate fi un proces, caz in care a fi deliberat cu privire la fiecare pas poate ajuta pe parcurs.

Inainte de a incerca sa calculati valoarea masinii dvs., veti dori sa adunati mai multe informatii despre vehiculul dvs. Ar trebui sa intelegeti istoricul masinii si factorii care au contribuit la deprecierea acesteia de la cumparare. Informatiile cheie solicitate in general includ:

Marca, modelul si anul – Verificarea faptului ca fiecare dintre aceste informatii este corecta este importanta. Nu este neobisnuit sa va confundati modelul cu altul, mai ales daca modelul de vehicul nu mai este vandut.

Kilometraj – Cand este posibil, obtineti-va kilometrajul direct de la vitezometru. Aceasta, impreuna cu starea vehiculului, sunt doi dintre cei mai importanti factori in evaluarea masinii dumneavoastra.

Stare – Masinile in stare excelenta interioara, exterioara si mecanica vor fi de obicei evaluate la un pret semnificativ mai bun decat vehiculele in stare proasta.

Caracteristici – Cunoasterea tuturor caracteristicilor vehiculului dvs. poate necesita cercetari, deoarece noi functii sunt intotdeauna adaugate noilor modele. Intrebati-va ce imbunatatiri are masina dvs., cum ar fi tractiunea integrala, servodirectia sau frane antiblocare.

Culoare – Oricat de banal ar parea, culoarea poate face o diferenta de valoare. Galbenul, se pare, este una dintre cele mai bune culori pentru valoarea de revanzare. Chiar si portocaliul si verdele pot face acelasi lucru, in primul rand cu masinile sport. Masinile cu astfel de culori tind sa beneficieze de penurie, in timp ce masinile albe, negre si albastre sunt obisnuite, nu ies adesea in evidenta si pot avea o cerere mai mica.

Ghidurile de preturi ale valorii masinilor sunt acum peste tot pe internet si sunt relativ usor de utilizat. De obicei, va solicita sa identificati factorii mentionati mai sus, care va pot ajuta sa determinati valoarea corecta a masinii dvs.