Asigurarea auto este una dintre cheltuielile fixe pe care orice proprietar al unui vehicul le are, deoarece prin lege este obligatoriu sa se acopere acoperirea minima in caz de accident.

Fiecare vehicul in circulatie trebuie sa fie asigurat. Legea va cere sa luati o asigurare auto cu acoperire minima. Pe piata exista diferite tipuri de asigurari si multe companii de asigurari care complica sarcina de a gasi cel mai bun produs. Din acest motiv, inainte de a lua o asigurare auto, este recomandabil sa consilieze si sa compare.

Exista unele comparatoare de asigurari care te ajuta sa calculezi, rapid si usor, pretul politei tale, comparand intre mai multe companii din sector si cautand cel mai competitiv pret.

Asigurarea de raspundere civila auto are un scop bine definit  pe care ar trebui sa in cunoasteti inainte de a semna orice polita.

Pentru a va ajuta sa stiti ce asigurare se potriveste cel mai bine nevoilor dvs, unele companii va ofera doua instrumente: recomandatorul de asigurari si comparatorul de asigurari, in plus, puteti conta pe ajutorul unui expert independent consilier profesional in domeniul asigurarilor auto.

Verificati astfel prin intermediul a cateva intrebari simple daca sunteti bine asigurat, supraasigurat sau daca asigurarea nu va acopera nevoile de protectie.

Serviciu de consultanta profesionala

Inainte de a lua o asigurare auto puteti opta pentru un serviciu independent de consiliere profesionala in domeniul asigurarilor auto. Acest consilier va fi responsabil de gasirea asigurarii care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra si va va oferi cele mai bune reduceri.

Stiati ca, daca ati contractat deja o asistenta rutiera sau de calatorie, o puteti elimina din politica dumneavoastra pentru a evita duplicarea serviciului? In acest fel, veti putea reduce pretul asigurarii dvs.

In plus, datorita consilierului personal, iti vei revizui anual polita de asigurare pentru a te asigura ca ai intotdeauna cea mai buna asigurare adaptata nevoilor tale si cu cel mai bun pret.

Probleme cum ar fi valoarea de piata, atunci cand este convenabil sa aveti o asigurare cuprinzatoare, pentru terti, cu exces, gestionarea in caz de accident, acoperirile de care beneficiezi… acestea sunt esentiale atunci cand alegeti o asigurare buna si evitati problemele in caz de incident sau pierdere.

Nu toate companiile ofera un vehicul de inlocuire in caz de avarie sau accident si este, de asemenea, important sa stiti care va fi despagubirea. In plus, stiati ca, in caz de pierdere totala, exista companii care cauta o masina cu aceleasi caracteristici ca cea naufragiata, astfel incat sa nu trebuiasca sa o cautati singur?

Daca vrei sa stii cat de mult poti economisi la asigurarea auto, sa intrebi despre acoperirile contractate sau orice alta intrebare, compania noastra iti ofera tot ajutorul cu asigurarea auto.

Atunci cand achizitionati o polita auto, compania de asigurari va va trimite o dovada a cardului de asigurare. Trebuie sa va aratati cardul atunci cand:

  • este solicitat de un ofiter de politie.
  • ai un accident.
  • inmatriculati masina sau reinnoiti inmatricularea.
  • obtii sau reinoiesti permisul de conducere.
  • vehiculul dumneavoastra este inspectat.

Asigurarea CASCO vs. Asigurarea RCA

Daca esti conducator auto cu siguranta ai auzit deja de cele doua tipuri de asigurari. Vei descoperi ca ele sunt foarte diferite, dar aproape la fel de importante. Prima si cea mai importanta diferenta intre cele doua tipuri de asigurari este faptul ca asigurarea CASCO este facultativa in timp ce asigurarea RCA este obligatorie.

De asemenea, CASCO este cea care te ajuta sa iti repari masina atunci cand daunele sunt din vina ta sau in momentul in care nu cunosti sursa daunelor, dar si atunci cand masina ta este avariata de fenomene naturale. Vestea buna este ca asiguratorul tau te va ajuta in momentul in care spre exemplu iti cade un copac pe masina. Va repara masina pe polita CASCO si ulterior va recupera dauna de la primarie sau de la autoritatile responsabile.

Asigurarea RCA este obligatorie si este cea care te ajuta sa platesti daunele pe care le provoci altor vehicule. De asemenea, pe asigurarea vinovatului de accident iti vei repara tu masina. In plus, conform noilor modificari, asigurarea RCA este cea care te va ajuta sa iti repari si masina ta prin decontare directa.

Ulterior, asiguratorul va recupera dauna de la compania de asigurari care a emis polita vinovatului. In felul acesta nu mai ai nevoie sa astepti luni intregi pentru ca masina ta sa fie reparata. Astfel, vei putea sa o repari imediat pe asigurarea ta daca optezi de al inceput pentru o astfel de polita, care este mai scumpa decat asigurarea simpla.

Tot ce trebuie sa faci de fapt este sa te documentezi si sa determini ce este mai potrivit pentru tine, analizand bugetul pe care il ai de alocat si ce vrei de fapt sa asiguri, astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate.