Stilul de amenajare rustic este una dintre cele mai populare tendințe de design interior, iar dacă îți dorești să adaugi un plus de confort și liniște casei tale, acesta poate fi opțiunea perfectă. Din fericire, nu ai nevoie de prea multe resurse sau de prea multe cunoștințe despre design pentru a obține un living deosebit în stil rustic.

În cele ce urmează, te vom ghida prin procesul de amenajare a unui living în stil rustic!

 

Stilul rustic a fost inspirat inițial de casele de la țară, dar acum poate fi integrat cu succes în orice tip de locuință. Este un stil care se axează pe căldura materialelor și care pune accent pe detalii precum textilele naturale și elementele din lemn. Livingul reprezintă încăperea centrală a casei și este locul în care petreci cele mai multe momente alături de familie și prieteni. De aceea, este important să investești timp și resurse în amenajarea acestuia.

 

Parchetul și podelele din lemn sunt o piesă-cheie în stilul rustic, așa că începe prin a alege parchet dublustratificat de pe valprestparchet.ro care să se potrivească cu amenajarea ta. Aceasta este o opțiune ideală întrucât este durabilă și poate fi întreținută cu ușurință de-a lungul timpului.

 

Culorile calde sunt o altă trăsătură definitorie pentru amenajarea rustică. Bejul, gălbuiul, maroul și portocaliul sunt culorile perfecte pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă în livingul tău. Îți poți alege și anumite accesorii (perne, perdele etc.) în astfel de tonuri, pentru a completa amenajarea.

 

Scaunele și canapelele confortabile sunt esențiale pentru un living în care să te relaxezi și să uiți de griji. Alege o canapea sau un fotoliu din piele veche sau dintr-un material textil natural precum bumbacul sau inul. În plus, poți adăuga un fotoliu tip șezlong, care aduce un plus de relaxare la atmosfera generală.

 

Vasul de lut și obiectele de artizanat creează un efect rustic spectaculos. Un vas mare de lut poate fi folosit ca suport pentru plante, de exemplu, pentru o plantă verticală. Obiectele de artizanat sau din alte zone rurale pot adăuga un plus de personalitate și autenticitate livingului tău.

 

Stilul de amenajare rustic este o strategie excelentă dacă dorești să creezi o atmosferă plăcută, naturală și relaxantă în casa ta. Investește în podele din lemn, culori calde și accesorii adecvate pentru a obține un look deosebit. Nu uita să te joci cu detalii precum obiecte de artizanat, scaune confortabile și textile naturale, pentru a crea un decor cu adevărat captivant și personal. Cu o investiție minimă, poți transforma livingul tău într-un spațiu în care să te simți cu adevărat acasă.

 

Sursa foto: Unsplash.com