biletul castigator

Biletul castigator la loto: Ghinionul din spatele norocului

Daca ar fi sa ii numaram pe romanii (doar pe cei in viata) care s-au visat macar o data castigatori la loto am atinge un numar egal cu populatia Romaniei. Biletul castigator este in gandurile, visurile si rugaciunile multor concetateni sarmani si chiar ale celor mai putini sarmani. Fascinatia pentru biletul castigator, care poate transforma pe orice peste noapte in multimilionar in euro, ii determina pe multi romani sa cumpere saptamana de saptamana un bilet la loto, in speranta ca acela va fi biletul castigator.

Insa zicala “Banii nu aduc fericirea” este una pe care au inteles-o multi dintre castigatorii marelui premiu. Se pare ca marele premiu, adus de biletul castigator la loto, nu le-a adus tocmai fericirea “fericitilor castigatori”, care in loc sa se bucure de o viata lipsita de griji, au pierdut uriasele sume, devenind la fel de saraci ca inainte, insa cu mai multe… probleme.

Biletul castigator la loto: Blestemul care ii urmareste pe castigatori

La noi se vorbeste despre un blestem adus de biletul castigator la loto, si, din pacate, par sa nu fie doar vorbe goale. In loc sa duca o viata de huzur in locuinte de lux, in loc sa isi petreaca vacantele pe yachturi luxoase si sa se plimbe cu cele mai tari masini, multi din cei care au pus mana pe biletul castigator la loto au platit un pret  mai mare decat suma castigata.

“Blestemul castigatorului la loto” nu se aplica, insa doar celor care au castigat marele premiu, ci si celor care s-au bucurat de premii mai …mici, de doar cateva sute de mii de euro…

Blestemul adus de biletul castigator l-a simtit pe pielea lui chiar primul mare castigator din istoria loteriei romane, care in 1995 a castigat aproape 600.000 de euro. Mecanic auto de profesie, castigatorul a irosit rapid banii, si la doar doi ani dupa ce l-a lovit norocul, a lovit si el pe cineva, mai exact un pieton. In timpul cat a stat in inchisoare, a fost coleg de celula pentru o noapte cu un alt castigator la loto, care castigase 150.000 de euro si care se luase la harta cu un politist.

Cu cat premiile au inceput sa creasca, cu atat castigatorii au pierdut mai multi bani. Poate unul dintre cei mai mari ghinionisti la loto, este romanul care in 2007 a castigat 10,5 milioane de euro, pe care i-a pierdut in doar 2 ani. Pe ce s-au dus banii? Pe numeroase masini luxoase, pe sponsorizari ale unor echipe de fotbal si campanii electorale, donatii, diverse afaceri (in faliment in prezent).

Si se pare ca ghinionul nu ii urmareste doar pe castigatorii romani. Britanicului Stuart Donneli biletul castigator i-a adus…moartea. Nemaisuportand mediatizarea castigului celor 2 milioane de lire sterline in 1997, Stuart s-a izolat in casa, unde isi petrecea timpul la computer sau televizor, cazand prada si exceselor alimentare. Acest stil de viata i-a adus in numai cativa ani moartea…

Blestemul adus de biletul castigator ne face sa rasuflam usurati…

biletul castigator
…pe noi, fericitii necastigatori. De cate ori nu ai impartit in cap, averea de cateva milioane de euro promisa de biletul castigator pe vile, calatorii, masini, investitii de tot felul si, normal, acte de caritate? De prea multe ori. Cu siguranta acelasi lucru l-au facut si nefericitii de mai sus. Pe mine una, exemplul lor m-a facut sa nu mai sper atat de mult la castig. Asta nu inseamna ca nu o sa mai innegresc din cand in cand cateva numere pe un bilet, visand ca e biletul castigator. 🙂