Sfatul meu: nu foarte goale.

Daca exista cineva care sa sustina ideea ca trebuie sa te bucuri de cat mai multe vacante, nu cred ca exista persoana mai inversunata decat mine! 😉

Foloseste cu cap banii din buzunare

Da, sunt intru totul de acord ca ar trebui sa facem in asa fel incat sa ne bucuram cat mai mult de viata, de timp liber, de timp petrecut cu familia si prietenii, de timp in care sa facem efectiv ceea ce ne place cu adevarat sa facem si nu ce trebuie sa facem, de timp in care sa folosim banii pentru care trudim atat intr-un mod cat se poate de placut…Iar unul dintre aceste moduri este o binemeritata vacanta.

Nu ti-ar sta bine cu niste buzunare destul de pline la intoarcere?

Dar asa cum pledez pentru vacante cat mai multe, la fel pledez si pentru alegerea unei vacante in functie de buzunare. Vacanta este o necesitate, nu un lux! Asa ca opteaza pentru una pe care ti-o permiti.

Sfatul meu este sa nu te ghidezi numai dupa principiul…”am trudit un an intreg, merit ce-i mai scump!” . Nu se pune problema ca nu meriti ce-i mai scump, dar meriti asta daca ai buzunare care sa-ti permita asta. Nu-ti afecteaza de niciun fel bugetul personal o vacanta in Maldive sau Bali? Esti un caz fericit!  Fa-ti bagajele si pleaca!

In caz contrat insa, mai gandeste-te o data. Chiar merita sa stai dupa aceea un an intreg cu buzunarele goale? Sau si mai rau: sa te urmareasca imprumutul facut la banca sau la mama? Te las pe tine sa decizi.

Si mai multe vacante si buzunare mai fericite

Cum? Se poate? Da. In locul unei singure vacante de „fite” si mult peste bugetul tau poti alege sa te bucuri de mai multe vacante dar in locuri mult mai accesibile. Stii cum se zice, daca esti cu persoana potrivita sau cu gasca de prieteni te vei simti bine oriunde.  Astfel iti vei incarca bateriile si de mai multe ori pe an si nici nu vei mai fi stresat ca esti posesorul unor buzunare cum nu se poate mai goale.

Incearca sa gasesti ceva cat mai aprope de casa: poti alege sa te duci la prietenii care tocmai si-au construit casa intr-o zona draguta si linistita sau te poti duce pe litoralul romanesc, astfel incat sa nu se duca jumatate din banii alocati pentru vacanta pe transport.

Nu baga prea adanc mana in buzunare nici in timpul vacanatei!

Daca tot nu te-am convins si ai ales un locsor mai scump decat ar fi fost cazul, odata ajuns la destinatie incearca macar acolo sa-ti mentii banii din buzunare la un nivel decent: poti face din cand in cand cumparaturi din supermarket, in defavoarea restaurantelor;  nu trebuie sa cumperi toate  suvenirurile din lume, pe care in mod normal nici nu le-ai baga in seama,  doar de dragul de a nu te intoarce acasa cu mana goala; nu trebuie musai sa-ti petreci ore in sir prin magazine de hainute si pantofiori, sau daca tot nu te poti opri, alege o perioada de reduceri

Deci, ne-am inteles? Dupa urmatoarea vacanta ne intoarcem cu buzunare mai pline decat de obicei, da?