Tipul de arbore nu este singurul criteriu pentru a determina ce arbore artificial sa alegi. Prin urmare, iata cateva criterii de selectie pentru un brad Craciun artificial.

Dimensiunea copacului

Cum sa alegi dimensiunea copacului tau artificial? Inaltimea si diametrul sunt importante, de verificat inainte de a cumpara pentru ca este usor sa nu realizezi spatiul pe care acesta il poate reprezenta. Nu uita sa masori spatiul pe care il ai disponibil, precum si inaltimea tavanului. Depozitarea arborelui va fi, de asemenea, un punct de luat in considerare.

In ceea ce priveste inaltimea acestuia, lasa o marja de aproximativ 15 cm intre varful copacului si tavanul tau. Este intr-adevar intelept sa economisesti spatiu pentru varf  sau steaua pe care urmeaza sa o plasezi in varf.

Exista multe dimensiuni disponibile pentru a se potrivi exact cu ceea ce cauti:

  • Copaci mai mici de 150 cm, pentru spatii mici. Acestea sunt si modele care pot fi instalate pe o piesa de mobilier: bufet, masa si care servesc adesea ca decor suplimentar.
  • Copaci de 150 pana la 200 cm sa fie asezati pe pamant in incaperi mici, holuri sau incaperi principale sau in incaperi cu tavane joase.
  • Modelele de la 200 la 230 cm sunt perfecte pentru livingurile „clasice”, cu o inaltime standard a tavanului.
  • Copacii de peste 230 cm sunt destinati incaperilor cu inaltime mare a tavanului sau in aer liber.

Inaltimea unui arbore artificial corespunde inaltimii totale, de la picior pana la varf.

Forma sa

Uneori, intr-un con foarte lat in partea de jos, sau chiar mai ingust, copacul poate prezenta si forme mai putin obisnuite, ceea ce ii confera un aspect mai natural. Forma copacului nu este importanta doar pentru aspectul sau, ci si pentru dimensiunea sa. Sunt intr-adevar mai mult sau mai putin subtiri, oferind diferite dimensiuni de studiat inainte de cumparare.

Realism

Cele mai simple modele, adesea cele mai putin costisitoare, prezinta ace plate si toate identice si o implantare de ace in 2 sau 3 dimensiuni. Pentru un aspect mai realist, alege brazi care sunt imbracati cu diverse ace si al caror contur al ramurilor este dotat cu ace.

Densitatea ramurilor este de mare importanta pentru realismul copacului. Aceasta densitate este oferita de numarul de ramuri purtate de brad precum si de numarul de ace, purtate de ramuri.

Unii copaci au primit un tratament ignifug, pentru a evita orice accident datorat apropierii de lumanari.

Raport calitate/pret

De la entry level la 10 EUR la modele de lux la 500 EUR sau mai mult, alegerea este vasta! Calitatea materialului, numarul de ace sau ramuri, realismul, dimensiunea arborelui desigur, LED-urile, sunt detalii care ridica pretul arborelui artificial. Dar decat sa cauti cu orice pret cel mai ieftin copac, gandeste-te la faptul ca il vei pastra cativa ani, asa ca un brad frumos este mai valoros. Si mai presus de toate, un brad frumos si de buna calitate va dura mult mai mult.

Atentie la brazii ale caror ramuri sunt prea subtiri vor avea dificultati sa suporte greutatea decoratiunilor tale. Piciorul este, de asemenea, important pentru stabilitatea intregului.