cele mai bine platite joburi

Cele mai bine platite joburi in Romania anului 2011…

…sunt de business developer, programator, inginer sau jurist. Fericitii care profeseaza pe unul dintre aceste posturi primesc cele mai mari salarii medii de pe piata locala, conform unui studiu realizat de site-ul de recrutare Myjob.

Clasamentul pozitioneaza meseria de business developer in top la capitolul cele mai bine platite joburi in tara , cu un salariu mediu de 682 de euro lunar. Aceasta meserie este urmata indeaproape de cea de programator PHP/MySQL  pentru care informaticienii primesc in medie 673 de euro pe luna si de cea de inginer pentru care salariul mediu este de 623 de euro pe luna.

Juristii, pe care i-am amintit ca fiind alti fericiti „posesori” de salarii generoase, primesc un salariu mediu de 595 de euro, iar account managerii primesc 570 de euro.

Un lucru ce trebuie subliniat este faptul ca acest mic clasament este dedicat absolventilor de studii superioare.

Cele mai bine platite joburi nu mai tin cont insa de nivelul studiilor

Din pacate pentru cei care au investit timp, efort si chiar bani in finalizarea unor studii superioare si care sperau ca la finalizarea acestei perioade sa poate obtine un loc de munca remunerat corespunzator, studiile superioare sicele mai bine platite joburi specializarile nu mai garanteaza un venit ridicat, un loc fruntas in cele mai bine platite joburi.

In prezent, un electrician sau un sofer profesionist din Capitala poate castiga mai mult decat un economist sau un inginer. Salariul mediu pentru un electrician cu experienta intre 3 si 5 ani este de 646 euro.

Pentru cei care nu au reusit sa obtina o diploma de Bacalaureat, lucrurile pot lua o intorsatura destul de banoasa, asta in cazul in care sunt dispusi sa urmeze niste cursuri de specializare. Si cum firmele autorizate si cursurile de calificare disponibile sunt cu zecile, procesul de obtinere a unei calificari nu este unul complicat. Si poate obtii unul dintre cele mai bine platite joburi…nimic nu este exclus!

Cele mai bine platite joburi pentru care nu ai nevoie de diploma de BAC:

Vom enumera doar cateva:

  • Macaragiu: 3.000 lei
  • Sudor: 2.500 lei
  • Macelar: 2.000 lei
  • Mecanic auto: 2.000 lei
  • Alpinist utilitar: 2.000 lei
  • Bucatar: 1.500 lei

Acestea fiind spuse, este alegerea ta ce cale vrei sa mergi: cea a efortului intelectual sau cea a efortului fizic. Se pare ca balanta salariala nu mai trage asa mult spre primul tip de efort mentionat, iar printre cele mai bine platite joburi de la noi din tara nu prea se mai numara cele care necesita scolarizare la nivel universitar.

Sa nu ma intelegi gresit, nu am nicio problema cu nivelul salariilor pentru joburile fara pretentii intelectuale, problema mea e legata doar de nivelul mic al salariilor pentru joburile la care candideaza absolventii de studii superioare.