Sezonul reducerilor creste nivelul adrenalinei printre persoanele impatimite de shopping

Orice mica reducere poate crea reactii nebunesti printre doamne si domnisoare, insa atunci cand vine sezonul reducerilor totul se transforma intr-o isterie generala. Peste tot numai vitrine invadate de zeci de procente care te informeaza de nivelul reducerilor si magazine neincapatoare inca de la primele ore ale zilei. Umerasele cu haine sunt vanate fara mila in special de doamne care nici nu mai tin cont daca articolele vestimentare sunt cu cateva numere mai mari sau mai mici decat marimea potrivita lor.

Sezonul reducerilor se intampla de doua ori pe an, o data in iarna, la inceputul anului si inca o data vara, si dureaza maxim 6 saptamani. Reducerile se fac in principal la haine, incaltaminte, accesorii si produse de gospodarie.

Sezonul reducerilor aduce reduceri de pret consistente dar si vanzari pe masura

sezonul reducerilor
Perioada in care comerciantii se imbogatesc de pe urma ieftinirii articolelor din colectia sezonului trecut te poate ajuta sa iti innoiesti „rezerva” de rochite, fustite (pentru reprezentantele sexului frumos) si chilipiruri dar in acelasi timp iti poate da o mare gaura in buget daca nu esti cumpatat/a.

Daca totusi ai reusit sa economisesti o suma frumusica pentru sezonul reducerilor si oferta de pe plaiurile mioritice nu iti mai face cu ochiul, afla ca sezonul reducerilor exista si peste hotare si lucrul acesta i-a determinat pe multi sa practice turismul de shopping.

Secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) informeaza:

„Aproximativ 7.500-10.000 de romani pleaca anual din tara, la shopping. Ei cheltuiesc, in medie, 1.000-1.500 de euro pentru cumparaturi, la care se adauga pretul pachetului turistic in sine (drum si cazare/masa), care variaza intre 200 si 1.100 de euro”.

In orasele europene exista doua sezoane de ieftiniri, primul – sezonul reducerilor de la jumatatea lunii ianuarie pana la jumatatea lui februarie si al doilea – sezonul reducerilor de la jumatatea lui iulie pana la jumatatea lui august.

Sezonul reducerilor ii trimite pe romani peste hotare…

…cele mai populare destinatii fiind: Italia (Milano), Franta (Paris), Grecia Polonia (Varsovia), Turcia (Istanbul), Ungaria (Budapesta), Emiratele Arabe Uninte (Dubai), Marea Britanie (Londra), Austria (Viena), SUA (New York) si Thailanda.

Toate aceste destinatii sunt impanzite de stradute destinate magazinelor de haine si accesorii, care sunt invadate in sezonul reducerilor. Avantaje fata de oferta din Romania? De multe ori se poate vorbi de preturi mai bune, oferta mai variata si un extra-avantaj: vizitarea unui oras strain.

Fie ca alegi magazinele din tara, fie cele de peste hotare, iti urez sa cumperi ieftin si…cumpatat! Si grabeste-te, sezonul reducerilor se apropie de final!