Cheltuieli cu personalul, de mld. de dolari

Pe ce se duc acesti bani? Ei bine, pe langa salarii, angajatorii mai scot din buzunar sume importante pentru placerile, viciile si …indispozitiile angajatilor. Revista Business Insider, citata de incont.ro, a facut o analiza a factorilor care le cauzeaza companiilor pierderi de miliarde de dolari anual, si i-a scos la lumina pe cei mai costisitori.

Cheltuieli cu personalul…neproductiv

Iata care sunt factorii care scad serios productivitatea angajatilor si… profitabilitatea angajatorului:

  • Fumatul dauneaza grav sanatatii…afacerii. Angajatii fumatori, aceia care de multe ori reununta la pauzele de masa in favoarea pauzelor de tigara, ii costa pe angajatori minim 2000 de dolari, insemnand costuri cu ingrijirea medicala. Acestor costuri li se mai adauga si costurile pentru timpul pierdut, pentru amenajarea locurilor pentru fumat si pentru recrutarea altor angajati in locul celor care se imbolnavesc.
  • Timpul pierdut pe smartphone, online sau barfind ii costa pe angajatorii americani aproximativ 650 de miliarde de dolari anual. Ispita tehnologiei sau a “noutatilor” despre colegii de munca este una careia ii cad prada extrem de multi angajati, iar astfel angajatorii se trezesc in fata unor cheltuieli extra destul de ridicate…
  • Stresul, devenit boala secolului XXI, ii afecteaza nu numai pe angajati ci si pe angajatori. Companiile americane cunosc cheltuieli cu personalul stresat de 200-300 de miliarde de dolari pe an, constand in cheltuieli legate de: ingrijiri medicale, compensatii, absenteism sau scaderea productivitatii.
  • Insomniile angajatilor…ii costa pe angajatori aproximativ 3000 de dolari anual per angajat. Angajatii care sufera de isomnie lipsesc, in medie, 5 zile pe an din cauza tulburarii de somn de care sufera.

Cheltuieli cu personalul…de (ne)suportat?

Suntem oameni, nu roboti…iar pana cand companiile isi vor inlocui in totalitate angajatii umani cu masinarii inteligente, vor fi nevoite sa suporte din cand in cand micile indispozii, insomnii, stresul sau…fumurile angajatilor.