Chirii ieftine in centrele universitare

A venit vacanta, a si trecut aproape jumatate din ea  (asta cel putin pentru studentii integralisti care nu si-au mai “prelungit” scolarizarea cu cateva restante de vara), deci ce-i mai tine in aglomeratul si prafuitul Bucuresti? Pe multi dintre ei – joburile, pe altii – nimic, motiv pentru care bate vantul prin multe dintre apartamentele din marile centre universitare.

Si cum trebuie sa ne ghidam dupa legile pietei, proprietarii de astfel de apartamente au mers pe principiul “chirii ieftine, numai sa fie!”, cel putin asta ne informeaza Mediafax: chiriile au fost reduse cu pana la 11%, pentru a creste din nou…peste doar cateva saptamani.

Chirii “ieftine” ca pentru studenti

Logica probabil e “primul venit, primul servit”: de ce sa risti sa iti cauti apartament din septembrie cand doar platind o luna – doua in plus chirii ieftine, iti poti asigura un acoperis asupra capului tot restul anului? Nu stiu cum functioneaza, sunt una dintre norocosii care s-au nascut in Bucuresti si nu cunosc grija chiriei…dar nici cum e sa poti schimba peisajul in fiecare weekend ducandu-te acasa.

Insa intorcandu-ne la cifre se pare ca, in Bucuresti, chirii ieftine inseamna minimum 150 de euro/ luna pentru o garsoniera, un apartament de doua camere porneste de la 200 euro, in timp ce unul de 3 camere – de la 250 de euro. Iar aceste “chirii ieftine” sunt valabile, in prezent, cam in orice cartier din Capitala, ne informeaza imobiliare.ro, citat de Mediafax.

Totusi, preturile din Capitala raman cele mai mari fata de cele din alte centre universitare, cum ar fi Timisoara, undepretul la garsoniere ajunge chiar la 100 de euro sau Cluj- Napoca- 120 euro. Da, chiriile s-au ieftinit, privind din afara, insa daca incercam sa ne punem in pielea unui student cu/ fara job, 150 de euro inseamna multi bani ce constituie doar una dintre multe cheltuieli de baza ale unui tanar din provincie care spera ca facultatea va pune bazele unui viitor prosper pentru el. Ce bine ar fi…

chirii ieftine

Chirii ieftine…pe termen scurt

Si cum era de asteptat, analistii ne avetizeaza ca spre sfarsitul lunii august – inceputul lunii septembrie, chiriile vor reveni la “normal” ca doar incepe facultatea si caminele sunt putine, de cele mai multe ori cu 0 conditii si in care locurile se dau in functie de medii. Dar pana si acolo exista o suma de bani platita lunar, nimic nu e pe gratis.

Deci dragi parinti, daca aveti un copil care tocmai a trecut prin focurile admiterii si a iesit victorios sau daca este deja student si acesta nu a reusit/ nu-si poate lua un job datorita prezentelor obligatorii la facultate, aplicati principiul “imi fac vara sanie” si puneti ceva bani deoparte pentru o alta cheltuiala fixa: chiria intr-un oras mare. Pentru ca aceasta este, cu adevarat, o cheltuiala peste care nimeni nu poate “sari” macar o luna si care poate creste pe neasteptate, in functie de cei putin mai fericiti: in acest caz, proprietarii.