Se apropie vara, iar temperaturile calde pot fi un factor ce afectează coloana vertebrală. Dacă sunt 35 de grade și umed, riscăm deshidratare, insolație și alte probleme. Deci, cum îţi poţi întări coloana vertebrală și cum poţi evita problemele asociate cu temperaturile ridicate și umiditatea?

Spatele tău poate beneficia de o sesiune de hidroterapie, dar este important de reținut că aceasta poate să nu fie potrivită pentru oricine. Dacă ai de-a face cu febră, cu o infecție sau o rană deschisă (inclusiv o incizie chirurgicală care încă nu s-a recuperat complet), apa și substanțele chimice din piscină sau jacuzzi pot agrava problema. Dacă suferi de oricare dintre aceste afecțiuni, discută cu medicul tău înainte de a continua cu terapia pe bază de apă.

Iată în continuare cum poate benefciia spatele tău de hidroterapie.

Scăderea sarcinii portante

Hidroterapia reduce stresul asupra coloanei vertebrale datorită flotabilităţii oferite de apă. Dacă ai de-a face cu o problemă de disc care face ca mișcarea să fie dureroasă sau dacă încerci să îţi întăreşti coloana la câteva săptămâni după o intervenție chirurgicală, hidroterapia poate elimina o parte din stresul greutăţii de pe coloana vertebrală, ceea ce îţi permite să te concentrezi asupra exercițiilor de terapie.

Mobilitate crescută

În mod similar, datorită flotabilității apei, suntem adesea capabili să ne răsucim și să ne întoarcem mai liber în apă, ceea ce ne permite să facem exerciții de mișcare care nu ar fi posibile pe uscat. Mobilitatea crescută este un beneficiu important al terapiei pe bază de apă.

Rezistență naturală

Dacă îţi răsuceşti trunchiul pe uscat, nu vei întâmpina nicio rezistență și, prin urmare, nu îţi vei lucra foarte mult mușchii coloanei vertebrale. Încearcă să faci acest gen de exerciţii în apă. Apa este de aproximativ 600 de ori mai rezistentă decât aerul, așa că antrenamentele simple pe teren vor fi mai eficiente atunci când sunt efectuate în apă.

Scăderea durerii

Mulți oameni care suferă de dureri de spate remarcă faptul că este mai puțin dureros să faci un antrenament în apă comparativ cu o rutină normală de exerciţii pe sol. Acest lucru are sens, deoarece apa ajută la creșterea alimentării cu sânge a mușchilor și articulațiilor dureroase. Senzația oferită de apă este, de asemenea, reconfortantă, ceea ce te ajută să îţi îndepărtezi mintea de la durere.

Fără risc de cădere

Chirurgia coloanei vertebrale sau alte afecțiuni dureroase ale coloanei vertebrale pot avea un impact negativ asupra echilibrului. O senzație nervoasă dureroasă sau o pierdere momentană a echilibrului, pe uscat, din cauza unei afecțiuni a coloanei vertebrale poate cauza o cădere, ceea ce poate duce, mai departe, la fracturi sau alte leziuni. Pe de altă parte, echilibrul nu este o problemă atunci când te afli până la brâu în apă. Efectuând acelaşi antrenament în apă, eliminăm riscul de cădere. De asemenea, exerciţiile efectuate în apă ne vor ajuta la întărirea mușchilor de la picioare, ceea ce va îmbunătăți capacitatea noastră de a ne menţine echilibrul atunci când suntem pe uscat.

Aşadar, pentru dureri sau diverse afecţiuni ale spatelui şi coloanei, fă cât mai des hidroterapie. Poţi face asta fie într-o piscină, fie într-o cadă cu hidromasaj. Iar pentru un plus de confort şi de intimitate, poţi să alegi un apartament cu jacuzzi in Brasov unde, pentru un weekend sau pentru mai multe zile, să te bucuri atât de beneficiile hidroterapiei, cât şi de aerul de munte în cel mai frumos oraş din România.