Dacă ești un iubitor al cafelei și călătorești în Austria, nu trebuie să ratezi o vizită în Viena pentru a descoperi cultura cafelei celebre în această capitală. De fapt, cafeaua joacă un rol important în cultura vieneză, iar cafenelele celebre din Viena sunt locuri impresionante care îți oferă o experiență autentică.

 

Viena este cunoscută pentru atmosfera sa boemă, cafenelele sale istorice și cultura cafelei rafinate. Fiecare cafenea din Viena are o poveste unică – de la salonul literar al lui Stefan Zweig, la cafeneaua lui Sigmund Freud – găsești aici platforma de travel care te va ajuta să îți organizezi timpul în așa fel încât să ajungi la toate punctele cheie de interes pentru cultura cafelei din Viena. Este important să experimentezi mai mult decât doar cafeaua, ci și atmosfera și cultura care însoțesc acest băutură rafinată.

 

Istoria cafelei vieneze

Cultura cafelei din Viena datează încă din secolul al XVII-lea, când cafeaua a fost adusă din Constantinopol în Europa. În timp, a devenit o tradiție să te întâlnești cu prietenii în cafenelele din Viena, locuri unde erau organizate reuniuni politice, literare și artistice. În secolul al XIX-lea, cafenelele au început să se dezvolte și să se specializeze în anumite tipuri de cafea sau deserturi. În cele din urmă, aceste cafenele au devenit locuri de promovare a culturii și artei, dar și locuri unde oamenii obișnuiau să petreacă timpul cu prietenii, citind ziarul sau jucând șah.

 

Cele mai celebre cafenele din Viena

Viena este cunoscută pentru cafenelele inspirate de Belle Époque, care și-au păstrat farmecul „vechiului continent”. Cele mai cunoscute cafenele din Viena includ Cafe Central, Cafe Sacher, Cafe Mozart și Cafe Hawelka. Fiecare dintre aceste cafenele vine cu o poveste unică și îți oferă o experiență autentic austriacă – poți descărca aici aplicația Framey.io pentru a vedea imagini din fiecare cafenea. Personalul de aici poate recomanda cele mai bune cafele și deserturi pe care le poți savura în timp ce admiri atmosfera și interiorul.

 

Atmosfera cafenelelor din Viena

În celebrele cafenele din Viena te vei simți ca și cum ai fi intrat într-un muzeu al patrimoniului cultural. Designul arhitectural impresionant îți amintește de epoca artelor frumoase. Printre muzica elegantă și mirosul de cafea proaspătă, aceste cafenele au o atmosferă relaxantă și confortabilă. Atmosfera cafenelelor din Viena este creată de o combinație de oameni care vorbesc în limbi diferite, dar se lasă pradă pasiunii lor pentru cafea.

 

Meniul în cafenelele din Viena

Mai mult decât doar cafea, cafenelele din Viena oferă un meniu bogat, inclusiv deserturi deosebite, pline de istorie și tradiție. Una dintre cele mai cunoscute prăjituri este Sachertorte, o prăjitură la ciocolată inventată de Franz Sacher în 1832. Alte delicii cuprinse în meniu sunt Kaiserschmarrn (un desert austriac cu clătite dulci) și popularul Apfelstrudel (plăcintă cu mere).

 

Cultura cafelei din Viena este impregnată de istorie și tradiție, ceea ce o face o destinație esențială pentru toți iubitorii de cafea. De la atmosfera opulentă a cafenelelor din Viena până la meniurile lor unice, există ceva special în a experimenta acest oraș ca un adevărat vienez. Fie că ești în căutarea unui loc unde să porți conversații cu prietenii sau pur și simplu să savurați o ceașcă de cafea în timp ce admirați arhitectura, Viena are ceva pentru fiecare. Așa că nu rata șansa de a experimenta unul dintre cele mai fascinante orașe din Europa și renumita sa cultură a cafenelelor!

 

Sursa foto: Unsplash.com