Achizitionarea unei proprietati proprii poate fi o decizie importanta, dar poate aduce multe avantaje.

In primul rand, aveți control total asupra proprietatii. Nu trebuie sa depindeti de un proprietar sau de o companie imobiliara pentru a face reparatii sau upgrade-uri. In plus, puteti face schimbari la designul si amenajarea apartamentului  in functie de propriile dorinte si nevoi.

In al doilea rand, o casa proprie poate fi o investitie financiara excelenta. In timp ce platile lunare pentru o casa cu credit ipotecar pot fi mai mari decat chiria pentru un apartament, acestea se vor adauga la proprietatea dumneavoastra si va pot ajuta sa va construiti o avere pe termen lung. In plus, in unele zone, valoarea casei poate crește în timp, ceea ce poate duce la o valoare de revânzare mai mare in viitor.

Alegerea apartamentului perfect

In ceea ce priveste alegerea tipului de apartament potrivit, exista cateva lucruri importante de luat in considerare. In primul rand, este important sa va ganditi la nevoile si dorintele dumneavoastra in ceea ce priveste spatiul. Daca aveti o familie mare sau doriti sa aveti spatiu suficient pentru a gazdui oaspeti, atunci un apartament cu mai multe camere poate fi o alegere buna. De asemenea, este important sa luati in considerare locatia si accesibilitatea. Daca doriti sa fie aproape de servicii si de transportul public, atunci ar trebui sa cautati apartamente de vanzare 2 camere in zonele urbane.

Desi cumpararea unei case proprii poate fi o decizie importanta si poate fi mai costisitoare decat statul intr-un apartament cu chirie, poate fi o investitie valoroasa pe termen lung, poate oferi mai multa intimitate si control asupra spatiului dumneavoastra si poate fi o parte importanta a construirii unei avere pe termen lung.

Exista, de asemenea, alte motive pentru care cineva ar putea dori sa renunte la statul intr-un apartament cu chirie si sa opte pentru achizitionarea unei proprietati proprii.

Unul dintre aceste motive ar putea fi libertatea de a face modificari si personalizari la proprietatea dumneavoastra. Atunci cand locuiti intr-un apartament cu chirie, sunteti limitat in ceea ce priveste modificarile pe care le puteti face, iar orice modificare trebuie sa fie aprobata de proprietar. Pe de alta parte, cand detineti o casa, puteti sa o decorati si sa o amenajati cum doriti, fara a fi nevoit sa cereti permisiunea proprietarului.

Un alt motiv pentru care cineva ar putea dori sa renunte la statul intr-un apartament cu chirie ar putea fi instabilitatea locului de munca sau a situatiei financiare. In timp ce plata chiriei poate fi mai mica decat plata unui credit ipotecar, este totusi o cheltuiala lunar regulata, care poate fi greu de mentinut in cazul in care situatia financiara se schimba brusc. Pe de alta parte, odata ce un credit ipotecar este platit, proprietarul nu mai are nici o cheltuiala lunar regulata si poate sa se bucure de beneficiile detinerii unei proprietati proprii.

In cele din urma, un alt motiv pentru care cineva ar putea dori sa renunte la statul intr-un apartament cu chirie ar putea fi dorinta de a avea mai mult spatiu, avand astfel posibilitatea de a inchide balconul pentru a crea o camera de depozitare.