Cadourile pot fi un câmp minat …

Vrei să iei ceea ce trebuie – vrei ca destinatarul să iubească ceea ce îi oferi – vrei să fii grijuliu …DAR de asemenea, dorești să te încadrezi într-un buget și să nu trebuiască să îți pierzi ore în șir prin sute de magazine în căutare de cadouri perfecte.

Cu toții am trecut prin asta …

Se apropie ziua de naștere, Crăciunul, sau orice al eveniment care necesită oferirea de cadouri și ajungi să colinzi orașul din magazin în magazin sau să derulezi paginile interminabile din mediul  online – sperând ca inspirația să sară din spatele unui raft.

Problema este că, dacă încercați să găsiți un cadou de genul acesta,  chiar dacă acesta ar fi în centrul magazinului, înconjurat de bannere și lumini – este posibil să nu îl recunoașteți și ca atare să continuați să căutați.

Dacă nu știți ce căutați, cumpărăturile de cadouri pot fi în cel mai bun caz un mod de a vă atinge numărul zilnic de pași pe care v-ați propus să îl faceți și în cel mai rău caz o pierdere totală de vreme.

Trebuie să existe o modalitate mai bună de a găsi cadoul perfect …

 Cum să găsim cadoul perfect?

Este un sentiment cu adevărat special atunci când oferi un cadou cuiva și acesta îl iubește și este extrem de fericit. Un sentiment de bucurie la dublu; și pentru cel care oferă și pentru cel care primește. Un sentiment pe care ai vrea să îl simți zilnic.

Deci – cum poți ajunge la punctul în care este ușor să găsești cadoul perfect?

Trucul este să puneți întrebări corecte înainte de a începe să faceți cumpărăturile – pentru a vă putea concentra căutarea, nu pentru a pierde timpul și pentru a putea recunoaște acel cadou perfect atunci când se arată.

Principalul lucru pe care trebuie să vi-l amintiți:

Înainte de a începe cu ce întrebări trebuie să vă puneți, trebuie să păstrați în permanență un lucru important în mintea dumneavoastră:

Nu este despre ce îți place ție-este despre cel/cea care primește cadoul!

Este prea ușor să găsești ceva ce îți place și să presupui că cel care primește cadoul tău l-ar aprecia la fel de mult-toți suntem atât de diferiți și ar trebui să ne gândim întotdeauna la acea persoană, decât la noi înșine atunci când cumpărăm pentru ei.

Întrebări cheie pentru a descoperi cadoul perfect

Pur și simplu treceți prin aceste întrebări și veți începe să obțineți câteva idei grozave cu care să lucrați:

# 1 – Ce le place – SAU IDEAL, ce iubesc?

Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați mai degrabă asupra lor.

Dacă cel ce primește este suficient de apropiat de tine pentru a-i cumpăra un cadou, este posibil să știi deja răspunsul la această întrebare, dar nu strică niciodată să mai întrebi.

# 2 –Ce nu le place?

Este la fel de important să poți exclude o mulțime de lucruri care nu sunt pe placul lor, precum să știi ce le place. De exemplu-mie îmi plac culorile neutre și urăsc culorile pastelate – așa că a sta departe de pasteluri sub orice formă sau aspect ar fi perfect pentru oricine îmi cumpără un cadou. Altcineva poate urî o anumită culoare, un tip de țesătură, un aliment și tot așa.

# 3 – Are alergii / fobii / probleme de sănătate care trebuie luate în vedere?

De exemplu, poate persoana respectivă să folosească ceea ce vrei să îi oferi? Ar fi foarte trist dacă nu ar putea …

Amintiți-vă doar să aruncați o privire la întregul cadou și să vă asigurați că pot folosi și se pot bucura de fiecare parte componenta a darului oferit.

 # 4 – Care este stilul lor?

Luați câteva idei din propria lor casă / ce poartă dacă puteți – deoarece acest lucru vă va spune multe despre ceea ce le place.

# 5 – Ce ar putea avea sau au nevoie?

Este posibil ca o familie cu copii să nu mai dorească jucării, deoarece ar putea fi prea multe. Ca atare, poate că un voucher de la un brand pe care membrii familiei îl adoră ar fi o potrivire mai bună.

Nu vreți să contribuiți la dezordinea din casă? Preferă să oferi vouchere sau chiar chas în aceste situații.

# 6 – Care Este Bugetul Tău?

Indiferent de bugetul dvs., cunoașteți-l și respectați-l. Acest lucru vă va ajuta să știți unde să mergeți să cumpărați și la ce puteți să vă orientați.

Și amintiți-vă – nu trebuie să depășiți bugetul pentru a obține cadoul perfect. De fapt, de multe ori contrariul este adevărat.

Cadourile realizate manual, timpul dedicat acelei persoane sau de ce nu un cadou experiență – pot reprezenta cel mai bun cadou de până acum.