Livingul este unul dintre cele mai importante, daca nu chiar cel mai important, spatii din casa ta. Este adesea prima camera pe care oaspetii o intalnesc la intrare si este probabil locul in care tu si familia ta va petreceti cea mai mare parte a timpului impreuna.

Din aceste motive, este esential sa va puneti propria stampila pe acest spatiu de locuit. Vrei ca sufrageria ta sa te reflecte pe tine si personalitatea ta. Prin urmare, este recomandabil sa planificati spatiul pentru a obtine cel mai important aspect si sa va simtiti cu mesele de locuit. Mobilier la comanda Aethos.ro este una dintre cele mai bune alegeri pentru casele cu stil.

Camera ta de zi ar trebui sa fie un loc de confort, unde te simti fericit sa-ti primesti oaspetii si unde pur si simplu iti place sa fii. Iti poate completa personalitatea, chiar poate fi o extensie a ta.

Un salon bine conceput este confortabil pentru toti cei care il folosesc, atat pentru familie, cat si pentru oaspeti. Alegerea mobilierului este vitala pentru relaxarea oaspetilor, intampinarea oaspetilor si pentru atractia sa vizuala.

Atunci cand alegeti mobilierul, este important sa tii cont de factori precum calitatea, dimensiunea si atractivitatea estetica. De asemenea, trebuie sa tii cont daca vrei sa faci parte din spatiu si daca iti doresti o camera formala sau informala. Daca sufrageria ta este deschisa bucatariei, vei dori sa iei in considerare coordonarea si cu acel spatiu.

Avand in vedere toate acestea, sa aruncam o privire la modul de planificare si alegere a mobilierului potrivit pentru spatiul din sufragerie.

  • In primul rand: planificati zona de relaxare

Daca va intrebati cum sa alegeti mobilierul din camera de zi, primul pas in planificarea a ceea ce poate merge in ea este sa tineti cont de dimensiunea camerei. Este o idee buna sa creati un plan de podea de hartie, astfel incat sa va puteti imagina diferite modalitati de a se potrivi mobilierului care v-a atras atentia.

Planificarea va ajuta sa utilizati in mod eficient tot spatiul disponibil, evitand dezordinea. De asemenea, va ajuta sa includeti spatiu pentru holuri in jurul mobilierului.

Amintiti-va ca, atunci cand masurati spatiul, trebuie sa tineti cont si de distanta dintre mobilier si perete, pentru a nu cere piese care nu se potrivesc in camera de zi. De asemenea, este important sa alegeti mobilier de dimensiunea potrivita pentru camera dvs.

Daca camera de zi este mica, mobilierul sau mesele pentru camerele de zi mari pot fi excesive. In mod similar, intr-o camera mare, scaunele si mesele mici par, de asemenea, „in afara locului”.

In cazul mobilierului comun, este esential sa il plasati in locuri usor accesibile, astfel incat intreaga familie sa il poata folosi.

De exemplu, plasarea masutei de cafea in centrul camerei este mult mai buna decat plasarea acesteia langa un scaun pe care il foloseste o singura persoana. De asemenea, nu uitati sa plasati televizorul intr-un loc central.

O lista de verificare foarte utila pentru planificarea zonei de relaxare ar putea fi

Luati masuri. Cu o masura de banda, calculati dimensiunile camerei, luand in considerare golurile.

Cum erau vazute dormitoarele in trecut

Mobilierul si alte articole din dormitoare variaza foarte mult, in functie de gust, traditiile locale si statutul socioeconomic al unui individ. De exemplu, un dormitor principal  (dormitor principal) (denumit si „dormitor principal” in Filipine) poate include un pat de o anumita dimensiune (dublu, king sau queen-sized); una sau mai multe comode (sau poate, un dulap de garderoba); o noptiera; unul sau mai multe dulapuri; si mocheta.

Dulapurile incorporate sunt mai putin frecvente in Europa decat in ​​America de Nord; astfel exista o mai mare utilizare a dulapurilor sau dulapurilor de sine statatoare in Europa.

Dormitorul unui individ este o reflectare a personalitatii sale, precum si a clasei sociale si a statutului socioeconomic si este unic pentru fiecare persoana. Cu toate acestea, exista anumite elemente care sunt comune in majoritatea dormitoarelor. Saltelele au de obicei un set de pat pentru a ridica salteaua de pe podea, iar patul ofera adesea un decor. Exista multe tipuri diferite de saltele.

Noptierele sunt de asemenea populare. Sunt folosite pentru a pune diverse obiecte, cum ar fi un ceas cu alarma sau o lampa mica. In vremurile de dinaintea bailor in locuinte, dormitoarele contineau adesea un lavoar pentru sarcinile de igiena personala. In anii 2010, a avea un televizor intr-un dormitor este, de asemenea, destul de comun.

43% dintre copiii americani cu varste cuprinse intre 3 si 4 ani au un televizor in dormitoare.  Pe langa televizoare, multe dormitoare au si computere, console de jocuri video si un birou pentru a lucra. La sfarsitul secolului 20 si inceputul secolului 21 dormitorul a devenit un mediu mai social si oamenii  au inceput sa petreaca mult mai mult timp in dormitoare decat in ​​trecut.

Lenjeria de pat folosita in nordul Europei (in special in Scandinavia) este semnificativ diferita de cea folosita in America de Nord si in alte parti ale Europei.

In plus fata de un pat (sau, daca este impartit de doi sau mai multi copii, un pat supraetajat), dormitorul unui copil poate include un mic dulap sau mai multe dulapuri, o cutie de jucarii sau o consola de jocuri pe computer, o biblioteca sau alte articole.