Este mai confortabil sa calatoriti cu masina privata decat sa depindeti de transportul public. Dar fiecare familie are nevoie de o masina sau este un lux de consum? Cum putem sti daca cumpararea unei masini este optiunea ideala? Cu urmatoarele sfaturi putem descoperi daca, in cazul nostru particular, este esential sa avem o masina.

LEASINGUL- CE ESTE

Un contract de leasing este o relatie intre doua parti contractuale prin care are loc o cesiune in timp util a unui bun sau serviciu. In schimb, partea care profita de aceasta posesie trebuie sa ia in considerare din punct de vedere economic.

Acest tip de relatie economica isi bazeaza principalele conditii pe un contract de inchiriere sau pe un document. Acesta indica identitatea partilor implicate, valoarea economica a operatiunii si timpul in care contractul de inchiriere va intra in vigoare.

Exista, de asemenea, anumite conditii convenite pentru cazuri precum utilizarea necorespunzatoare a activului transferat, deteriorarea acestuia si chiar distrugerea acestuia. Vezi aici showroom leasing auto.

Trebuie sa ai o masina sau este doar o dorinta?

Ganditi-va la avantajele si dezavantajele optiunilor de transport privat si public. La metrou eviti blocajele de trafic si costurile cu gazul, asigurarile, reparatiile si eventual unele amenzi neasteptate.

Ganditi-va la timpul pe care ar trebui sa-l dedicati fiecarei optiuni. In mijloacele de transport in comun s-ar putea economisi timp pe care le-ar petrece in cautarea unui loc pentru a parca.

Pe de alta parte, daca in mediul tau este dificil sa calatoresti cu metroul, trenul sau autobuzul, masina ar fi de preferat.

Nu este important sa se tina seama doar de cheltuielile economice ale achizitionarii unui vehicul in comparatie cu un permis de transport pentru a calatori cu metroul foarte des, ci si de cheltuielile de mediu legate de adaugarea unei masini suplimentare la drum, in comparatie cu cheltuiala minima a calatoriei cu transportul public.

Retine, de asemenea, ca intretinerea va deveni mai scumpa pe masura ce trec mai multi ani, deoarece vehiculul va avea nevoie de mai multe reparatii.

Daca ati ales sa aveti o masina, acordati atentie sfaturilor simple.. de exemplu sa polueze mai putin.

  1. Ori de cate ori este dificil sa calatoriti cu masina, cum ar fi sa ajungeti in centrul orasului, alege transportul public.
    2. Daca aveti de gand sa ajungeti la aceeasi destinatie ca si alte persoane, cum ar fi colegii dvs., puteti imparti costul benzinei si puteti reduce poluarea atunci cand calatoriti in aceeasi masina, gasind ruta ideala pentru a ridica si aduce fiecare coleg.

De ce este mai ieftin sa iei prin leasing o masina, ce trebuie sa stii

Creditul de consum sau finantarea prin cumparare este un produs financiar care se acorda de catre institutiile financiare persoanelor fizice intentia de a putea achizitiona bunuri si servicii pentru uz personal sau familial cum ar fi achizitionarea mobilierului, a aparatelor, a unei masini, achitarea platii unei calatorii, a unui curs sau a unei diplome de master, printre multe altele.

Creditul pentru achizitii se formalizeaza printr-un contract incheiat intre solicitant si institutia financiara, se stabileste numarul acordat si ratele ce urmeaza a fi platite (de obicei lunare), aceste rate includ cheltuieli, comisioane si dobanzi, conform conditiilor convenite intre parti.

Entitatile finantatoare respecta o fisa de baza, deoarece faciliteaza consumatorilor sa poata face achizitii de bunuri si servicii in magazine, sa le plateasca confortabil in rate, ceea ce le permite sa isi asume costul pe durata duratei lor de viata utila.

Acestea ofera, de asemenea, costuri de tranzactie scazute si gestioneaza in mod corespunzator riscul de executie prin transformarea datoriilor pe termen scurt in active pe termen lung.

Creditul de consum indeplineste o parte vitala pentru impulsul economiei, deoarece faciliteaza accesul la piata si accelereaza vanzarea de bunuri si servicii. Aceasta conduce la dezvoltarea diferitelor sectoare, contribuind in prezent la cresterea nivelului cererii, care ar fi prea mic daca consumatorii ar trebui sa aiba fluiditatea de a-si asuma achizitionarea de astfel de produse in numerar.

Ce avantaje se obtin prin efectuarea unei achizitii finantate?

Efectuarea unei achizitii finantate ofera multe avantaje, principalul este ca persoanele nu sunt obligate sa numere banii pentru a cumpara un bun sau serviciu destinat sa acopere o nevoie personala sau familiala, se poate plati prin rate periodice si in cazul bunurilor leasingul va permite sa fractionati plata la prelungirea duratei sale de viata utila iar in cazul serviciilor, permite accesul la acestea si de asemenea la plata in rate.

Un alt avantaj este acela in care poti alege numarul de rate in care urmeaza sa fie platit creditul; de obicei entitatile finantare ale companiilor ofera conditii cuprinse intre 12 rate si 60 de rate, consumatorul selecteaza numarul de rate, care se stabileste in contract.

Atunci cand solicitati subventia unei achizitii, aveti libertatea de a selecta institutia financiara pe care o preferati, in general optati pentru o entitate care ofera conditii de creditare mai bune, inclusiv dobanzi mai mici si mai putine cheltuieli si comisioane.