Este timpul sa raspundem la intrebarea veche: care este mai ecologic – un brad adevarat sau unul artificial? Pe masura ce se apropie Craciunul, probabil ai meditat asupra acestui lucru de cateva ori si te intrebi care sunt cei mai potriviti pentru mediu si cei mai frumosi brazi de Craciun Din fericire, aici vei gasi un raspuns!

Argumente pro pentru brazii adevarati:

In primul rand, brazii miros grozav – si nu poti obtine asta de la un brad artificial sau un parfum de camera. Dar nu este singurul avantaj acesta.

Pentru inceput, aproape toti pomii de Craciun adevarati sunt crescuti in ferme. De fapt, sute de milioane de brazi sunt crescuti in fermele de pomi de Craciun, mai exact. Deci, nu trebuie sa tai un copac din padure pentru a-l lua acasa. Acest lucru este bun, deoarece lasa padurile neatinse.

Intrucat pomii de Craciun sunt crescuti ca niste culturi in ferme, fermierul va planta in general un alt copac ori de cate ori unul este vandut. Cand cumperi brazi adevarati, ajuti si sustii fermierii locali.

Fermele de pom de Craciun sunt, de asemenea, uimitoare, deoarece servesc drept habitat pentru pasarile locale, insecte si alte animale salbatice. De fapt, daca vizitezi o ferma care iti permite sa tai propriul brad, este recomandat sa verifici copacul cu atentie: s-ar putea sa gasesti un cuib de pasare acolo!

Aspecte contra ale unui brad adevarat:

Cu siguranta, exista cateva aspecte negative care vin cu detinerea unui brad adevarat. Pentru inceput, pomii de Craciun au unele probleme cu daunatorii, asa ca inseamna ca sunt de obicei crescuti cu pesticide toxice pentru animale salbatice. Uneori, sunt toxici si pentru oameni. Aceste pesticide sunt de obicei pulverizate primavara si vara, astfel incat reziduurile lor sunt adesea minime pana cand pui mana pe ei.

Acestea fiind spuse, chiar daca consumatorul nu este expus substantelor chimice, lucratorii si animalele salbatice sunt in continuare. Cand se folosesc pesticide, acesta se poate scurge in rauri si izvoare si ameninta sanatatea vietii acvatice.

Un alt aspect este sa tragi bradul in sus si jos, sau faptul ca ace de pin ajung intr-adevar peste tot.

Aspecte pro ale brazilor artificiali

Brazii artificiali  sunt reutilizabili si ieftini: doua lucruri care vor face pe oricine fericit. Poti sa ii pastrezi cu usurinta in magazie sau mansarda si nu trebuie sa iti faci griji cu privire la achizitionarea unuia in urmatorul an. Cu siguranta iti economiseste bani la fiecare Craciun.

Poti refolosi un brad artificial foarte mult timp, si peste zece ani, daca il pastrezi in stare buna. Unele sunt concepute sa dureze 20 sau 30 de ani. Acest lucru ii face cu adevarat minunati si ii poti oferi si copiilor tai.

De asemenea, sunt de obicei mai usor de configurat. Unii vin chiar pre-decorati sau cu lumini incorporate. Acest lucru iti face cu siguranta viata mai usoara. Sunt perfecti pentru cei care sunt alergici la pini sau nu le place posibilitatea ca insectele sa se tarasca afara din copac.

Contra brazilor artificiali:

Brazii artificiali sunt, ai ghicit, din plastic. Mai exact, clorura de polivinil sau PVC, un plastic nereciclabil. Pentru a inrautati lucrurile, PVC-ul a fost legat de mai multe probleme de sanatate si mediu. Anumite modele mai ieftine pot fi de asemenea fabricate cu plumb si alti aditivi toxici. Este cu adevarat ceva ce vrei in casa ta?