Atunci când vorbim despre performanță și design de elită în lumea automobilelor, Lamborghini reprezintă un nume care nu poate fi omis. Noua creație a acestei case italiene, Lamborghini Aventador SVJ, nu doar că și-a câștigat un loc de onoare în rândurile supermașinilor, dar a stabilit și un record de viteză pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Împins de un motor V12 aspirat care produce 770 de cai putere la 8.500 rpm și cu un cuplu de 720 Nm la 6.750 rpm, Aventador SVJ este, fără îndoială, cel mai puternic vehicul de serie cu motor V12. Cu o greutate de doar 1.525 de kilograme, mașina beneficiază de tracțiune integrală și direcție integrală. 

Tehnologia avansată se reflectă în prezența sistemului aerodinamic ALA 2.0, inspirat de bolizii de curse. Și performanțele? Ele sunt uluitoare: 0 la 100 km/h în 2,8 secunde, 0 la 200 km/h în 8,6 secunde și o viteză maximă de 350 km/h. Totodată, distanța de frânare de la 100 km/h este de numai 30 de metri.

Ediția specială SVJ 63, limitată la numai 63 de unități, a fost prezentată la Concursul Eleganței de la Pebble Beach. Aceasta este un omagiu adus anului de înființare a companiei, 1963. În comparație cu Aventador S, SVJ dispune de tehnologia aerodinamică ALA 2.0, ce asigură un flux de aer superior și o forță de apăsare cu 70% mai mare. Sistemul, care a debutat cu Huracan Performante, s-a dovedit a fi eficient și în acest caz, fiind optimizat pentru SVJ.

Designul Lamborghini Aventador SVJ, inspirat din lumea aeronautică

În ceea ce privește designul, este clar că Lamborghini s-a inspirat din lumea aeronautică. Eleronul spate, de exemplu, a fost creat special pentru a eficientiza aerodinamica. Sistemul de evacuare, cu un design brut, aduce aminte de motocicletele extreme. De asemenea, capota posterioară, realizată din fibră de carbon, este dotată cu un sistem inspirat de sporturile cu motor, care permite accesul facil la motor.

Pentru cei pasionați de detaliile tehnice, Lamborghini Aventador SVJ dispune de o bară stabilizatoare cu 50% mai rigidă decât cea de la SV și o forță de amortizare cu 15% mai mare. Direcția și suspensia au fost recalibrate pentru a oferi un control superior, iar sistemul de tracțiune integrală a fost optimizat, transferând cu 3% mai mult cuplu către puntea spate. De asemenea, mașina vine standard cu anvelope Pirelli P Zero Corsa, dar pentru cei care caută și mai multă performanță, sunt disponibile opțional anvelopele Pirelli P Zero Trofeo R.

La interior, șoferii vor descoperi trei moduri de rulare: Strada, Sport și Corsa, iar programul EGO le permite să-și personalizeze setările după bunul plac. Instrumentarul de bord digital, cu grafică Combi, afișează în timp real datele funcțiilor ALA, iar sistemul multimedia poate fi controlat vocal, aducând un plus de tehnologie și comoditate.

Aventador SVJ – Expertiza Supremă în Tehnologia Auto de Vârf

Lamborghini Aventador SVJ Roadster – Simbol al puterii

Aventador SVJ Roadster se mândrește cu o producție limitată la doar 800 de exemplare, poziționându-se astfel ca punctul culminant al familiei Aventador. Acesta nu este doar un simplu model Lamborghini Aventador preț, este definiția designului futurist.

Dotat cu sistemul ALA 2.0 și sistemul aero-vectoring, SVJ Roadster este construit pentru a oferi rezistență minimă în mișcare directă și o sarcină aerodinamică optimizată în viraje, asigurând astfel performanțe inegalabile. Cu un motor V12 aspirat natural care produce nu mai puțin de 770 CP, SVJ Roadster nu lasă loc de întrebări referitoare la puterea sa, atrăgând priviri admirative oriunde ar apărea.

Exteriorul Aventador SVJ Roadster

Folosind fibra de carbon ușoară, atât pentru caroserie, cât și pentru plafonul detașabil rigid, SVJ Roadster redefinește eficiența în materie de greutate și rezistență. Accentuându-se cu admisii ample pentru aer, spoilere laterale extinse și profiluri aerodinamice puternic accentuate, SVJ Roadster nu este doar un spectacol pentru ochi, ci și o minune inginerească. Și să nu uităm sistemul de evacuare optimizat, montat mai sus, care completează designul agresiv.

Pentru cei care caută ceva și mai exclusivist, SVJ 63 Roadster vine în doar 63 de exemplare, aducând un nivel și mai înalt de dinamism și exclusivitate.

Interiorul acestei super-mașini

Combinând aspectul tehnic al fibrei de carbon, vizibil în structura monococă, portiere, scaune, tunelul central și consolă, cu influențe aeronautice, interiorul SVJ Roadster este o capodoperă a designului modern. Iar pielea și tapițeria Alcantara adaugă un strat suplimentar de exclusivitate și lux.

Cu detalii rafinate, cum ar fi cusăturile încrucișate și placa specială SVJ Roadster, fiecare aspect al interiorului acestui automobil iese în evidență, subliniind personalitatea unică a mașinii.

Centro Stile

Cu aerodinamica sa perfectă și tehnologia de ultimă oră, SVJ Roadster este rezultatul unei pasiuni care vizează viitorul fără a face compromisuri. Designul său sportiv cu linii aerodinamice taie aerul garantând o performanță senzațională.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster: Specificații tehnice impresionante

Acest model impresionează printr-o serie de specificații tehnice care îl plasează în topul super mașinilor din lume. Dacă vă întrebați ce o face atât de specială, haideți să aruncăm o privire detaliată asupra cifrelor.

  • Cilindree: Cu o cilindree masivă de 6,498 cm³, Aventador SVJ Roadster este alimentat de un motor potrivit pentru a livra performanțe de top.
  • Putere maximă: Acest roadster nu se sfiește să-și arate mușchii, având o putere maximă de 770 CV (sau 566 kW) la 8.500 rpm. Această cifră ne arată că mașina nu numai că este rapidă, dar și că are suficientă forță să se mențină în vârf pe distanțe lungi.
  • Viteză maximă: Dacă viteză maximă este criteriul de evaluare principal, Aventador SVJ Roadster nu dezamăgește. Cu o viteză care depășește 350 km/h, este clar că această mașină a fost proiectată pentru a domina șoselele și pistele de curse.
  • Accelerare: În ceea ce privește accelerarea, acest model nu pierde timpul. Este capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde. Acest timp impresionant subliniază agilitatea și capacitatea de răspuns rapid a mașinii.

Având în vedere aceste cifre, nu este de mirare că Lamborghini Aventador SVJ Roadster este considerată o forță cu care trebuie să te confrunți în lumea automobilelor sport.