Cati dintre noi nu si-au pus cel putin o data intrebarea daca au reusit sa faca ceea ce si-au dorit si daca sunt intr-adevar multumiti de viata lor si de nivelul de trai…Unii sunt fericiti doar declarat, altii cu acte-n regula…Important e sa te simti tu impacat si nu doar sa postezi intr-un om impacat cu sine doar de dragul de a impresiona…Pe cine?

Cat la suta dintre romani sunt multumiti de viata?

Statistici legate de…nivelul de trai

Hai sa-ti dau si niste statistici, sa-ti satisfac curiozitatea…Conform IRES, ca doar nu ne-am apucat noi sa facem statistici (inca…) romanii tind sa fie mai degraba nemultumiti de felul in care isi duc zilele. Soc!

Sex

Femeile  sunt cele mai greu de multumit; 4% dintre barbati si 2,7% dintre femei sunt foarte multumiti, iar la polul opus 17,3% dintre barbati si 20,5% dintre femei nu sunt deloc multumiti de felul in care traiesc.

Varsta

In ceea ce priveste clasificarea pe varste, tinerii intre 18 si 35 de ani se declara mai multumiti de nivelul de trai decat cei trecuti de 35 de ani. Mai mult ca sigur primii pun accent pe alte aspecte decat cei din urma…

Procente pentru nivelul de trai. Alte criterii

Scolaritate

Din acest punct de vedere  procentul cel mai mare al romanilor destul de multmumiti de felul in care isi duc zilele este reprezentat de cei cu studii superioare (53,5%), urmati de cei cu studii medii (30,2%) si la coada sunt cei cu educatie primara (26,7%). Deci inca o data proverbul „Ai carte, ai parte!” se aplica nestingherit. Atentie deci copii, lasati facebook-ul si treceti la teme!

Zona

Si ca sa stii si unde sa te muti astfel incat sa-ti imbunatatesti nivelul de trai iti spunem ca locuitorii din mediul urban tind sa fie per total mai multumiti decat cei din mediul rural (urban – 37,2%; rural – 27,7%) si ca cei din Sudul tarii si Dobrogea tind sa fie mai putin multumiti decat conationalii lor…

Distributia se pastreaza in 2010 fata de 2009, insa din pacate gradul de multumire scade. Sa speram totusi si 2011 se va abate de la regula!