obiecte de valoare

Siguranta pentru obiecte de valoare? Doar in seif!

Criza economica ne-a afectat pe toti in moduri diferite; unii au recurs la infractiuni, altii au devenit terorizati de…cei dintai. In conditiile in care copiilor li se fura pufuletii din mana si tinerilor sapca de pe cap in plina strada, iar furturile din RATB sunt la ordinea zilei, cum iti mai pui la adapost cele cateva obiecte de valoare sau miciile economii?

Le depozitezi in banci, nu-i asa? Ei bine, increderea scazuta a romanilor in institutiile bancare a insemnat, in 2011, cresterea pietei de…seifuri. Mai precis, una dintre cele mai importante companii din acest domeniu a inregistrat, de la inceputul anului pana in prezent, o crestere de 15% a vanzarilor de seifuri in Romania.

Obiecte de valoare, la pastrare in propria locuinta

Iar in conditiile in care, in Romania, numarul furturilor din locuinte a ajuns in anul 2010 la 20.000 (fata de anul 2009 – 16.000 de cazuri si de anul 2008 – 14.500), cresterea vanzarilor la seifuri este una justificata. Vorba aia, daca pleci in concediu, pe mana cui lasi casa si obiectele de valoare din ea? Nu ca hotii n-ar intra si peste tine in casa…dar sa gandim pozitiv!

Si totusi, fata de tari precum Austria, Franta sau Elvetia (unde multe case sunt proiectate special pentru a putea fi incorporate in seif in perete), piata de seifuri din Romania se afla intr-o faza incipienta, iar companiile sunt putine. Iata o oportunitate de afaceri excelenta pentru cei care vor sa faca niste bani in plus, pe care apoi sa-i depoziteze…in seif! 😉

Obiecte de valoare pentru…obiecte de valoare

Iar cum sentimentul de siguranta este unul foarte pretios, pretul unui astfel de seif nu foarte luxos este cuprins intre 160 de lei si 15.000 de lei; se pare ca majoritatea  persoanelor fizice care cumpara astfel de obiecte pentru pastrarea diverselor obiecte de lux sau a banilor (adica aproximativ 60% dintre cumparatori)  cheltuiesc, in medie, 2.000 de lei pe un seif.

Fear is the foundation of safety. (Turtellian)

Cat priveste companiile, suma alocata pentru un seifuri destinat depozitarii de date ajunge si pana la 50.000 de lei, o cifra astronomica menita a proteja…averi astronomice.obiecte de valoare

Dar revenind printre oamenii de rand, ma intreb ce-as face eu in cazul in care as avea sume mari de bani sau obiecte de valoare…deocamdata nu ma aflu in aceasta situatie, dar nu cred ca le-as tine in casa incuiate in seif, pentru ca nu rar vedem stiri la TV cum ca nu stiu ce hoti au fugit cu tot cu seiful in spate. Probabil le-as investi, cu riscurile aferente, dar desigur… asa gandesc la varsta asta.

Tu ce crezi, e mai sigur un seif in propria locuinta decat o banca?