inceputul scolii 2011

Inceputul scolii 2011 – o cheltuiala in plus, la inceput de toamna

Pe langa cheltuielile legate de muraturi si conserve, toamna trebuie sa mai scoatem bani din buzunar pentru inca ceva: rechizite scolare. Daca si tu ai acasa 1-2 mici scolari, “nerabdatori” in ceea ce priveste inceputul scolii 2011, stii ca deja ar cam trebui sa porniti in vanatoare de caiete, ghiozdane, carioci si alte minuni necesare tinerilor invatacei.

Si inca ceva: inceputul scolii 2011 aduce si o serie de modificari impuse de Legea educatiei, una dintre ele fiind legata de caracterul obligatoriu al elementelor specifice scolii, pe care elevii vor trebui sa le poarte fie ca se afla in institutia de invatamant respectiva sau…in drum spre casa. Aceste “elemente distinctive” pot fi esarfe, insigne, ecusoane sau chiar uniforme, de la plata carora nu te poti sustrage, dar la design-ul carora poti contribui, in unele cazuri, in calitate de parinte. 😉

Inceputul scolii 2011 si banii pe minimum de rechizite

Totusi, vestea buna este aceea ca rechizitele au ramas, in mare, la aceleasi preturi ca in anul 2010, cu foarte mici modificari la caiete, al caror cost s-a marit cu cativa banuti. Insa, toate rechizitele necesare pentru inceputul scolii 2011 te pot duce si la o suma de 200 – 300 de lei.

Sa vedem care ar fi cheltuiala minima pentru un parinte la inceput de scoala:

  • un ghiozdan modest costa in jur de 30 de lei;
  • un penar simplu – 10 lei;
  • cateva caiete de diverse tipuri – in jur de 30 de lei;
  •  o cutie de acuarele, una de carioci, una de creioane colorate si cateva pixuri – 30 – 40 de lei si

Iata, deja am ajuns la 100 de lei. Daca adaugam si pretul uniformei, suma minima cheltuita de parinti se ridica undeva la 150 de lei, asigurand necesarul scolarului pentru doar cateva saptamani.

Pe langa toate astea, parintii cumpara si alte articole de imbracaminte/ incaltaminte de care au nevoie cei mici la scoala pentru ca, oricat ar incerca sa “traga” de cele vechi, copiii cresc si…le raman mici. Plus ca trebuie si ei sa fie frumosi in prima zi de scoala, nu-i asa? 🙂

Inceputul scolii 2011 si nevoia de a fi…la moda

Chiar daca exista oferte in hipermarketuri cu ghiozdane complete la preturi mici (si cu rechizite de o calitate indoielnica), cei mici vor dori si ei sa fie la moda…si nu-i invinuiesc. Copiii au unele rautati, mai ales cei care provin din familii instarite si, la aceasta varsta, exista mereu comparatia “ghiozdanul meu – ghiozdanul tau”, “stiloul meu – stiloul tau”. Si oricat ai incerca sa-i explici ca nu conteaza insemnul de pe pix, el o va tine una si buna ca “x are si eu nu am”, moment in care iti vei da seama ca trebuie sa-i faci pe plac si sa-l scutesti de adevarate drame din sala de clasa…inceputul scolii 2011

Iar cum articolele cu Hannah Montana, The Cars sau cu alti eroi ai tinerei generatii  sunt un “MUST” la inceputul scolii 2011, ar trebui sa-ti verifici finantele si sa incepi sa pui cate ceva deoparte, de dragul prichidelului tau, elev-model!

Si inca ceva: banii pe care-i cheltuiesti in ceea ce priveste acest an scolar s-ar putea inmulti in cazul in care copilul tau chiuleste, parintii putand fi sanctionati cu sume cuprinse intre 100 si 1.000 de lei, conform Adevarul.

Ce sa mai, scoala nu-i un lucru usor nici pentru copii, nici pentru parinti…