plata onlinePlata online: eficienta pentru o viata…pe fuga.

Daca incerci sa te plimbi prin Bucuresti la orice ora din zi –pana sa apuna soarele – o sa te ciocnesti, la propriu chiar, de multi oameni grabiti. Cu siguranta persoanele despre care vorbesc viseaza ca ziua sa aiba mai mult de 24 de ore…

In era vitezei, in care vanam timpul liber si incercam sa il valorificam la maxim, cine mai vrea sa piarda zeci de minute la cozi ca sa isi plateasca facturile? Ma intreb cati dintre oamenii grabiti pe care ii vedem zilnic apeleaza la tehnologie pentru a scapa de grija unor datorii neachitate sau pur si simplu pentru a face cumparaturi intr-o maniera mai eficienta?

Tehnologia informatica a facut posibila plata online ca o alternativa la metodele de plata traditionale, care ne „mananca” timpul si ne transforma in numere intr-un sir de oameni ingramaditi intr-o incapere mica, eventual fara sistem de ventilatie. Relicva sistemului comunist, asteptatul cu orele la cozi interminabile, trebuie eliminata definitiv din viata omului modern.

Plata online pentru… uituci

Cu siguranta ti s-a intamplat sa uiti complet la un moment dat sa iti platesti telefonul, cablul tv, factura la ENEL, internetul sau orice alta factura la utilitati fara un motiv anumite. Solutia e ca atunci cand iti amintesti de o factura neplatita sa o achiti pe loc! Daca amani sunt mari sanse sa te trezesti cu telefonul restrictionat, fara internet in miez de noapte, sau Doamne-fereste fara curent electric! Daca nu vrei asta, ar fi timpul sa iei in calcul singura metoda de plata pe care o poti efectua si noaptea tarziu, plata online.

Nu lasa pe maine ce poti …plati azi! 🙂

Plata online a facturilor. Avantaje

Iata cateva avantaje pentru plata online sau de ce trebuie sa uiti de functionarele incruntate care te asteapta la ghiseu …

1. Metoda e simpla – chiar confortabila

Nu mai trebuie sa te invoiesti in timpul programului de munca pentru a putea plati la ghiseu. Poti plati la orice ora, din fotoliul propriu, iar in fata ta nu va fi altcineva decat PC-ul prietenos.

2. Plata rapida!

Procedura dureaza in medie 3 minute. Din acest punct de vedere, nu exista termeni de comparatie cu metodele clasice de plata a unei facturi.

3. Mediu securizat!

Majoritatea site-urilor care au ca optiune plata online se bazeaza pe un sistem securizat de procesare a tranzactiilor online. Oricum, pentru siguranta, cel mai bine ar fi sa citesti toate detaliile legate de metoda de plata si sa fii atent la elementele de securitate care marcheaza o metoda de plata sigura.

4. Si sa nu uitam … metoda e ieftina!

Plata online te scuteste de drumuri inutile si implicit de costurile de deplasare. Ghiseul virtual e doar „la un click distanta” – expresie devenita deja cliseu.

Plata online: o metoda de plata cu viitor promitatorplata online

Am vorbit de plata online ca o alternativa la metodele traditionale de plata a facturilor. Dar plata online se foloseste si ca metoda de plata a produselor cumparate din magazinele online care, desi au cunoscut un inceput timid in Romania, la momentul actual se bucura de o notorietate in continua crestere.

Inlocuirea numerarului cu „banii electronici” vine cu avantaje multiple si pentru economie, cele mai importante fiind: reducerea costurilor de emitere a monedelor si bancnotelor si mentinerea in circulatie a numerarului.

O previziune acceptata de multi: Plata online – aceasta metoda comoda, rapida si sigura- va lua locul, in timp, metodelor traditionale de plata.