Locul unui priveghi este, de obicei, casa persoanei care a murit sau, daca este angajat un serviciu funerar, in casa funerara in sine.

In prezent, priveghiul nu poate fi efectuat intr-un mod traditional si poate fi efectuat chiar fara nici o forma de rugaciune. Este obisnuit ca oamenii, inainte de moartea lor, sa specifice tipul de ritual, rugaciune sau chiar activitate cu care ar dori sa fie onorati si amintiti, astfel incat, de asemenea, multe servicii funerare au inceput deja sa se adapteze la aceste schimbari, deoarece functia inmormantarii, dincolo de ritualul specific, este de a servi ca un moment de reunire a celor dragi in care durerea pierderii lor incepe sa se vindece.

Inmormantarea

In cele din urma, inmormantarea este momentul in care, daca rudele doresc acest lucru, administratorii serviciilor funerare transporta corpul de la locul funerar la locul de inmormantare (de obicei, un cimitir).

Inmormantarea este de obicei alcatuita dintr-o procesiune in interiorul careia se afla sicriul defunctului, urmat de cei dragi, rude si alti participanti, in timpul calatoriei. Din acest moment si practica deriva cuvantul roman inmormantare („ex” inseamna din si sequi, „a urma”), deoarece din cele mai vechi timpuri acest tip de onoruri funerare au fost practicate.

Este important ca, daca va planificati cheltuielile finale, sa includeti in planul dumneavoastra plata costurilor de inmormantare. De la gropar, cumpararea sicriului, bolta din cimitir, pana la teren. Aceste aranjamente finale pot insemna o cheltuiala semnificativa pentru tine sau familia ta.

Incinerare

In multe cazuri, un serviciu funerar nu se termina cu o inmormantare sau inmormantare, ci mai degraba intr-o incinerare. Multi oameni aleg incinerarea in locul inmormantarii, deoarece implica adesea un cost mai mic, deoarece omite achizitionarea unui sicriu, procesul de inmormantare si achizitionarea terenului intr-un cimitir.

Altii, dupa incinerarea corpului decedatului, aleg sa dispuna de ramasite in moduri diferite. Unii oameni ingroapa urna cu ramasitele, altii le tin undeva semnificativ (in casa lor sau intr-un columbarium) sau chiar le arunca in mare. Totul depinde intotdeauna de dorintele rudelor si ale defunctului.

Nu toti furnizorii de servicii funerare ofera servicii de incinerare. Prin urmare, va recomandam sa consultati diferiti furnizori pentru a intelege mai bine detaliile specifice ale serviciilor lor, precum si diferentele de costuri si adaptabilitate pentru dorintele pe care le aveti pentru planul de inmormantare.

Cat costa serviciul funerar?

Costul estimat al unui serviciu funerar in Statele Unite este de 9.000 de dolari, potrivit National Funeral Directors Association. Dar aceasta suma nu include costul terenului pentru inmormantare, transport, flori de sau chiar bolta de beton pe care multe cimitire o taxeaza clientilor lor.

Acesta este motivul pentru care multi oameni incep planificarea funerara in avans, deoarece costurile pot fi mult mai mari de 9.000 de dolari.

Asigurarea funerara sau asigurarea cheltuielilor finale este o optiune la care multi apeleaza din cauza usurintei cu care rudele unui decedat pot accesa cantitatea de acoperire. Intra pe Funebre Dolj pentru detalii.

Pachete de servicii funerare

Ofertele acestor servicii funerare pot varia. Casele funerare au pachete cu preturi si servicii diferite, care includ o acoperire mai mult sau mai putin a diferitelor momente ale unei inmormantari.

Unul dintre cele mai comune si mai ieftine pachete de servicii funerare este inmormantarea imediata, unde sunt omise aranjamente precum priveghiul, inmormantarea si alte detalii. Si asta consta, in esenta, in transportul corpului la casa funerara, prelucrarea permiselor de inmormantare si serviciul de langa mormant.

Desigur, cele mai scumpe pachete de servicii funerare sunt cele care includ un priveghi si toate elementele traditionale ale unei inmormantari.

Cum sa evitati cheltuielile excesive pentru serviciile funerare

Serviciile funerare pot deveni mai scumpe atunci cand dam mai multa putere de actiune caselor funerare. Adesea, intr-un moment la fel de dificil ca moartea unei persoane dragi, avem tendinta de a evita compararea preturilor si de a face citate pentru diferite servicii funerare. Acest lucru este normal, atunci cand trecem prin durerea unei pierderi, ceea ce vrem cel mai putin sa ne gandim sunt banii.

Din acest motiv, planificarea funerara este esentiala nu numai pentru noi insine, ci si pentru familiile noastre. O caracteristica a unei asigurari a cheltuielilor finale si programul sau de funerare este ca acoperirea sa include, de asemenea, sfaturi pentru funerare.

In plus fata de cantitatea de acoperire, cu acest serviciu funerar veti primi sfaturi pentru a gasi servicii accesibile si pentru a verifica daca contractul de inmormantare pe care il faceti cu casa funerara are preturile corecte.

Ce sunt drepturile funerare?

Un lucru de care multi oameni nu sunt constienti este existenta „Regulii funerare” care determina drepturile pe care consumatorii le au atunci cand aleg si platesc pentru serviciile funerare.

Conform acestei legi, drepturile dumneavoastra funerare sunt:

Plateste doar pentru aranjamentele funerare pe care ti le doresti: Nu esti obligat sa accepti pachete cu servicii pe care nu le doresti.