Casele inteligente reprezinta viitorul locuintei. Ele sunt, de asemenea, prezentul – si vor deveni si mai importante in anii urmatori. Cu casele inteligente, puteti controla luminile si termostatul de pe telefon, prin comenzi vocale sau cu ajutorul unor senzori care detecteaza momentul in care intrati intr-o camera. Sistemele devin din ce in ce mai complexe, pe masura ce se inventeaza si se integreaza noi functii in aceste sisteme.

Cea mai recenta tendinta este utilizarea automatizarii pentru a controla elemente ale locuintei pentru a creste eficienta energetica si pentru a usura sarcinile zilnice ale proprietarilor de locuinte.

De la iluminat la incalzire si ventilatie, exista multe moduri in care automatizarea inteligenta poate imbunatati eficienta energetica a locuintei dumneavoastra. In aceasta postare pe blog, vom analiza modul in care automatizarea inteligenta poate imbunatati performanta energetica a casei dumneavoastra – si de ce este atat de importanta.

Ce este automatizarea inteligenta?

Automatizarea inteligenta este utilizarea tehnologiei care poate fi programata pentru a automatiza anumite sarcini. De exemplu, un termostat inteligent poate fi setat sa regleze automat temperatura la o anumita ora sau atunci cand se schimba vremea.

De asemenea, poate fi folosit pentru a controla si alte dispozitive inteligente, cum ar fi luminile sau jaluzelele, pentru a crea un mediu mai confortabil in locuinta dumneavoastra. Aceste dispozitive comunica adesea intre ele pentru a crea un sistem integrat care poate fi controlat dintr-o singura aplicatie.

Acest lucru este important, deoarece face ca diverse dispozitive sa lucreze impreuna pentru a crea o casa mai eficienta, fiind in acelasi timp usor de utilizat. Intr-o casa inteligenta, automatizarea poate fi utilizata pentru a va controla dispozitivele pe baza mai multor declansatori diferiti (de exemplu, ora, locul, vremea etc.).

De exemplu, ati putea programa luminile sa se stinga automat atunci cand se intuneca afara. Sau termostatul dvs. ar putea reduce temperatura atunci cand plecati de la birou pentru o zi.

Acestea sunt doar cateva exemple despre modul in care automatizarea inteligenta a locuintei poate avea un impact pozitiv asupra eficientei energetice si poate usura sarcina proprietarilor de locuinte.

Automatizarea inteligenta pentru eficienta energetica a locuintei

Una dintre cele mai importante caracteristici ale automatizarii inteligente a locuintei pentru eficienta energetica este capacitatea dispozitivelor dvs. de a comunica intre ele si de a partaja date.

De exemplu, termostatul dvs. inteligent poate trimite informatii catre alte dispozitive inteligente din casa, astfel incat luminile sau incalzirea sa poata fi programate sa se regleze automat in functie de prognoza meteo exterioara. Astfel, luminile dvs. pot ramane aprinse mai mult timp, iar sistemul de incalzire poate fi setat sa functioneze la o temperatura mai ridicata atunci cand se asteapta ploaie.

Aceste mici optimizari se pot adauga pentru a va reduce consumul de energie fara a avea un impact negativ asupra vietii dumneavoastra de zi cu zi. O alta caracteristica de automatizare inteligenta pentru eficienta energetica este capacitatea de a va programa dispozitivele.

Acest lucru se poate face in cateva moduri. Unele termostate va permit sa setati un program pentru diferitele temperaturi pe care le doriti pe parcursul zilei. Unele dispozitive, cum ar fi luminile si prizele inteligente, ofera o functie de „timp pana la golire” care va permite sa setati un program pentru momentul in care doriti ca dispozitivul sa se inchida.

Optand pentru Smart Home Salus Controls veti dispune de o casa inteligenta in adevaratul sens al cuvantului.